精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.A little boy invited his mother to attend (参加) his elementary school's first teacher-parent meeting.To the little boy's dismay (沮丧),his mother said she would go.This would be the first time that his classmates and teachers met his mother and he was embarrassed (尴尬) by her appearance.There was a severe (严重的) scar (伤疤) that covered nearly the whole right side of her face.The boy never wanted to talk about why or how she got the scar.
At the meeting,the people were impressed (留下深刻的印象) by the kindness of his mother with the scar,but the little boy was still embarrassed and  hid himself from everyone.However,he could hear clearly the conversation between his mother and the teacher.
"How did you get the scar on your face?"the teacher asked.
The mother replied,"When my son was a baby,he was in a room that caught on fire.Everyone was too afraid to go in because the fire was out of control,but I went in.as I was running towards his bed,I saw a burning wood falling down and I placed myself over him trying to protect him.I was knocked to be unconscious (无知觉的),but luckily,a fireman came in and saved both of us."She touched the burned side of her face.
"This scar will be forever,but until today,I have never regretted doing what I did."
When the little boy heard this,he couldn't help running towards his mother with tears in his eyes.He hugged her and felt his mother was greater than anyone else.He held her hand tightly for the rest of the day.
33.The boy's mother was actually (实际上)D.
A.ugly   
B.kind   
C.beautiful    
D.ugly but kind
34.According to the passage,the little boyB.
A.didn't ask his mother to attend the meeting.
B.didn't want his mother to attend the meeting at first.
C.wanted his mother to attend the meeting at first.
D.wasn't moved by what his mother said
35.After reading the passage,we knowD.
A.the people at the meeting didn't like the boy's mother
B.the boy's mother was brave but foolish
C.the boy hated what his mother had done.
D.we should respect(尊重) our parents whatever they are like.

分析 一个小男孩邀请他的妈妈参加小学的第一次家长会.让小男孩感到沮丧的是,妈妈说她会去的.这将是他同学和老师们第一次见到他的妈妈,他为妈妈的容貌感到尴尬.有一个严重的伤疤几乎覆盖了她的整个右脸部分.这个男孩从来不想谈论为什么或者她怎样有这个伤疤的.
家长会上,人们对脸上有伤疤却友善的妈妈印象深刻,但是小男孩仍然感到尴尬,并把自己藏起来.然而,他还是清晰地听到妈妈和老师之间的对话.
老师问道:"你脸上的这个伤疤怎么来的?"
妈妈回答道:"当我儿子还是一个婴儿的时候,他住的房间起火了.因为火势太猛,每个人都太害怕了而不敢进去,但是我进去了.就在我跑向他的婴儿床时,我看到一根房梁就要倒下来,我扑到他的床上,想护住他.我被撞得不省人事,但幸运地是,一个消防员正好进来了,救了我们俩个."她抚摸着脸上的伤疤,"这个伤疤会永远在,但直到今天,我从来没有后悔过."
当那个小男孩听到这里时,他眼含泪水,忍不住向妈妈跑去.他抱着妈妈,感觉到妈妈是最伟大的人.那天小男孩一直紧紧地拉着妈妈的手.

解答 33.D.推理判断题.根据第一段There was a severe (严重的) scar (伤疤) that covered nearly the whole right side of her face.可知男孩的妈妈是丑陋的.又根据第二段At the meeting,the people were impressed (留下深刻的印象) by the kindness of his mother with the scar,在家长会上她的善良给人留下深刻印象,及下文中男孩的妈妈向老师讲述她从火灾中救出男孩的事情,可知男孩的妈妈虽然脸上有伤疤,但是非常善良的,故选择D.
34.B.推理判断题.根据To the little boy's dismay (沮丧),his mother said she would go.可知小男孩起初是不想让妈妈去参加家长会的,故选择B.
35.D.主旨大意题.根据文章大意可知小男孩因为妈妈脸上有伤疤不愿意她去参加家长会,后来从妈妈和老师的谈话中得知她是为了救自己才有伤疤的,所以无论我们的父母长相如何我们都应该尊重他们.故选择D.

点评 本文是一篇故事类记叙文,主要讲述了一个小男孩因为妈妈脸上有伤疤不愿意她去参加家长会,后来从妈妈和老师的谈话中得知她是为了救自己才有伤疤的故事.文章篇幅短小,内容浅显易懂,只要认真阅读文章,都可在文中找到相对应的答案或者依据.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Have you lived here for a long time?
-Yes.I         here since ten years ago.(  )
A.liveB.am livingC.livedD.have lived

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.---My classmates all play the piano _________ than me.
---So you play it best.(  )
A.wellB.goodC.worse

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.-Where's your father,Mike?
-He __________ in the kitchen.(  )
A.cooksB.cookedC.is cookingD.has cooked

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

10.Nowadays,the food that you buy comes from many different countries.Have a look in your fridge,cupboard,and fruit bowl and check the origins(来源) of the food.Perhaps there are apples from California,lamb from New Zealand,or potatoes from Egypt?You will probably be surprised how far food travels to get to your plate.This journey,from"field to plate",is called"food miles".A food mile is the distance that food travels from the farmer's field to the person who buys the food.Nowadays,food often travels thousands of miles to get to the consumer(消费者).Why is this,and what are the effects(影响) of these long distances?
Traditionally,farmers sold their food in the local market so the food didn't have to travel very far.The consumers also did not travel very far,because they went to their local market to buy the food.This was a good system for farmers and consumers.However,there were some disadvantages.For example,consumers could only buy food that farmers produced locally.In addition,they could only get food that was in season.Now,because of modern technology,food comes from all over the world.We do not have to wait for spring or summer to buy strawberries or tomatoes.They are available in winter if we want.
Some countries have to import(进口) most of their food.This is because they have difficult climates.The United Arab Emirates(UAE),for example,gets 85% of its food from other countries.Even food made in the UAE often uses imported materials.
What's wrong with"food miles"?Is this not a good way of increasing international trade?I believe these miles are worrying for a number of reasons.First of all,because food travels such long distances.we need more planes,lorries,and ships to move the food.This means we use more oil or petrol,so there is more pollution and more global(全球的) warming.In addition,food that travels a long way is not fresh and usually not very tasty.Tomatoes,for example,are picked early and stored for their long journey.For this reason,they are usually tasteless when they get to the consumer.Local food has a better taste,and it also reduces the amount of global pollution.We need to buy more local food.

36.What is called"food miles"according to this passage?C
A.The origins of the food.               
B.The effects of long distances.
C.The journey from field to plate.         
D.The disadvantages of imported food.
37.The underlined word"available"in Paragraph 2 most probably means"A
A.easy to get      
B.not busy      
C.willing to talk      
D.impossible to get
38.Some countries like the United Arab Emirates have to import most of their food because ofB.
A.long distances      
B.difficult climates       
C.fresh and tasty food     
D.modern technology
39.The writer uses the LAST paragraph mostly to encourage readers toA.
A.buy more local food      
B.increase international trade       
C.travel long distances     
D.use imported materials
40.This passage is mainly aboutB.
A.how local food travels from field to plate         
B.what"food miles"is and its effects
C.how some countries import their food             
D.where different kinds of food come from.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Do you like traveling?Travel can teach kids more than a book.Traveling with kids is good for them.They can find new interests.Travel makes information(56)alive(活的) for kids,and makes it much more exciting.While traveling,they learn how to(57)deal (处理) with new situations,and talk to other people.They learn to be(58)patient (耐心的),because sometimes it(59)takes (花费) a long time to get to some exciting or interesting places.
I've been traveling(60)since(自从) I was seven years old.For me,to stop traveling would be like taking something away from my soul.I can't live without traveling and I wouldn't be who I don't travel.Some people think it's hard to travel after having kids.But in my(61)opinion(意见,看法),when people become parents,it doesn't(62)mean(意味着) they couldn't travel any more.
Bringing a new life into the world comes with many things and I'd love to be a good mother.
One of my duties is to teach my children.I'm so(63)proud(自豪) that my parents took me on family trips when I was young.I've learned that the(64)outside(外面的) world is more colorful than the little one I was living in.Of course,I want to pass these travel experiences on to my children,and give them(65)hope (希望) and courage to travel around the world,too.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.二班学生的姓名和爱好都列在这张表格中,从中你可看出音乐迷占到该班的四分之三.
(1ist;make up)The names and hobbies of students in Class Two are listed in the form,and from it you can find that the music fans make up three quarters of the class..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.My parents would often tell me how important school was for me,but I didn't think so.I paid little attention.But one thing let me finally realize what my parents meant.
One day,when I walked past a mobile phone store,I saw an advertisementon its door.It was hiring(雇佣)new workers!
"Sir,are you hiring people?"I went into the shop and asked."Yes,but are you the man we need?"the boss replied.He looked at me for a few seconds from head to food."Do you have a high school diploma(文凭)"He continued,"Or do you have any work experience?"
I felt ashamed and I just turned around and left.I could not fall asleep that night,and thought a lot about my future."I must go to school to continue my study because I can't do anything without a good education,"I said to myself silently.
I never went back to the store again until I finished my studies and got a diploma.
Everything looked the same when I returned to the store:the same people and the same design.However,compared with last time,I had more confidence.The boss told me they needed new workers,so it was a great chance for me.
I showed my diploma to the boss.He looked at it and said:"Great!You are in."
Education helps you have a bright future.Now I am not worried about my future because I'm still learning in my spare time.

41.The writer cared little about his studies in the past.A
42.The parents'experience helped the writer know the importance of school.B
43.The writer's attitude to school changed because of his failure to find a job.A
44.The boss gave the writer the chance to finally work on his third visit to the store.B
45.From the passage,we know that school education helps in one's life.A.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Hurricane is a terrible natural disaster that often hits the American coastal areas.

查看答案和解析>>

同步练习册答案