精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.A little boy was playing in his sandbox on a Saturday morning.While he was building roads and houses in the soft sand,he discovered a large stone in the middle of the sandbox.
The little boy pushed and pulled,but every time he thought he had made some progress,the stone tipped (倾斜) and then fell back into the sandbox.The little boy tried his best,but his only reward was to have the stone roll back.
Finally the boy cried.All that time the boy's father watched him from his living room window.At the moment tears fell,his father came to the boy and the sandbox.Gently but surely he said,"son,why didn't you use all the strength(力气) that you had?"The boy said sadly,"But I did,daddy,I did!I used all the strength that I had!""No,son,"corrected the father."You   didn't ask me."With that,the father reached down,picked up the stone and removed(移动) it into sandbox.
Do you have"stones"in your life that need to be removed?Are you discovering that you are too weak to lift them?There is ONE who is always ready to give us the strength we need.Isn't it funny how we try so hard to do things on our own?
61.The first paragraph mainly tell usD.
A.it was Saturday that day
B.the boy had a sandbox
C.the boy created roads and houses
D.the boy found a large stone in the sandbox
62.Why did the boy cry?C
A.It was too boring for him to play with the stone.
B.His father just watched him from the window.
C.He was too weak to remove the stone by himself.
D.His fingers were hurt when he tried to remove the stone.
63.Who removed the stone?B
A.The little boy                            
B.the boy's father
C.Both the boy and the father       
D.someone who passed by
64.The underlined word"stones"in the passage meansC  in life.
A.happiness      
B.work        
C.difficulties     
D.sadness
65.From the passage we knowC.
A.we can do anything on our own
B.we should continue doing everything
C.we should learn to ask for help sometimes
D.someone is always ready to give up the strength.

分析 短文讲了一个小男孩在柔软的沙中堆砌道路、盖房子的过程中,他在沙子的中央发现了一块大石头.小男孩下定决心要把石头移走,但唯一的结果就是石头滚回来,最后父亲帮助了他,并告诉我们要适时地向别人寻求帮助.

解答 答案:61.D 细节理解题.根据第一段内容及其句子A little boy was playing in his sandbox on a Saturday morning.While he was building roads and houses in the soft sand,he discovered a large stone in the middle of the sandbox.在一个星期六的早上一个小男孩正在玩他的沙盘,当他修路时,在柔软的沙滩上的房子,他在沙箱的中央发现了一块大石头.可知主要讲这个男孩在沙子里发现一块大石头,故选D.
62.C 细节理解题.根据第二段句子The little boy pushed and pulled,but every time he thought he had made some progress,the stone tipped (倾斜) and then fell back into the sandbox.The little boy tried his best,but his only reward was to have the stone roll back.小男孩推拉,但每一次他以为他已经取得了一些进展,然后石头又掉回沙箱.小男孩尽力了,但他唯一的报酬就是石头滚回来.可知因为他太弱小自己不能挪动石头.故选C.
63.B 细节理解题.根据第三段句子the father reached down,picked up the stone and removed(移动) it into sandbox.父亲弯下腰,拿起石头移除到沙箱.可知是男孩的父亲.故选B.
64.C 词义猜测题.根据上下文Do you have"stones"in your life that need to be removed?Are you discovering that you are too weak to lift them?在你的生活中有stones需要被搬走吗?你是发现你太弱小不能消除他们吗?可知说的是生活中遇到的困难,结合选项,所以stones意为困难.故选C.
65.C 主旨归纳题.根据整篇文章内容及其倒数第二段句子No,son,"corrected the father."You didn't ask me."With that,the father reached down,picked up the stone and removed(移动) it into sandbox.不,儿子,"父亲纠正."你没有问我."说完,父亲弯下腰,拿起石头移除到沙箱.和最后一段句子There is ONE who is always ready to give us the strength we need.Isn't it funny how we try so hard to do things on our own?总会有人愿意给予我们所需的力量.我们单靠自己的力量来办事不是很傻吗?可知本文告诉我们要适时地向别人寻求帮助.故选C.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.
Name:Rose
Age:12
Class:2
Nationality (国籍):England
Grade:2
Telephone number:
(010)7233-7569
Name:Keiko
Age:10
Class:3
Nationality (国籍):Japan
Grade:3
Telephone
number:
(010)2639-7567
Name:Fred
Age:11
Class:5
Nationality (国籍):the USA
Grade:1
Telephone number:
(010)7355-4231
1.-How old is Rose?-C
A.She is ten.
B.She is eleven.
C.She is twelve.
D.He is thirteen.
2.-Where is Rose from?-She is fromB.
A.Japan
B.England
C.the U.S.A.
D.English
3.-What's the boy's name?-His name isA.
A.Fred
B.Keiko
C.Rose
D.Maria
4.-What's Fred's telephone number?-D.
A.(010)7233-7569
B.(010)2639-7567
C.(010)7355-4321
D.(010)7355-4231
5.Keiko is inC.
A.Class 2,Grade 2
B.Class 5,Grade 1
C.Class 3,Grade 3
D.Class 1,Grade 3.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

4.English is one of the most importantlanguages (语言) in the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.My teacher told us that the light _________ faster than the sound.(  )
A.travelledB.travellingC.travelsD.will travel

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.I'd like a medium pizza,not small or large.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.My friend went to school without_______ breakfast this morning.(  )
A.eatB.eating.C.ateD.eats

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.The teacher ______us_____ some words.(  )
A.:ask  writeB.:asks  to writeC.:ask  to writeD.:asks  write

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.is,what,favorite,your,programWhat's your favorite program?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.The girl with long hair is theslimmest(slim) of the three.

查看答案和解析>>

同步练习册答案