分析 我们可以通过手机接收和发送信息,而且现在非常的流行.
每个人都知道发送信息有很多的优点,如省钱、节约时间,以及可以在对方没有时间接电话情况下联系到对方,也可以让你与对方的谈话更加私密,因为发短信不会让别人听到;
然而,发信息还有一些缺点.现在你总是会收到很多垃圾短信,而且当你的收件箱满了的时候,你就不回在接收到其他的信息;
而且,有的时候发送信息还是很危险的,例如开车或走路的时候发信息.
解答 53.C.推理判断题.根据文章的第二段,介绍了很多发送信息的优点,例如Texting helps to save money.、Texting helps to save time.、Texting helps you to"talk"to someone when he is too busy to answer the phone.和Texting can also help you to"talk"to someone secretly if you don't want others to hear what you are talking on the phone.,这是由于这些优点,所以These advantages are so amazing that many people are crazy about it.即人们都疯狂的迷恋上了发信息,因此A、B、D错误;发信息比打电话更流行、更便宜,而且更多的人会使用手机短信通知亲人和朋友,目的是省钱;根据Two researchers at Stony Brook University,New York found that texters are 60% more probably to have an accident than others.可知,司机与其他人相比,发生车祸的概率高出60%,因此C正确;
54.B.词义猜测题.根据What's more,if you don't do texting properly,for example texting while driving or walking,it can be dangerous.可知,发信息有时也是很危险的,例如开车或走路的时候,紧接着后面提到了几组数据说明开车和走路时发短信是多么的危险,因此To reduce traffic accidents,all drivers of the UN are now not allowed to text while driving.About 32countries have passed laws restricting the use of mobile phones while driving.就是说为了减少交通事故,英国所有的司机不得在开车的时候发信息,大约32个国家通过了开车时restricting使用手机的法律,因此这里与禁止的意思应该相近,根据选项,应该是 B.not allowing,即不允许;
55.D.文章主旨题.作者在前面主要就是描写发短信的好处,随后描写对立面,即What's more,if you don't do texting properly,for example texting while driving or walking,it can be dangerous.如果你不正当或不适合的情况下发短信,例如开车和走路的时候,会存在危险,因此这里作者的主要目的就是we should do texting properly.我们应该正确的发短信;
点评 作者通过讲述发短信的好处和坏处来告诫我们正确的发短信,避免发生危险.做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | thousand of; larger and larger | |
| B. | thousands of; more and more | |
| C. | thousands of; larger and larger | |
| D. | thousand of; more and more |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| A.climbing B.yours C.friendly D.who E.tourists F.kind G.hiking H.that I.hers J.travelers |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
| BOOKS *Picture books for children *Information about the world *Novels *Books in 30languages *Stories of all kinds You can enjoy newspapers and magazines in the reading room. | VIDEO *Video films *TV plays *Music videos *Special interests You can enjoy yourself and take time to watch your favorite videos at home.You can borrow a video for a week for 1. | AUDIO *Music for everyone:rock; classical; pop; blues; folk *Language cassettes(盒带) in 42languages in the world Special rooms for you to enjoy listening. CDs and cassettes can be borrowed-Free! |
| *You can borrow up to five books; one CD or one cassette.As many videos as you want. *You can keep books for three weeks; CDs and cassettes for one week. *You can renew(续借) them by phone,by post,or in person at the library if you want to keep them longer. | ||
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com