精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.Few of us have heard of Nils Bohlin,but whenever we take a car journey his invention makes us safer.Found in almost every modem car,the three-point seat belt reduces our chances of death or injury (伤害)by at least 50%.While feeling thankful to this engineer from Volvo,you may also wonder how he came up with such a great idea.
Having worked as a plane designer before,Nils knew clearly that the pilots were willing to put on anything to keep them safe in an accident,but to his surprise,most people in the cars just didn't want to be uncomfortable for even a minute.To improve the safety for people in the cars,he decided to find a perfect system which should be simple,effective and convenient.In the end,he invented the three-point seat belt,which has been considered as one of the greatest inventions in history.
Seat belts prevent people in the cars from serious injury in five ways.
Keep people inside.People who are thrown out from a car are four times more likely to be killed than those who stay inside.
Protect the strongest parts of the body.Seat belts are designed to fix your body at its strongest parts.For an older child and adult,these parts are the hips (臀部)and shoulders.
Spread out the force in an accident.Seat belts spread the force of the accident over a wide area of the body.By putting less stress on one area,they can help you avoid serious injury.Seat belts also help keep your upper body away from the hard parts of the car if you stop suddenly or are hit by another car.
Help the body to slow down,A quick speed causes injury.With the help of the seat belts,your body can have more time to slow down in an accident.
Protect your brain and spinal cord (脊柱).Seat belts are designed to protect these two key areas of the human body.Head and spinal cord injuries may be hard to see immediately,but they can cause death.Therefore,it's of great importance to protect these parts.
It takes only a few seconds to buckle up (系好安全带)once you get in the car,but this simple action could save your life.Why wouldn't you?
49.Three-point seat belts reduce chances of death or injury by at least_D.
A.10%     
B.30%     
C.40%     
D.50%
50.Nils Bohlin invented the three-point seat belt in order toD.
A.take a car journey quickly
B.show thanks to the engineer
C.keep the pilots safe in an accident
D.improve the safety for people in the cars
51.From the passage we can learnC.
A.hips and shoulders aren't the older children and adults'strongest parts
B.seat belts can keep your knees and feet away from the hard parts of the car
C.the body has more time to slow down in an accident with the help of seat belts
D.head and spinal cord injuries might be easy to see immediately and cause death
52.This passage is mainly aboutC.
A.how seat belts are made
B.how seat belts are used
C.how seat belts save lives
D.how seat belts develop better.

分析 本文讲的是博林发明安全带的过程,及安全带带给我们的好处.所以我们要珍惜生命,最好系上它.

解答 49.D 细节理解题 根据这句话Found in almost every modem car,the three-point seat belt reduces our chances of death or injury (伤害)by at least 50%.可知这种安全带降低了我们的死亡或受伤的机会至少50%.故选D.
50.D 细节理解题 根据这段话 To improve the safety for people in the cars,he decided to find a perfect system which should be simple,effective and convenient.In the end,he invented the three-point seat belt,which has been considered as one of the greatest inventions in history.可知发明这种安全带的原因是为了提高车里人的安全度.故选D.
51.C细节理解题 选项A.hips and shoulders aren't the older children and adults'strongest parts臀部和肩膀是不是年龄较大的儿童和成年人的最强大的部分;选项B.seat belts can keep your knees and feet away from the hard parts of the car安全带可以让你的膝盖和脚远离汽车的坚硬部分;选项C.the body has more time to slow down in an accident with the help of seat belts在安全带的帮助下,身体有更多的时间在一次事故中减速;选项D.head and spinal cord injuries might be easy to see immediately and cause death头部和脊髓损伤可能很容易看到,并导致死亡 根据答案意思及文章意思.C符合文意.故选C.
52.C主旨大意题,根据文章内容可知这篇文章主要讲就是安全带是如何使人更加安全的.故选C.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.It's summer in Chongqing.And it is alwayssunny ( sun ) and very hot.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.John has _______ uncle and _______aunt.(  )
A.a; anB.an; aC.a; aD.an; an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

19.王华是个动画迷,痴迷动画片,上个星期他去电影院看了《疯狂动物城》这部电影,觉得非常好.他想向同学介绍这部影片.假设你就是王华,请根据以下提示写一篇90词左右的文章,介绍这部电影.内容提示如下:
1 动物城是(Zootopia)一座人口众多的现代化大都市,各种各样的动物在这里相处融洽;
2 一只名叫Judy的小兔子小时候就梦想成为一名警察,经过多年的努力,她的梦想实现了;
3Judy成为了一名交通警察,但是她希望通过她的努力帮助更多的人;
4 有一次Judy碰巧发现了一条重要线索,她和Nick成功地找回了失踪的动物;
5我认为…
注意:
1文章必须包括所给内容要点,要求语句通顺、意思连贯;
2 第5点的内容必须用2-3句话展开合理想象,作适当发挥;
Wanghua is crazy about cartoons.Last Saturday he saw a film called Zootopia at the cinema.                  

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.A.Fine.          B.Rainy.         C.Windy.              D.Cloudy.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Paper was first made in the year 105.It was made by a Chinese named Cai Lun.
For over 500years paper was made only in China.People in Japan learned of paper around the year 600.As years went by,people in other places began to make paper.
The lead(铅)pencil is not made of lead.It is made of graphite(石墨).People found graphite in 1564.They thought it was a kind of lead.Today we still call pencils"lead pencils".The first pencils were made by putting strings(线)around sticks of graphite.
The first wooden pencils were made by Kasper Faber in Germany in 1761.
Erasers like those we use today were first made in France by a man named Magellan in 1752.It was Hyman L.Lipman who first put eraser on the ends of pencils.And that is how the pencils came to be.
36.How many years earlier was paper made in China than in Japan?D
A.About 100years.
B.About 400years.
C.More than 500years.
D.495years
37.Germans made paperB.
A.earlier than Japan  
B.later than Japan   
C.as early as Japan  
D.as late as Japan
38.At first pencils were made ofD.
A.wood
B.lead          
C.sticks
D.string and graphite
39.Kasper Faber wasC.
A.an Englishman
B.a Frenchman     
C.a German
D.an American
40.Which of the following statements is NOT true?D
A.Paper was first made in China.
B.Graphite isn't a kind of lead.
C.The first wooden pencils were made in Germany.
D.Hyman L.Lipman made the first erasers.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Bobby,the dog is very hungry.He goes to the market to look for food.He runs to meat stalls(肉摊).He sees a big bone in a basket.The seller is not looking.He is talking to a woman.
Bobby jumps and takes the bone.Quickly he turns and runs home.He holds the bone in his mouth.Bobby comes to a bridge.In the halfway of the bridge,he looks into the river.What does he see?He sees another dog in the river.The dog is carrying a bone,too.What a greedy dog he is.Bobby jumps into the river at once.Splash!He looks around for the other dog.He cannot,so he barks.His bone falls into the water and the water carries it away.
Now Bobby is looking for his bone.Can he find it?No,he can't.He climbs out of the water.He is sad and hungry.
He looks into the river again.Do you know what Bobby really sees in the river?
Yes,he sees a dog with nothing in his mouth.So he is very happy and goes away.
31.What did Bobby look for in the market?D
A.Bones.
B.His friends.
C.Baskets.
D.Food.
32.Did the shop assistant see Bobby take the bone away from the basket?What's he doing?B
A.No,He could not see anything around him.
B.No,He was having a talk with a woman.
C.No,He was having words with a woman.
D.No,He was very busy selling his meat at the moment.
33.What did Bobby see on the bridge?B
A.Another dog who was coming towards him.
B.Another dog with a bone in the water.
C.Another dog who wanted to have his bone.
D.Another dog who wanted to give his own bone to him.
34.What does the word"greedy"mean?A
A.贪婪.
B.友好.
C.真诚.
D.勇敢.
35.Why was Bobby unable to find the dog?C
A.The other dog ran away when he saw Bobby.
B.Bobby drove away the dog in the water.
C.The dog in the water was Bobby himself.
D.The other dog took Bobby's bone away.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.A.Father and mother.
B.Classmates.
C.Boss and secretary.
D.Father and daughter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-I'd rather stay at home in this bad weather.
-_________.(  )
A.Neither had IB.So had IC.Neither would ID.So would I

查看答案和解析>>

同步练习册答案