19.My five brothers,my sister and I lived in Toronto with our parents.My father worked in a factory,and my mother stayed at home.Each year my father would dress up as Santa Claus and go through the streets sharing joy and candies with the children there.He loved it as much as they did!
But around Christmas in 1970,my father was out of work.In fact,there was no money for Christmas and my parents weren't sure how they'd provide for us.
That Christmas Eve,however,as usual,my father left the house dressed as Santa Claus.He knew that even though our Christmas would be hard,he could not make the other kids in the neighborhood disappointed.
As my father left the house and went downstairs,another Santa Claus was walking up,with a great bag of gifts for us!He said nothing,only smiled a sweet smile at my father,and wished him a merry Christmas.The jolly man handed the bag and walked away down the block.
We never knew who showed us great kindness on the snowy Christmas night.We do know,however,that without him we would have had nothing under the tree.His kindness gave my parents hope and showed us in a very real way the true meaning of Christmas.
Our family has never forgotten this kind stranger and his generosity(慷慨).Each year we tell the story of the mysterious(神秘的) Santa Claus and try to repay his gifts by giving help to others in need.
50.According to the passage,the writer's father isDon Christmas.
A.brave
B.lonely
C.serious
D.generous
51.The underlined word"jolly"in the passage probably means"C".
A.handsome
B.strong
C.happy
D.silly
52.Which of the following is TRUE according to the passage?A
A.The family showed thanks to the Santa Claus and helped others in need.
B.The bag from the other Santa Claus was filled with gifts and money.
C.Santa Claus that helped the family lived a rich life in the same community.
D.The writer's father arranged another Santa Claus to take the place of him.
分析 文章讲述了一个关于圣诞节的故事.作者一家有九口人,靠爸爸在外工作来养家,每年的圣诞节,爸爸都会扮成圣诞老人,去街上给小朋友发礼物.而1970年,作者的爸爸失业了,但他仍然坚持去给孩子们发礼物.另外一个圣诞老人给了爸爸一大包礼物
解答 50-52:DCA
50题答案:D细节理解题,由文中第一段语句"Each year my father would dress up as Santa Claus and go through the streets sharing joy and candies with the children there."可知每年我父亲都会装扮成圣诞老人,在街上和孩子们一起分享欢乐和糖果.
51题答案:C细节理解题,由文中第四段语句"He said nothing,only smiled a sweet smile at my father,and wished him a merry Christmas."可知什么也没说,只是对我父亲甜甜地笑了笑,并祝他圣诞快乐.
52题答案:A判断题,由文中第六段语句"Our family has never forgotten this kind stranger and his generosity(慷慨).Each year we tell the story of the mysterious(神秘的) Santa Claus and try to repay his gifts by giving help to others in need."可知我们的家人从来没有忘记这种陌生人和他的慷慨.每年我们都会讲述这个神秘的圣诞老人的故事,并试图通过帮助其他需要帮助的人来回报他的礼物.
点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.