精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.In 2000,when I was eighteen I wrote a letter to my future self.I stuck it in an envelope,put it away and completely forgot about it.
  It wasn't until we moved into our new home in 2012 that Ifound it.It clearly instructed(指示)menot to open until my birthday 2012.So I decided to open it.
  I was very surprised when I read this for the first time after 13 years.I still couldn't help thinking this was really cool.At the age of 18,I had so many hopes and dreams about the future.And now so much of what I wanted for myself has become true:I did travel to a few more places in Canada although I haven't seen everything I'd like to.I've traveled to the USA,Australia and China.I did marry the man named Gwynn of my dreams and he is still my one and only.I lived in Australia for nearly 5 years in a big house in a small town.I had a job in Biology in the field of genetics(遗传学) for 10 years.I have two lovely kids-a girl(Jenny) and a boy(David).Gwynn is a computer engineer.We are doing okay for ourselves.
  I find it fascinating(迷人的) how the dreams of a young girl can become a grown woman's reality(现实).
   I wonder if you have ever written anything to your future self.If you haven't,will you join me from now on?It will be a really wonderful experience.

61.Gwynn is the writer'sC.
A.son      
B.father       
C.husband         
D.wife
62.Why was the writer surprised when she read her letter?D
A.Because she read her letter for the first time.
B.Because she completely forgot about the letter.
C.Because shehappened to read the letter on her birthday.
D.Because so many of her hopes and dreams about the future had cometrue.
63.Which of the following is True according to the passage?A
A.The writer has a happy life now.
B.The writer didn't open theletter until 2000.
C.The writer lived in Australia in a small house in a big town.
D.The writer hadlived in her new home since she was a child.
64.From the passage,we know thatB.
A.the writer hoped that she had a job in the computer field
B.the writer set the date to open her future letter in 2000
C.the writer kept the letter ina place where others could get it
D.the writer traveled to many places both in Canada and overseas at the age of 18
65.What's the best title of this passage?C
A.Dreams about the Future               
B.A Letter to Your Future Self
C.Writing a Letter to Your Future Self              
D.A Really Wonderful Experience.

分析 2000,当我十八岁的时候,我给未来的自己写了一封信.我把它装进信封收起来,就完全忘记了.
直到2012年我们搬到新家,我才又发现了这封信.它明确说明一定到2012年我生日的时候才能打开,所以我决定打开它.
13年后,第一次读这封信的时候我诧异不已.我忍不住觉得这真的是很酷的想法.18岁的我有很多的关于未来的希望和梦想.现在那么多我想要的都已经实现了:我真的去过加拿大很多地方旅行,虽然现在我还没有把我想看的东西通通看过;我去过美国、澳大利亚和中国.我已经嫁给了名叫Gwynn的我的梦中情人,现在他仍然是我的唯一.我居住在澳大利亚某个小镇上的一个大房子里将近五年了.我有一份生物学遗传领域的工作,干了有十年了.我有两个可爱的孩子:一个男孩(Jenny)一个女孩(David).Gwynn是一个工程师,我们一切安好.
看着一个年轻幼稚的小女孩的梦想成为一个成年女人的真实生活,这个感觉很美好.
我很想知道你们有没有给未来的自己写过信,如果还没写过,从现在开始愿意加入我吗?它真的是一种精彩的经历.

解答 61.答案:C;细节理解题;根据短文内容I did marry the man named Gwynn of my dreams可知Gwynn是作者的丈夫;故选C.
62.答案:D;细节理解题;根据短文内容I was very surprised when I read this for the first time after 13 years.I still couldn't help thinking this was really cool.At the age of 18,I had so many hopes and dreams about the future.And now so much of what I wanted for myself has become true可知"作者那么多的梦想和原望都变成了现实",这使她很诧异;故选D.
63.答案:A;细节理解题;根据短文内容I've traveled to the USA,Australia and China.I did …; I lived…I had a job…;I have…;We are doing okay for ourselves"可知作者现在有幸福的生活.故选A.
64.答案:B;细节理解题;根据短文内容In 2000,when I was eighteen I wrote a letter to my future self和It clearly instructed(指示)menot to open until my birthday 2012.可知作者十八岁(2000年)的时候,我给未来的自己写了一封信并且明确说明一定到2012年自己生日的时候才能打开;故选B.
65.答案:C;标题归纳题;根据短文中"In 2000,when I was eighteen I wrote a letter to my future self""I wonder if you have ever written anything to your future self.If you haven't,will you join me from now on?It will be a really wonderful experience"等内容可知该短文主要叙述了作者曾经写给过自己一封信,以及后来自己读这封信时的感受.并要别人也采取这种做法给未来的自己写封信.故选C.

点评 首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.掌握全文的大意之后,细细阅读每篇材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.I'm going to a party on Thursday night at Jimmy's house.
           !You'll have two tests at school on Friday.(  )
A.It's easy to say soB.That's exciting
C.Enjoy yourselfD.You can't be serious

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.-The volunteers are doing a great job in Yushu.
-Yes.They are helping the people___________ are suffering from the earthquake.(  )
A.whichB.whatC./D.who

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

2.There is always something that we can never forget.And it can really change our life.
Time is important for everyone.It organizes our everyday moments.However,①before I received a watch from my father,time never had any importance in my life.It organized my life and made me more responsible.
I received this gift on a Sunday.I had to go to the airport at 9:00am to pick up Uncle Jim and take him to my father's house.However,I was late because I hung out with my friends.Later on that day,around 11:00am,I remembered my uncle and went to the airport to meet him,but I was too late.He had left the airport and taken a taxi to my father's house.
I got to my father's house at 2:00pm that day.②Looking at my father's face,I felt ashamed (羞愧的) at that moment.My father asked me to sit next to him and he handed me this watch as a gift.Then he said,"Bob,did you have fun with your friends today?""Yes,Father,and I'm sorry about not picking up Uncle Jim,"I replied.He then said,"What you did was not very nice and you should be sorry for your actions.I think you should learn something from it,and this watch will be a reminder for you in your future life."③The watch is very important to me,not because of its price,but because of the lesson that I learned from it.
Today I still remember my father's words"Respect time and never be late for anything."
根据短文内容,完成下列各题.
61.请用"not…until…"改写文中①处划线句子,使其句意不变.
Time never had any importance in my life until I received a watch from my father./I didn't realize the importance of time in my life until I received a watch from my father./I didn't realize how important time was in my life until I received a watch from my father.
62.请改写文中②处划线部分,使其句意不变.
When I looked at my father's face
63.请将文中③处划线句子翻译成汉语.
这块手表对我来说非常重要,并不是因为它的价格,而是因为我从中吸取的教训
◆请根据文章内容回答问题.
64.Why did Bob feel ashamed when he arrived at his father's house?
He was too late to pick up his uncle./He was late for the airport (because he hung out with his friends that morning).He didn't pick up his Uncle Jim
65.What lesson did Bob learn from his father?
Respect time and never be late for anything.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.--Can you come to my birthday party?
---Sorry,I can't.Ihave to look after my grandmother at home..(得在家照料我奶奶).(have)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

2.Few people like changing their habits,good or bad.Whether it is smoking,drinking or over-eating,they (16)B"enjoying"them to the end.
    On every packet of cigarettes(香烟),people are warned against the (17)D of smoking:"Warning:Cigarette Smoking Is Dangerous to Your Health".(18)C,millions of them start smoking or go on smoking.Why?
Facts show that families and surroundings(环境) play a very important part in(19)A smokers.All those smokers come from smoking families or have smoking (20)D or relatives.Films and TV plays also play a part.People (21)C their"heroes"on TV drinking alcohol(酒) or smoking cigarettes."Heroes"seem to fear (22)B,neither killing themselves nor killing others with alcohol and cigarettes.If they are not afraid of the harm of smoking and drinking,(23)D should common people be afraid?
     The simple warning on the cigarette packet does not influence smokers'habits.Even (24)A warnings,like showing pictures of smokers who have died of cancer,don't seem to work.
     Knowing and believing seem to be two (25)C things.If smoking is really as harmful as doctors say,it is time for smokers to think about it and try to give it up!

16.A.stopB.continueC.finishD.avoid
17.A.chancesB.excusesC.causesD.dangers
18.A.MoreoverB.AlsoC.HoweverD.Otherwise
19.A.influencingB.explaining C.improvingD.describing
20.A.parentsB.unclesC.brothersD.friends
21.A.hearB.catchC.watchD.face
22.A.somethingB.nothingC.anythingD.everything
23.A.whatB.howC.whenD.why
24.A.strongerB.worseC.longerD.harder
25.A.similarB.pleasantC.differentD.boring.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.It's very common to meet different people in public places.
When I was 12,I got a job in a shop.On my first day at work,I didn't come home for lunch.(71)B,Dad asked'"Where did you manage your 1unch,dear?"I answered,"I made some new friends in the shop,twin brothers,their mom and dad They were my customers.(72)D."
Dad was happy had made new friends.,but he wanted to know what kind of people they might be.
Several days later,I asked my friends to come to the shop where I worked and let Dad meet them.Dad was very surprised to find out that the twin brothers were joined at the chest.(73)C.
When Dad asked me about this,I said"I know that,too.But do you know that their mom has to make al1clothes because it's too difficult to find anything to fit them?(74).A.That day,Joe,the one on the right,made me noodles for lunch."
(75)E.But to me,what I cared about was that they had difficulty buying clothes and they were good cooks.

把A-E五个选项填人文中空缺处,使短文内容完整、正确.
A.They are also good at cooking.
B.When I came home at night.
C.I didn't tell Dad about before.
D.They invited me to have lunch together.
E.To Dad,he might care more about their strange looks.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.
Zhang Ziyi
First movie in English:
In 2001,Zhang had a small part in an American film (Rush Hour 2)with Jackie Chan.The role was difficult because she didn't speak English.Chan had to translate everything from Chinese into English for her.
How she learned English:After Rush Hour 2,Zhang studied English in New York City.She also watched television and listened to music in English.She liked watching TV advertisements since the actors spoke slowly and clearly.
Biggest challenge:Playing the leading role in the film Memoirs of a Geisha.A friend told Zhang."It will be difficult to express your feelings in English."This made Zhang nervous,but she took the part and studied harder.As a result,her role in the movie was a big hit.
Shakira
First album in English:
Laundry Service
How she learned English:
Many people wanted to translate Shakira's songs from Spanish into English.Shakira agreed,but she felt nervous about losing control of her music.So she decided to write her own songs in English.
Shakira studied grammar and common expressions.She also wanted to know how people use English to express their feelings.So she also listened to the radio,read newspapers and poems.
Biggest challenge:Writing her first songs in English.Sometimes,finding the right words was difficult.Today,Shakira writes and performs her music in Spanish and English for fans around the world.
61.The movie Rush Hour 2was difficult for Zhang Ziyi becauseA.
A.she didn't speak English         B.it was her first movie
C.she was a leading role in it    D.she didn't hear English well
62.Zhang Ziyi studied English inB after Rush Hour 2.
A.China    B.America     C.Canada    D.England
63.From the passage,we can know that ShakiraD at first.
A.was very good at English     B.never sang songs in English
C.didn't know English at all   D.couldn't write songs in English
64.Shakira did NOT learn English byC.
A.reading newspapers    B.studying grammar
C.watching TV ads       D.listening to the radio
65.C was hard for both Zhang Ziyi and Shakira in using English.
A.How to speak English slowly   B.How to perform music in English
C.How to express feelings       D.How to pronounce the new words.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.We canhear(听见)him playing the piano.

查看答案和解析>>

同步练习册答案