9.What I Like Most about My Best Friend
1.Lily Chen,Taiwan
Kay is the most confident girl that I have ever met.Although she looks tough,she is really kind.It may surprise some people to find out Kay and I are best friends,because we have different personalities.I'm not confident and I am very shy,which is the opposite if Kay,but I think this is why we are such good friends.
2.Alan Cordoba,Mexico
My best friend is Fanny,my girlfriend.I can always depend on her.We always take care of each other.The first week we met.I got sick with flu and she came to my house to take care of me every day.She is also very intelligent and interesting,although sometimes she gets angry.She shouts at me for always being late.
3.Isabel Famosa,Cuba
My best friend is Ana Hernandez.She is honest,kind and sensitive.We were born in the same city in Cuba.We spent a lot of time together until we were 12.Then,I moved to America with my family and thought that I would never see Anna again.When I went to college in New York,Anna had a room in the same building.She now lives near me in New Jersey and we see each other all the time.
4.Ken Ichigawa,Japan
I love to spend time with Daisuke because he makes me laugh so much.He's very funny.We share the same sense of humor(幽默感),and know how to make each other cry with laugher.We enjoy talking the funny things we did when we were children,and tell the stupid jokes over and over again.
46.In paragraph 1,the two friendsA.
A.quite different
B.quite confident
C.the same
D.friendly
47.In Paragraph 2,the girl friend gets angry sometimesB.
A.when they have different opinions
B.when the boy friend doesn't keep the time
C.because the boy friend need to be looked after
D.because the boy friend is not intelligent and interesting
48.In Paragraph 3,which of the following is not true?D
A.The two girls were born in the same city.
B.The two girl departed when they were 12
C.The two girls met and lived away from Cuba.
D.The two girls met because they kept looking for each other
49.In Paragraph 4,they become good friendsB.
A.because of the funny things they did together
B.because of the same interest and sense of humor
C.because they love stupid jokes
D.because they grew up together.
分析 本文包括四小段,每一小段都介绍了自己最好的朋友的信息.
解答 46.A 细节理解题.根据第一段中because we have different personalities.可知两个朋友间是有不同的个性的.是不同的.故选A.
47.B 细节理解题.根据"although sometimes she gets angry.She shouts at me for always being late."可知女朋友生气是因为他迟到,也就是不守时.故选B.
48.D 细节理解题.根据"She now lives near me in New Jersey and we see each other all the time."可知他们经常见彼此是因为他们住的很近,而不是一直寻找对方.故D错误.故选D.
49.B 细节理解题.根据"We share the same sense of humor(幽默感),and know how to make each other cry with laugher."可知我们两人分享幽默感,一起干我们喜欢的事情.故选B.
点评 本文是四小段关于好朋友的描述.四个问题分别针对一段话,清晰明了.从字里行间体会作者想要表达的意思.