精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.You are given many chances in life to choose to be a victim(受害者) or creator.When you choose to be a victim,the world is a cold and difficult place."They"did things to you which caused all of your pain and suffering."They"are wrong and bad,and life is terrible as long as"they"are around.Or you may blame yourself for all your problems,then internalizing(内化)your victimization.The truth is,your life is likely to stay that way as long as you feel a need to blame yourself or others.
Those who choose to be creators look at life quite differently.They know there are persons who might like to control their lives,but they don't let this get in the way.They know they have their weaknesses,yet they don't blame themselves when they fail.Whatever happens,they have choice in the matter.They believe their dance with each sacred(神圣的)moment of life is a gift and that storms are a natural part of life which can bring the rain needed for emotional and spiritual growth.
Victims and creators live in the same physical world and deal with many of the same problems,yet their experience of life is different worlds.Victims are easy to be in anger,guilt,and other emotions that cause others--and even themselves--to feel like victims,too.Creators choose love,inspiration,and other qualities which inspire(鼓舞)not only themselves,but all around them.Both victims and creators always have choice to decide the direction of their lives.
In fact,all of us play the victim or the creator at different points in our lives.One person,on losing a job or a special relationship,may feel as if it is the end of the world and go into terrible suffering for months,years,or even a lifetime.Another with the same experience may choose to first experience the sadness,then accept the loss and soon move on to be a powerful creative strength in his life.
In every moment and every situation,you can choose to have fuller,richer life by setting a clear goal to change the victim within,and by inviting into your life the powerful creator that you are.

35. What does the word"They"in Paragraph 1probably refer to?A
A.People and things around you.
B.Chances and problems.
C.Creators and their choices.
D.Victims and their sufferings.
36. What can we learn from the passage?B
A.Creators have the ability to predict future life.
B.Creators deal with ups and downs of life wisely.
C.Victims can influence more people than creators.
D.Victims and creators face quite different things in life.
37.The examples mentioned in Paragraph 4show thatA.
A.strong feelings of sufferings in life pull people into victims.
B.people need family support to deal with sufferings in life.
C.it takes creators quite a long time to clear out their pains.
D.one's experiences decide his attitude toward his life.
38.What is the writer's purpose in writing this passage?C
A.To describe victims and creators.
B.To compare victims with creators.
C.To suggest changing from victims to creators.
D.To explain the relation between victims and creators.

分析 在我们的一生中有许多机会去成为一个受害者或者是创建者.当人们选择成为受害者时,感受到世界都是寒冷的、困难的地方.当人们选择成为创造者,无论发生什么事,他们有选择的余地.在每一刻,每一种情况,你可以选择更精彩丰富的生活,来改变受害者的世界,经过努力成为强大的创造者.

解答 35.A.细节理解题.问题:在第一段中划线词,代替文章中提及的什么?分析原文:When you chooseto be a victim,the world is a cold and difficult place."They"didthings to you which caused all of your pain and suffering.句意:当你选择成为一个受害者,你会感觉世界是一个寒冷的、困难的地方."他们"所做的事情,使你感觉到痛苦和折磨.分析:也就是周围的人或发生的事,让你感觉到痛苦和折磨.故选A
36.B.细节理解题.问题:通过短文,我们能了解到什么?阅读全文得知,全文在描述:人们可以选择成为受害者或者创建者,通过介绍了解,只有成为生活的创建者才能让生活燃起希望.故选B
37.A.细节理解题.问题:第四自然段的例子重点说明了什么?分析:第四自然段的主要内容是在我们生活中成为受害者或者是创建者,它们之间有着不同点.受害者的生活充满了痛苦的感觉.符合第一选项的内容.故选A
38.C.细节理解题.问题:作者写这篇短文的目的是什么?分析原文的最后一段:In every momentand every situation,you can choose to have fuller,richer life by setting aclear goal to change the victim within,and by inviting into your life thepowerful creator that you are.句意:在每一刻,每一种情况,你可以选择更精彩丰富的生活,来改变受害者的世界,经过努力成为强大的创造者.明确一点:建议大家从受害者转换为创建者.故选C

点评 答题的技巧
    1.通读全文,了解大意.
    2.带着问题,复读原文.
    3.理解识别,推断归纳.
    4.复核检查,确保无误.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

7.Thetwelfth(twelve) student comes from the USA.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.48.…Excuse me,what time is it?…_________.(  )
A.It is Monday.B.It is April
C.It is eight o'clockD.It is 2013

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.---Would you like some milk?
---_________.(  )
A.Yes,please.B.The same to you.
C.Help yourselfD.You're welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.A gentleman put an advertisement in a newspaper to look for a boy to work in his office.From nearly(51)fifty(五十)people,he chose one and refused the(52)others(其他).
"I should like to know,"said one of his (53)friends(朋友),"Why do you (54)
perfer(更喜欢)that boy?He didn't have a letter or a recommendation."
"You're wrong,"said the gentleman."He had a great many.He closed the door(55)
behind(在…后面)him.That showed that he was careful.He gave his seat at once to that old man.I found that he was kind and thoughtful.He took off his cap when he came in and answered my question at once.That showed he was (56)polite(礼貌的)and friendly."
"I threw some books on the floor by myself and some people went over them,but that boy picked them up and put them on the table.He waited quietly for his turn (57)
instead(代替)of pushing.When I talked to him,I found his (58)clothes(衣服)were tidy,his hair was (59)brushed(刷,梳)clearly and his finger nails were clean.I think these are more important (60)than(比)a letter and a recommendation."

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.A wise man was visiting a village with his students.He found a group of family members shouting in anger at each other.He turned to his students and asked:"Why do people shout in anger at each other?"
His students thought for a while,and one of them said:"Because when we lose our calm,we shout."
"But,why should you shout when the other person is just next to you?You can just as well tell him what you have to say in a soft manner,"said the wise man.
Students gave some other answers but none were any good.
"When two people are angry at each other,their hearts become distanced,"the wise man explained."To cover that distance they must shout to be able to hear each other.The angrier they are,the louder they will have to shout to hear each other and cover that great distance."
The wise man then gave an example:"What happens when two people fall in love?They don't shout at each other but talk softly because their hearts are very close.When they love each other even more,what happens?They don't need to talk.They only look at each other and that's all.That is how close two people are when they love each other."
He looked at his students and said:"So when you argue,do not let your hearts get distant.Do not say words that distance you from others.Otherwise,there will come a day when the distance is so great that you will not find the path to return."

41.What did they find when a wise man and his students were visiting a village?D
A.A group of people were traveling there.
B.A group of family members were playing there.
C.His students were shouting with a group of people.
D.A group of family members were shouting at each other angrily.
42.One of the students thinks family members shout at each other becauseC.
A.they are not friends
B.they don't like each other
C.they lose their calm
D.they are far from each other
43.What will happen when two people are angry with each other?B
A.They fight with each other.
B.Their hearts become distanced.
C.They are far away from each other.
D.They are too angry to say a word.
44.What will usually happen to two people at first when they fall in love with each other according to the passage?A
A.They talk softly.
B.They shout at each other.
C.They talk more.
D.They don't say anything to each other.
45.What's the topic of the passage?C
A.Shouting is bad.
B.Don't shout.
C.Cover the distance with love.
D.The distance of love.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.
growing up   feels worried about   put on   to wait for   takes good care of
Only Mother Love is true love.It gives everybody everything all his life.When you are still a baby,mother (57)takes good care of you as much as possible.In your waking hours she always holds you in her arms.When you are ill,she stops her work to look after you day and night.When you are (58)growing up day by day,she feels very happy.When you are old enough to go to school,mother still looks after you.On cold winter days,she always tells you to (59)put on more clothes.She always stands in the wind (60)to wait for you back from school.When you hurry to leave home for school with little breakfast,she always (61)feels worried about you at home.When you do well at school,the brightest smile will be seen on her face.
Mother is always ready to give everything she has to her children,not to receive.What true love that is in the world!We will remember Mother Love forever.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Jack is a businessman.He trades with Russian businessmen.(  )
A.buys and sells goodsB.talks
C.sets up  relations   

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.---Do you know            girl over there?
---Yes.She is            exchange student from America.(  )
A.the; aB.a; theC.the; anD.an; the

查看答案和解析>>

同步练习册答案