精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Once when I was a teenager,my father and I were standing in line to buy tickets for the circus(马戏团).Finally,there was only one family between the ticket office and us.This family made a big impression(影响) on me.
There were eight children,all probably under the age of 12.You could tell they didn't have a lot of money.Their clothes were not expensive,but they were clean.The children talked excitedly about the clowns(小丑们).It was clearly a very important day out for them.The father and mother seemed happy as they could be.
The tickets lady asked how many tickets the father wanted,he proudly answered,"Please let me buy eight children's tickets and two adults'tickets,so I can take my family to the circus."
The ticket lady told him the price.
The man's wife lowered her head.There was no longer a smile on the man's face.He quietly asked,"How much did you say?"
The ticket lady again told him the price.
The man obviously didn't have enough money.But how could he tell his kids the bad news?
Seeing what was happening,my dad took a20note from his pocket and dropped in on the ground.(We were not rich ourselves at all!) He then tapped(轻拍) the man on the shoulder and said,"Excuse me,sir,you dropped this."
The man understood my father was helping him.He picked up the money,looked straight into my dad's eyes,and in tears replied."Thank you.This really means a lot to me and my family."
Although we did not go to the circus that night,we didn't go without.
46.Why does the writer say"Their clothes were not expensive,but they were clean"( Paragraph 2)?A
A.To show the children were well looked after.
B.To show cheap clothes could be popular.
C.To show how kind the mother worked.
D.To show how rich the family were.
47.Why was the poor man unhappy after he spoke with the ticket lady?D
A.He had lost his money.
B.His children were noisy.
C.The tickets were sold out.
D.The tickets were too expensive.
 48.Who did the20note belong to?B
A.The poor man.
B.The writer's father.
C.The poor man's wife.
D.The ticket lady.
49.Why was the poor man in tears at the end of the story?D
A.He found the money he lost.
B.He wanted others to help him.
C.He made his children unhappy.
D.He was thankful for the kindness.
 50.Which of the following statements is probably true according to the passage?A
A.The poor mans saw the circus that night.
B.The two families became close friends.
C.The writer's father made some money.
D.The writer saw the circus that night.

分析 短文讲述了作者的父亲帮助一家人的故事.这是一个有着八个孩子的家庭,父母带孩子们去看马戏,可是票价太贵.正在这位父亲为难之际,我的父亲故意丢下20美元,来帮助这一家人.最后这家人如愿以偿的看上了马戏,而我们也因为帮助了他们而感到很高兴.

解答 答案:46.A  细节理解题.根据第二段第一行句子Their clothes were not expensive,but they were clean.他们的衣服不昂贵,但是很干净.可知父母为他们付出很多,说明这些孩子们被照顾的很好.故选A.
47.D  细节理解题.根据第七段第一行句子The man obviously didn't have enough money.这个男人没有足够的钱.可知男人没有足够的钱,而票价太贵所以不高兴了.故选D.
48.B  细节理解题.根据倒数第三段第一行句子Seeing what was happening,my dad took a $20 note from his pocket and dropped in on the ground,看到发生的这一切,我父亲从口袋里掏出了一张20美元的钞票并扔在了地上.可知这20美元是我父亲的,故选B.
49.D   细节理解题.根据倒数第二段第一行句子Thank you.This really means a lot to me and my family.谢谢.这确实对我和我的家人很重要.可知我的父亲帮了这一家一个大忙,他被父亲的善良感动而深表谢意.故选D.
50.A  细节判断题.根据倒数第二段第一行句子He picked up the money,looked straight into my dad's eyes,and in tears replied."Thank you.This really means a lot to me and my family.他捡起了钱,直直的地注视着我父亲的双眼,流着泪回答到"先生.这确实对我和我的家人很重要.可知那个人可能用那些钱买了票一家人看上了马戏.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.The number of the students in our school___1,600and a number of them___ from Canada.(  )
A.are; comeB.is; comeC.is; comesD.are; comes

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.In some science fiction movies,evil robots refuse to die,no matter how hard people fight back.
  Now science fiction has become science fact.For the first time,scientists have made a robot that can take a beating (挨打) and keep on going.Scientists from Cornell University made the robot,which looks like a spider with four legs.
Until now,even the most advanced (先进的) robot was almost certain to break down when it was damaged.That is because its computer inside simply doesn't know how to make the machine work after its shape has changed.
To deal with this problem,the scientists put eight motors (发动机) and two sensors (传感器) that read how the machine is working.They all give signals to the machine's software.Using this information,the computer can then figure out the machine's shape at any moment.
The new technology is a big advance in robot-making,scientists say,and it's far from scary.It may someday help scientists create better artificial (假的) arms and legs and give new freedom to people who lose them.It might also help scientists understand how people and animals figure out their own sense of place in space.
"It has been difficult to design robots that can work well when the environment changes or when it's damaged,"says Olaf Sporns of Indiana University in US."With this work,we are nearer to solving this problem."
36.Why do robots easily break down when they are damaged?D
A.They cannot repair themselves.
B.The computer has changed a lot.
C.They have no computers inside.
D.The computer cannot work if the robot changes.
37.The new technology allows the robot toB.
A.do house work for humans
B.keep working after being damaged
C.remember a lot of information
D.tell people where it is
38.The underlined word"them"in Paragraph 5refers toC.
A.sensors     
B.robots
C.arms and legs    
D.scientists
39.How do the sensors in the robot work?C
A.They can replace the computer when it's broken.
B.They can find out where the damage comes from.
C.They help the computer learn the robot's condition.
D.They can send signals to the person who uses the robot.
40.The passage is probably fromA.
A.a newspaper     
B.an advertisement
C.a tour guide     
D.an application.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.One evening two young men were walking in the street together.They tried to find a chance to steal something.The clock struck twelve.Most of the people went to bed.Quickly they came to a house and it seemed that everyone in the house had fallen asleep.Standing at the front gate,one said in English to the other in a low voice,"You wait here.I'll go around to the back door and then get into the house."Suddenly out of the house ran a dog,barking at them.The two men were very frightened and ran away as fast as they could.Finally,they stopped at a lonely place.The man said breathlessly,"It's too bad.I hadn't expected that the dog could understand English."
根据短文内容,选择最佳答案.
71.Why did the two men walk in the street one evening?BecauseB.
A.they couldn't fall asleep.
B.they wanted to steal something.
C.they would like to take a walk.
D.they went to visit their friends.
72."One said in English to the other in a low voice."From the above sentence we knowD
A.he didn't know English.
B.he liked speaking English quietly.
C.he couldn't speak aloud.
D.he was afraid of waking up others.
73.The dog ran out of the house and barked at them only because.C
A.it understood English 
B.it knew them
C it found someone outside 
D.Both B and C
74.At last the two young menA.
A.stole nothing
B.stole something expensive
C.were bitten by the dog
D.were caught by the police
75.What did the owners do while the dog was barking?D
A.They stopped it.
B.They got up quickly
C.They shouted for help.
D.The story didn't tell us.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Most Americans like to travel on their yearly holiday.Today,more and more travelers in the United States are spending nights at small houses or inns instead of hotels.They get a room for the night and the breakfast the next morning.
Rooms for the night in private homes with breakfast have been popular with travelers in Europe for many years.In the past five to ten years,these bed-and-breakfast places have become popular in the USA.Many of these America's bed-and-breakfast inns are old historic buildings.Some bed-and-breakfast inns have only a few rooms,others are much larger.Some inns do not provide telephones or televisions in the rooms,others do.
Staying at a bed-and-breakfast inn is much different from staying at a hotel.Usually the cost is much less.Staying at an inn is almost like visiting someone's home.The owners are glad to tell about the areas and the interesting places to visit.Many vacationers say that they enjoy the chance to meet local families.
34.Many Americans take a holiday tripC.
A.all the year round                            
B.for years
C.every year                                      
D.every other year
35.Why do American travelers prefer staying at bed-and-breakfast inns?A
A.It is like visiting someone's home.
B.The money they spend there is more.
C.They can meet foreign families.
D.They can enjoy a long holiday.
36.Which is TRUE according to the passage?A
A.European and American vacationers like staying at bed-and-breakfast inns.
B.All Americans enjoy traveling.
C.These bed-and-breakfast inns are all old historic buildings.
D.Staying at a bed-and-breakfast inn is just like at the traveler's home.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.选择动词词组,并用其适当形式填空.
go to sleep,learning…by themselves,used up,co me ture,be angry with
The students in poor areas arelearningsome subjctsby themselves.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Kate:I like running very much.It's good exercise.My parents both like running,too.We usually get up early in the morning and run together.It is good for one's legs,heart and lungs.It helps one to have a strong body.Mum says that she should thank running because it helps her to get thinner.Running is fun.It can make one happy.There are many different ways for one to run.One can run in a school or in a park.One can join a running club to run and make new friends,too.
Chen Feng:I like ball games,like football,basketball and tennis.And basketball is my favorite.I often play basketball with my friends on Sunday mornings when we are free and the weather is nice.I joined my school team last year.And I can play it very well now.There is going to be a basketball game between No.1Middle School and our school in our school next Saturday.Many students are going to cheer us on.Our teacher says that she will buy some presents for us if we win.I hope we can win the game.

51.Kate and his parents usuallyB together in the morning.
A.leave home 
B.run
C.play games
52.Kate's mother thinks thatC.
A.running is cool      
B.running is popular     
C.running makes her get thinner
53.Chen FengC.
A.likes football best
B.hopes to win the football game
C.is a member of the school basketball team
54.Chen Feng's teacher is going toB if Chen Feng's team wins the game.
A.tell them a story  
B.buy some presents for them   
C.sing a song for them
55.Both Chen Feng and KateA.
A.like sports 
B.are middle school students
C.like ball games.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.不要太在意钱
Don'tcareaboutmoney too much.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:单词造句

10.weather,night,how,in,was,the,Guangzhou,last (?)How was the weather in Guangzhou last night?.

查看答案和解析>>

同步练习册答案