精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

This is an old English saying: Early to bed and early to rise (起床) makes a man healthy, wealthy (富裕) and wise. Have you heard of it before? It means that we must go to bed early and get up early in the morning. Then we shall be healthy. We shall also be rich (wealthy) and clever (wise).

This is true. The body must have enough sleep to be healthy. Children of young ages should have ten hours’ sleep every night. Children who do not have enough sleep can’t do the work very well. They will not be wise and they may not be wealthy!

The body also needs exercise, walking, running, jumping, swimming and playing games are all exercises. Exercise keeps the body strong.

Exercise also helps the blood (血液) to move around inside the body. This is very important. Our blood takes food to all parts of our body. The head also needs blood. Exercise helps us to think better!

1. If we get up early and go to bed early, we’ll ___________.

A. have enough exercise B. be healthy

C. think better D. have strong blood

2. If a child doesn’t have 10 hours’ sleep, maybe he __________.

A. will be wise B. won’t do well in his work

C. cannot go to school D. has enough sleep

3. A person needs exercise because __________.

A. it makes him healthy B. he has a lot of homework to do

C. he is strong enough D. he does exercise

4. What does exercise make move quickly and smoothly (流畅地)?

A. Body. B. Children.

C. Blood. D. Head.

5. Which of the following is not true according to the passage?

A. Exercise is good to a person’s head.

B. A student should have 10 hours’ sleep.

C. It’s good for you to get up early and go to bed early.

D. If you have enough blood, you’ll be wise.

 

1.B

2.B

3.A

4.C

5.D

【解析】

试题分析:这篇短文讲述的是如何使我们的身体健康。短文中主要提到了两点:一是要早睡早起,保证充足的睡眠;二是要多做运动,使身体强壮,精力充沛。

1.细节理解题。根据短文的开头This is an old English saying: Early to bed and early to rise (起床) makes a man healthy, wealthy (富裕) and wise.可知,一个古老的英语谚语说:早睡早起可以使人健康、富裕、明智。故选B。

2.细节理解题。根据短文中Children of young ages should have ten hours’ sleep every night. Children who do not have enough sleep can’t do the work very well.可知,孩子们需要与充足的睡眠,如果睡不够的话,他们就不能好好的学习。故选B。

3.细节理解题。根据短文的最后两段的内容可知,我们都需要运动,运动可以使我们的身体更加强壮,更健康。故选A。

4.细节理解题。根据短文最后一段中Exercise also helps the blood (血液) to move around inside the body可知,运动可以帮助血液在身体里的流动,故选C。

5.推理判断题。根据The head also needs blood. Exercise helps us to think better!可知A说的是对的;根据Children of young ages should have ten hours’ sleep every night.可知B说的也是对的;根据Early to bed and early to rise (起床) makes a man healthy, wealthy (富裕) and wise.可知C说的也是对的。根据短文的最后一段可知,运动可以帮助血液在身体里的流动,使我们身体健康,头脑清楚。D选项说的与文意无关。故选D。

考点:科普类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化沈伦中心校九年级上学情调查英语试卷(解析版) 题型:单项填空

You needn’t worry about the hotel. I can help you to book.

A. not to find B. not find

C. not to finding D. not finding

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化常青藤学校联盟七年级上月考1英语试卷(解析版) 题型:完形填空

Hello. I'm Tom. I'm a middle school student. It's nice meet you here. First, let tell you something about my family. There five people in my . They are my mother, my father, my sister, my brother and me.

My father is a worker. My mother is an teacher. My sister is eighteen and my brother is sixteen. I'm fourteen. We go to the same school. We all enjoy football games.

My home is at West Street. There a big tree and some small trees my house. The big one is a pear tree and the small are apple trees. there any pears or apples on them now. a photo of my house. In the photo, you can see three in my house. They are all black and white. We all them very much

1.A. to B.of C.in D.at

2.A. I B. me C. my D. we

3.A. is B.are C.has D.have

4.A. school B. house C. room D. family

5.A. Chinese B. English C. Maths D. PE

6.A. two B. five C. three D. six

7.A. seeing B. looking at C. watching D. looking

8.A. am B. is C. are D. /

9.A.around B.to C.at D.on

10.A.one B.ones C.an D.a

11.A. But B. And C. So D. Or

12.A. isn't B. is C. are D. aren't

13.A. He's B. Here's C. it's D. This’s

14.A.cats B.dog C.table D.kite

15.A. are liking B. likes C. like D. is liking

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化常青藤学校联盟七年级上月考1英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---What’s in the box?

---____________ a shirt and two dresses

A. There is B. There are

C. Have D. Has

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏亭湖新实验学校八年级综合素质评估1英语试卷(解析版) 题型:补充句子

根据句意,用所给动词的正确形式填空。

1.The teacher often makes one of the students ________(help) him.

2.These magazines are those ______________ .(swim)

3.Listen! How beautiful the music___________(sound)!

4.I __________(be)happy if you can help me.

5.Little Jack _______(brush)his teeth three times a day.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏亭湖新实验学校八年级综合素质评估1英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---Why does the boy have few friends?---Because he is_______.

A. rude B. kind C. polite D. careful

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏亭湖新实验学校八年级综合素质评估1英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Father drives me ______ every day.

A. to home B. home

C. to there D. school

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏亭湖新区实验学校七年级综合测试1英语试卷(解析版) 题型:单项填空

There ______ a map of China and some pictures on the wall.

A. has B. is C. are D. have

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏丰县实验初级中学八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

One day a farmer went out for a walk with his daughter. The farmer put on a pair of wrong shoes-one with a thick sole(鞋底) and the other with a thin one. So as he began to walk, he felt very uncomfortable. When he was just out of the house, he turned to his daughter and said, “Why should one of my legs be longer than the other today?”

The daughter looked at his father’s legs carefully as he was walking, and then laughed, “Oh, no, Daddy, your legs are all right. You have put on the wrong shoes.”

The farmer was very happy to hear that and said to himself, “What a clever daughter I have got!” Then he asked his daughter to go back and get the other pair of shoes for him.

The farmer had only two pairs of shoes. When the daughter ran back to the house, she found that the other pair was also a pair of wrong shoes. She had to return to his father with nothing in her hands and said out of breath, “It’s no use changing them, Daddy! The shoes at home were not a pair, either!”

1. A pair of wrong shoes means ________.

A. the shoes are not the farmer’s

B. the shoes are too small

C. one of the shoes has a thick sole, the other has a thin one, they are not a pair

D. the shoes are too big

2. When the farmer began to walk, he felt very uncomfortable because ________.

A. one of his legs was longer than the other one

B. he was ill that day

C. he wore a pair of wrong shoes

D. the shoes were too small

3.The farmer thought his daughter was a clever girl because ________.

A. she could make shoes

B. she could find out that her father wore a pair of wrong shoes

C. she could find out a pair of right shoes

D. she found that her father’s legs were sick

4. The father asked his daughter to go and get the other pair of shoes for him and the daughter ________.

A. brought back a pair of wrong shoes

B. brought back of a pair of right shoes

C. didn’t bring any shoes; she knew the other pair at home was not a pair, either

D. couldn’t find anything at home

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案