精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Have you ever wanted to achieve something really amazing in life?Well,Greg Mortenson wanted to climb a mountain,but he ended up helping thousands of people to have a better life.
Greg's story began with failure.In 1993,he set out to climb K2,the world's second highest mountain.But Greg never made it to the top.After five days,he stumbled(踉跄) into the village of Korphe in northern Pakistan,injured and hungry.The kind villagers there looked after him for several days.
Greg saw that the villagers were very poor and hungry,and some of them were ill.Also,the village school didn't have a roof(屋顶) and the children wrote on the ground with sticks,Greg knew he wanted to do something to help."I'll build you a school,"he told the villagers."I promise."
Greg went back home to the USA to raise money for the school.He even lived in the car to save money!Finally he went back to Korphe and built the school.But this was just the beginning of something bigger!Since then,Greg's organization has built around 80schools and runs many others in Pakistan and other countries,too.
Greg hasn't finished yet.He does many other things to help people in poor countries.He has got many prizes,but it's the smiles of the children he has helped that makes him happy!
Greg has just written a best-selling book about his story called Three Cups of Tea.It's an interesting and exciting book which tells us what ordinary people can do with courage and determination(决心).
38.What was wrong with Greg when he got to the village for the first time?B
A.He fell ill.
B.He was badly hurt and hungry.
C.He lost his way.
D.He failed in his business.
39.How did Greg keep his promise to build a school?A
A.He raised and saved money.
B.He did business to make money.
C.He wrote a book to sell for money.
D.He borrowed money from his friends.
40.What does the underlined word"this"refer to?D
A.Saving money.
B.Living in the car.
C.Raising money.
D.Building the school.
41.What's the main idea of this passage?C
A.Building schools can help people to have a better life.
B.We have to do something in return to those who help us.
C.Ordinary people can make a difference to people's lives.
D.Climbing mountains is a good start to help poor pe.

分析 格瑞格•摩顿森是一名喜欢登山的人,他因救援同伴,攀登乔格里峰失败,后被巴尔蒂人救起,从此和当地人结下深厚情缘.为兑现给巴基斯坦穷困的村庄建学校的承诺,他辛苦奔走,最后在巴基斯坦和阿富汗地区共建了80余所学校.

解答 BADC 
38.B 推理判断题.题意:格瑞格第一次到达村庄时,他怎么啦?由第二自然段中的"injured(受伤)and hungry."可知受伤了,本题选B.
39.A 细节理解师.题意:格瑞格怎样兑现修建学校的诺言?从短文第四自然段Greg went back home to the USA to raise money for the school.He even lived in the car to save money!可知:他回国筹钱,甚至住在自己的小车里节约钱.可知他的资金来源是:筹钱和自己节省钱.故选A.
40.D 推理判断题.题意:有下划线的"this"指的是什么?前文Finally he went back to Korphe and built the school句意:最后他回到Korphe去修学校.而这只是一个开始.结合语境可以推测出,this指的是建学校,故选D.
41.C 主旨推断题.短文的主要思想是什么?结合第一段,Greg Mortenson wanted to climb a mountain,but he ended up helping thousands of people to have a better life本文主要写的是一个普通的登山者通过自己努力的和决心帮助印度的穷人的故事.故选C.

点评 阅读能力是中学生学习英语应具备的一种基本能力.学习英语的一个重要目的在于获取信息.通过阅读这一重要手段,我们可以大量地获取知识,拓展知识面,还可以增强语感,培养敏捷的思维能力.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

13.根据中文和英文提示,写一封意思连贯、符合逻辑、不少于50词的回信.信的开头和结尾一给出,其词数不计入所要完成的回信内.所给英文提示词语仅供选用.请不要写出你的校名和姓名.
假如你叫李华,最近美国笔友Jim发来邮件说他非常喜欢做实验,并买了一些实验器材在家里做实验,然而他的妈妈不同意他这样做,他很苦恼.请根据他的问题回复邮件.
提示词语:understand,do experiments,dangerous,safety,get hurt

Dear Jim,
I′m glad to hear from you.I can understand you because I also like doing experiments very much.
In my opinion,your mother is right.It's dangerous to do experiments at home.You may get hurt.So first you should understand your mother.It's natural
for your mother to worry about your safety.It's better for you to do experiments at school.Your teacher can help you when necessary.If you prefer to do experiments at home,you can ask your parent to be with you.
I hope what I said can help you.
Yours,
Li Hua.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-Joy,can you sing for the school concert?
-Sorry,I can't.___________ I can play the piano.(  )
A.AndB.SoC.ButD.Or

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

11.When 1was a child,my mother always made me read books.She thought successful people (36)Da lot of time reading,even though she (37)Cread or write.
When I went to school,I studied hard and was (38)Bexcellent student,but not for long.I really wanted to be in style and often hung out with friends.I didn't do as (39)Aas before in my study,but I didn't care (40)Dall.
One day,I complained that I didn't have enough cool clothes.Then my mother gave all the money to (41)BShe said I could get the money left to buy shirts (42)CI finished buying all the things the family needed.I was very
happy with that,but after I bought those things,there was( 43)Amoney left to buy
any clothes.Just at that moment,I got to know how (44)Cit was for my mother to do all this.I went back to my studies and became a top student again.Finally,my (45)B came true.I became a college teacher.

36.A.tookB.costC.paidD.spent
37.A.shouldn'tB.mustn'tC.couldn'tD.can't
38.A.aB.anC.theD./
39.A.wellB.goodC.betterD.best
40.A.inB.afterC.ofD.at
41.A.mineB.meC.myD.I
42.A.soB.thoughC.ifD.but
43.A.noB.muchC.someD.enough
44.A.easyB.interestingC.difficultD.exciting
45.A,adviceB.dreamC.feelingD.job

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.What do you think is the most important invention?The TV?The printing?The telephone?Or the computer?A report show that they are not the only important invention.Here are three other important inventions.
One of the simplest inventions is the toilet(厕所).Before toilets,waste ran into rivers from people's houses.Illness were common in big cities,and it was often difficult to find clean drinking water.
Animal food is another important invention.Before the invention,most animals were killed every autumn because there was not enough food for them in winter.After hay(干草) became a kind of common animal food,animals could live through the long winter.
The third great invention is glasses.Glasses help people read,write and do"close work"after the age of 45.Without glasses,the world would be difficult for the people above 45.

(71)Inventions
Some most important inventionsThere other simple inventions   Before the inventions
The TV
The (72)printing
The telephone[
The computer
The toilet
Hay/Animal food
(73)Glasses
Waste ran into rivers from people's houses.
Illness were common in (74)big cities,and it was often difficult to find clean drinking water.
Most animals were killed every autumn because there was not (75)enough food for them in winter.
The world would be difficult for the people above 45.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

8.Try to calm down and not to getimpatient(patient) while facing much stress.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.How terrible the accident was!The man was hit _______and ________.(  )
A.by car; bled to deathB.by a car; bled to death
C.by car; bleed to deathD.by a car; bleed to death

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.It was cold outside.People in the house made a fireto get(get) warm.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Bob,can you read the number 2,357,018?
-Yes,I can.It's_______.(  )
A.two million,three hundred and fifty-seven thousand,and eighteen
B.two million,three hundreds and fifty seven thousand,and eighteen
C.two million,three hundred and fifty-seven thousands,eighteen
D.two millions,three hundred and fifty-seven thousands,eighteen

查看答案和解析>>

同步练习册答案