精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.As a volunteer teacher,I traveled a long way to a small village school in Longzhou,Guangxi.On my way there,I thought about the village,the school,and the children there.However,I felt sad when I arrived there.It wasn't what I expected.It didn't look like a school at all!The school had only three rooms,one for Grades 1,2and 3,and another one for Grades 4,5and 6.There was a third one for me.
The children welcomed me warmly on my first day.They asked me a lot of questions,and I told them stories about myself and my life in Shanghai.The next day,I gave them a test to find out their level.Though the test was very easy,over half of the students failed it,yet they all wanted to learn new things.I knew they needed me.
I was busy preparing lessons,reading test papers every night.I enjoyed teaching these lovely and hardworking children,and I could see that they were making progress with my help.I have also learned a lot from them.I understand their lives better,and we are now good friends.
I have worked in Longzhou for a year now.I'm very happy,and the experience has been very useful for me.I love the small village school and the children.In fact,I would like to continue working here.

41.From the first paragraph,we know the school is veryD.
A.beautiful      
B.big           
C.interesting    
D.small
42.There areD grades in the school.
A.2             
B.4             
C.5     
D.6
43.The writer came fromC.
A.Longzhou     
B.Guangxi      
C.Shanghai     
D.Beijing
44.What does the writer think of working in the school?B
A.Very interesting                
B.Very useful.
C.Very careful                     
D.Very exciting
45.According to the passage,the writerB.
A.was sorry for the poor school     
B.worked hard to teach the children
C.didn't want to work in the school  
D.left the school in a short time.

分析 文章大意:作为支教老师,我来到了广西龙州的一个乡村小学.在路上我一直在想象乡村,学校,以及孩子们的样子.但当我到那的时候一切都出乎意料,所谓的学校只不过是三个房间.一个房间是1-3年级,另一个房间是4-6年级,第三个房间就是给我的.在我来到的第一天孩子们热情的欢迎了我,问了我很多问题.我也为他们讲述了我自己的一些故事和在上海的生活.第二天我进行了一场考试来看看他们的水平,尽管很容易,却有过半的学生不及格,我知道他们需要我.之后我每天忙于准备功课批阅试卷,我很开心看到他们在我的帮助下一点点进步.我渐渐更好的了解了他们的生活,我们成为了很好的朋友.现在我在这里已经工作一年了,这些经历对我十分有益,我将继续在这里工作下去.

解答 41.D.细节理解题.根据第一段"It didn't look like a school at all!The school had only three rooms"可知这里看起来并不像一个学校,一共只有三个房间,由此可看出学校很小,故选D.
42.D.细节理解题.根据第一段"The school had only three rooms,one for Grades 1,2and 3,and another one for Grades 4,5and 6."可知一个房间是1.2.3年级的,另一个房间是4.5.6年级的,故学校一共有六个年级,故选D.
43.C.细节理解题.根据第二段"I told them stories about myself and my life in Shanghai"可知我告诉了孩子们自己的一些故事和我在上海的生活,由此可看出我来自上海,故选C.
44.B.细节理解题.根据第四段"I'm very happy,and the experience has been very useful for me."可知在这里教学的经历对我来说很有用,故选B.
45.B.细节理解题.根据第三段"I was busy preparing lessons,reading test papers every night."可知我每天晚上一直忙于准备功课,批阅试卷,由此可看出作者为了这些孩子很是努力工作,故选B.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相关文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Your picture is ______ hers.I'm afraid you copied hers.(  )
A.different fromB.similar toC.good forD.not the same as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.一Tomorrow is Fathers'Day.What gift shall we get for Dad?
一Let's give        a baseball.He likes sports.(  )
A.heB.himC.hisD.himself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-Mum,how soon will my father be back?
-He will be back _____three days.(  )
A.forB.afterC.inD.at

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.---Will you please tell your father to call me tomorrow?
Sure.I'll tell him ______ he comes back.(  )
A.untilB.sinceC.becauseD.as soon as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.---Excuse me,where is the Xinhua bookstore?
---____________.(  )
A.Thank you all the same.
B.Go along this road and turn left at the first crossing.
C.You're welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-How often do you drink milk?
-        ever(  )
A.HardB.NearlyC.AlmostD.Hardly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.我想知道他离开澳大利亚多久了.
1wonderhow long he has been away fromAustralia.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---________ has your brother been in England?
Since the year 2010(  )
A.WhenB.WhyC.How soonD.How long

查看答案和解析>>

同步练习册答案