精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Long time ago,there were two talented boys,John and Joey.They showed great talents form an early age,and they did better than others around.
They grew up but they chose different ways.John used all of his talents to find a good job.He joined in many activities and visited the most important people and places.Everyone thought that he would be the most important person in the world.
But the second young man,Joey,was different.He always took a heavy responsibility(责任).He thought he should help others.He was always busy looking for ways to help others.
One day,bad things happened and they met many problems.John didn't know what to do.But Joey always tried his best to solve all kinds of problems.He thought some good ways and didn't let the bad things affect the people in his town.From then on,he was more famous than John.
John then knew that our best talents are not only for ourselves.He learned from Joey that we should always help others people.
66.The two boys were special because they wereA than others.
A.smarter                
B.more serious          
C.prettier
67.John used his talents toC.
A.make others happy      
B.find many problems      
C.find a good job
68.What does the underlined words"solve"mean in Chinese?A
A.解决                
B.增加                  
C.遇到
69.A made Joey more famous than John?
A.Helping others          
B.Visiting many places      
C.Joining in activities
70.Which is the best title for this passage?B
A.Two Talented Girls       
B.What We Should Do with Our Talents
C.The Most Important People in the World.

分析 文章大意:这是一篇人物故事类阅读,主要介绍两个被认为很有天赋的孩子的发展轨迹.约翰找到了好的工作,参加了许多活动,拜访了很多重要的人和地方.而乔伊总是承担沉重的重任,忙于寻找帮助别人的办法,当遇到坏事时,约翰不知道怎么办.而乔伊总是尽力解决问题,不让坏事影响到他镇上的人,从那时起他比约翰更有名了.因此最好的才能不仅是为了我们自己,应该经常帮助别人.

解答 66.答案:A.细节理解题.根据第一段They showed great talents form an early age,and they did better than others around.他们从小就表现出很好的天赋,他们比周围的人做得更好.可知,他们比别人更聪明.选A.
67.答案:C.细节理解题.根据第二段第一行John used all of his talents to find a good job.约翰利用他所有的才能找到一份好工作.可知,选C.
68.答案:A.词义猜测题.根据后面all kinds of problems各种各样的问题,可知,应该是"解决",选A.
69.答案:A.细节理解题.根据倒数第二行He thought some good ways and didn't let the bad things affect the people in his town.From then on,he was more famous than John.他想了一些好办法,不让坏事情影响到他城里的人,从那时起,他就比约翰更有名了.可知,帮助别人使乔伊比约翰更有名,选A.
70.答案:B.细节理解题.根据最后一段John then knew that our best talents are not only for ourselves.He learned from Joey that we should always help others people.约翰知道我们最好的才能不仅是为了我们自己,他从乔伊那里学到我们应该经常帮助别人.可知,标题可以是"我们应该用我们的才能做什么",选B.

点评 阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.22.What does the passage mainly talk about?
A.Growth.
B.Cartoons.
C.Music.
23.What does Jane think of cartoons?
A.She thinks they are interesting.
B.She thinks some cartoons are bad.
C.She thinks they can help her in life.
24.What kind of cartoons does Tony like to choose?
A.Those which can give him a lesson.
B.Those which can bring him happiness.
C.Those which are interesting.
25.Which is TRUE?
A.Sam only watches cartoons about friendship.
B.Few children like cartoons.
C.Tony watches cartoons when he has free time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.听第一篇短文,回答第13至15小题.请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表.
Ways to save eyesHowAdvantages
Way 1Wear (13)C and soft socks or cloth shoesMake blood circulation better
Way 2Walk on (14)BFight against eyesight trouble
Way 3Skip rope so that one has to move quicklyMake both the brain and the eyes excited.Help one grow taller
Way 4Pull one's ears  (15)BKeep one's eyes healthy
13.A.tightB.smallC.comfortable
14.A.footB.tiptoeC.legs
15.A.10timesB.20timesC.50times.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.Mr Green is a teacher of English.He comes from America.He teaches English in China.He speaks English quite well.
He reads a lot of books and his wife Mrs Green often writes books for the students.He goes to work every day except Sunday.He gets up at five in the morning.He leaves home at ten to six.He begins the first lesson at 8:00.At twelve he finishes his lessons.Ten minutes later he has lunch.
In the afternoon he often plays games with his students at about four o'clock.Sometimes he teaches his students in his room.Supper time is at about six.After that he reads newspapers and watches TV.At about ten to eleven he goes to bed.
51.Mr Green comes fromD.
A.China       
B.Australia   
C.England    
D.America
52.He leaves home atB.
A.5:00         
 B.5:50         
C.6:10           
 D.6:30
53.Mr Green goes to school every day exceptAin a week.
A.one day      
B.two days      
C.three days     
D.four days
54.He has lunch atC.
A.11:50          
B.12:00     
 C.12:10        
 D.12:30
55.He watches TV or reads newspapersB.
A.at six    
B.after supper   
C.before supper   
D.during the supper time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

16.Something bad happened to Sam this morning.He fell over and broke his nose in the school hallway.When Sam looked up,he saw his friends."Are you OK?"They asked him.But he didn't say anything to them.He stood up and ran to the classroom quickly.Sam put his schoolbag on his desk and went out to the school hospital.On his way back to the classroom he saw his friends again.They were laughing.Sam thought they were laughing at him.so he didn't talk to them for the rest of the morning.
At lunchtime,Sam's friends came up to him and asked,"How is your nose?""Fine!"Sam shouted."I saw you laughing at me this morning!""We didn't.We laughed just because Jenny told us a joke."his friends said."Well,I'm sorry.Can you forgive me?""Yes,of course.But next time you should ask us before you assume (假定) something."They looked at each other and laughed happily.They were still friends.
41.What happened to Sam this morning?A
A.He fell over and broke his nose.
B.He didn't catch (赶上) the school bus.
C.His schoolbag was lost.
D.He was late for school.
42.Where did Sam put his schoolbag?C
A.In the school hallway.
B.In the school hospital.
C.On his desk.
D.On the playground.
43.What does the underlined word"forgive"mean in Chinese?B
A.记恨    
B.原谅      
C.误解       
D.失望
44.Why was Sam angry with his friends?D
A.Because they didn't talk with him.
B.Because Jenny told them a joke.
C.Because they didn't go to the hospital with him.
D.Because he thought they laughed at him.
45.What can we learn from the passage?C
A.Laughing can help us relax.
B.Not everyone cares about you.
C.We should ask clearly before assuming anything.
D.People with similar traits can be friends.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.听第一篇短文,回答第13至15小题.请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表.
Bank of China
Opening hoursFrom (13) to 5p.m.From Monday to Friday.
Address(地址)Near (14).
Telephone number(15).
13.A.8.a.m.B.8:30a.m.C.9a.m.
14.A.The city centreB.the city squareC.The city statue
15.A.83245689B.83425689C.83426589.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.听第一篇短文,回答第13~15小题.请根据短文内容,选择正确答案,完成信息记录表.
My friend Amy
Age and interest(13)C years old
Interested in history
Things to do in summerTravel with her parents
Her favourite place-(14)A
Plan for this summerCome to China
Go to Beijing by (15)B
13.A.12B.13C.14
14.A.New YorkB.New ZealandC.China
15.A.carB.planeC.train.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.听第15段材料,回答第20---22小题.
20.What are they talking about?
A.The story about Yu Gong.
B.The story about Monkey King.
C.The story about Nu Wa.
21.What does the Monkey King use to fight bad people?
A.A gun(枪).
B.A sword(箭).
C.A magic stick.
22.How many changes can Monkey King make?
A.36.
B.72.
C.108.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.听第2段材料,回答第13-15题.
The White's family
MorningMrs.White (13)A
Mr.White goes to work.
Their children go to school.
AfternoonMrs.White goes to see her friends or goes shopping.
Their children come back at(14)B
EveningHave dinner.
(15)C,go for a walk or watch TV.
13.A.does housework.B.takes her children to school.C.goes to work.
14.A.4:15.B.4:30.C.4:45.
15.A.Read newspapersB.Listen to musicC.Play games.

查看答案和解析>>

同步练习册答案