13.Different countries have different customs.When you travel to another country,please follow these customs,just as the saying goes,"________."
Very often people who travel to the United States forget to tip(付小费).It is usual to tip porters who help carry your bags,taxi drivers and waiters.Waiters expect to get a 15% tip on the cost of your meal.Taxi drivers expect about the same amount.
In England,make sure to stand in line even if there are only two of you.It's important to respect lines there.It's a good idea to talk about the weather.It's a favorite subject of conversation with the British.
In Spain,it's a good idea to have a light meal in the afternoon if someone invites you for dinner.People have dinner very late,and restaurants do not generally open until after 9pm.
In Arab countries,men kiss one another on the cheek.Your host may welcome you with a kiss on both cheeks.It's polite for you to do the same.
In Japan,people usually give personal or business cards to each other when they meet for the first time.When a person gives you a card,don't put it into your pocket right away.The person expects you to read it.
Don't forget to be careful of your body language to express something in a conversation.A kind of body language that is used in one culture may be impolite in another.
根据材料内容选择最佳答案.
56.When you travel to the USA,you don't need to tipC.
A.porters
B.waiters
C.actors
D.taxi drivers
57.The missing sentence in the first paragraph should be"C".
A.Love me,love my dog.
B.He who laughs last laughs best.
C.When in Rome,do as the Romans do.
D.Seeing is believing.
58.The underline word"porters"in the passage means"A".
A.搬运工
B.清洁工
C.接线员
D.售票员
59.Which of the following is TRUE according to the passage?C
A.In Spain,people usually have dinner very early.
B.In England,it's not polite to talk about the weather.
C.In Arab countries,men kiss one another on the cheek.
D.In Japan,you should not read the business card as soon as you get it.
60.What's the best title of the passage?D
A.How to Tip.
B.Body Language
C.When to Have Dinner.
D.Advice to International Travelers.
分析 文章大意:
不同的国家有不同的风俗习惯,当你去到不同的国家时,你应该试着做到入乡随俗.比如在美国,你应该记住要给搬运工、出租车司机小费;在英国,谈论天气是一个不错的想法;但是你使用肢体语言时要小心,因为在不同国家,同一个肢体语言所代表的含义往往不一样.
解答 56.C,推理判断题,文中提到"It is usual to tip porters who help carry your bags,taxi drivers and waiters"在美国,你需要给搬运工、出租车司机及服务员小费,由此推测选择C.
57.C,推理判断题,文中提到"When you travel to another country,please follow these customs"当你到了一个地方,你应该按照当地的习俗去做,也就是所说的谚语"入乡随俗",由此推断选择C,当你到了罗马时,要和罗马人做的一样.
58.A,词义猜测题,给定词语得后面存在后置定语who help carry your bags,译为帮你搬运包裹的人,由此推测是搬运工,选择A.
59.C,推理判断题,文中提到"In Arab countries,men kiss one another on the cheek"在阿拉伯,男人在打招呼时一般是亲吻另外一个人的脸颊,由此推测选择C.
60.D,主旨大意题,文中第一句话就提到"Different countries have different customs"不同的国家有不同的风俗习惯,之后又提到"When you travel to another country,please follow these customs"旅行者应该入乡随俗,下文也主要介绍到了不同国家你需要做什么,给出了一些建议,由此推测选择D.
点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.