精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.The word"shanzhai"originally means"mountain village",but it means"copy"in Chinese now.
I started to research this topic and found a whole new shanzhai world.There are shanzhai products and online games,even shanzhai culture.It is so popular that some people say to each other"have you shanzhaied today"?Like it or not,shanzhai has become part of our life in China.
I even met an American IT professional recently who has just had his shanzhai mobile phone.He was so proud of it and would not stop talking about all the functions while showing off the look of his phone.I could hardly see the back cover as he had stuck fake logos(假冒标记)"IPhone","Nokia"&"LG"on it.
But why has shanzhai become so popular in China?Why do over 50percent of the people surveyed by CCTV support it?Firstly,many may not realize it but for Chinese people,the word"shanzhai''also reminds us of‘‘the heroes of Liang shan".Secondly,there would be no shanzhai without the Internet.Shanzhai has caught the interest of millions of Chinese online.
There are also shanzhai celebrities.Many shanzhai singers can be seen performing in some remote places where people cannot see performances by the actual"real"stars.These events are very successful,even though people know that they are not getting the"real"thing.
8.Shanzhai meansA today.
A.copy       
B.mountain village
C.terrible accident 
D.the heroes of Liangshan
9.Shanzhai is a popular word inC.
A.Japan
B.America    
C.China
D.England
10.Shanzhai appears because ofD.
A.the telephone
B.the television    
C.the radio
D.the Internet
11.What's the Chinese meaning of the underlined word"remote"?B
A虚拟的
 B遥远的     
C.真实的
D近处的
12.Which statement is NOT true according to the passage?D
A.Many people are interested in shanzhai.
B.Shanzhi has become popular on the Internet these days.
C.Some shanzhai singers perform well and people love their performance.
D.People who watch shanzhai celebrities didn't know they are false.

分析 这篇短文主要介绍了"山寨"这个词原来的意思是"山村",但在中国现在这意味着"复制".现在有山寨产品和在线游戏,甚至山寨文化.不管你喜欢不喜欢一个全新的山寨的世界出现了.

解答 答案:8.A  细节理解题.根据第一段句子The word"shanzhai"originally means"mountain village",but it means"copy"in Chinese now."山寨"原指"山村",但在中国现在它的意思是"复制".可知山寨现在意味着复制,故选A.
9.C   细节理解题.根据第二段第二行句子Like it or not,shanzhai has become part of our life in China.喜欢还是不喜欢,中国山寨已经成为我们生活的一部分.可知山寨"在中国流行,故选C.
10.D   细节推理题.根据第四段第二行句子Secondly,there would be no shanzhai without the Internet.其次,没有网络就没有山寨.可知没有网络就没有山寨.故选D.
11.B  词义猜测题.根据下文places where people cannot see performances by the actual"real"stars.有些地方人们看不到真正的"真正"明星的表演.可知结合选项,看不到真正的歌手表演的地方是偏僻的遥远的.所以remote意为遥远的.故选B.
12.D  细节判断题.根据最后一段句子These events are very successful,even though people know that they are not getting the"real"thing.这些活动是非常成功的,即使人们知道他们没有得到真正的东西.可知人们不知道他们是假的是错误的.故选D.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.
I am Phil Green.A few years ago I became interested in green issues,and last summer I decided I really wanted to do something to help the planet I talked to Hazel and the children,and we decided to go green.
Since then we've made some big c(81)hangesto our life.First,we sold our cars-we had two.That wasn't a problem because we live in a town and there's good public transport.Anyway,I've always liked walking and we've all got bikes now.We've s(82)topped eating meat,and started eating more vegetables.We don't go to the supermarket,but we buy and eat food from a local
f(83)arm/farmer,and I grow a lot of our vegetables in the garden.It's great?We've saved a lot of money because we don't buy things we don't need.Next week I'm getting some hens,so we can have our own eggs.I can't wait.
     I am Angela,Phil's wife.When my husband told me his decision,I was a bit nervous.
But I knew that he was s(84)erious about it,so I said yes.Since then,life has been hard work.
Of course,I'm worried about what's happening in the world,but we had a very nice,
comfortable,easy life b(85)efore.
We eat very healthily now.In the past,I didn't think about where our food came from,but now I've learned to cook some very healthy vegetables.When Phil said we had to sell my car,I cried.I hate walking e(86)verywhere,every day.I can't ride a bike and I don't like public transport.I miss my holidays most.We always f(87)lew to warm places in winter,like Italy or Thailand,but this year we took the train to the south coast of Wales.It was a horrible memory as it rained all week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Did you buy the book Miss Li recommended yesterday?
--Yes.I find it ______ useful book that I can't wait to read it.(  )
A.such aB.such anC.so aD.so an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.It is_______to cycle around Guilin.(  )
A.great funB.a funC.a great funD.a great funny

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.This exercise is ________ difficult _________.(  )
A.so,that few of us can doB.such,that few of us can do it
C.such,that few of us can doD.so,that few of us can do it

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.We have to explore thepossibility(可能性)of working with them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.我们班女生的数量仅为男生的三分之一.
The number of the girls is only one third of that of the boys in our class..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.The survey says that being a great writerrequires (require) a real gift.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:书面表达

16.现在社会上对90后有些评论,认为他们自私,迷恋网络,缺乏责任心,不会与人交流等,针对这些评论,英语课上同学们与老师就此展开了讨论.作为90后的一员,请参考下列提示词写一篇英语发言稿,展示真实的你.(开头和结尾已给出)
参考词汇:selfish(自私的),Internet(网络),responsible(有责任心的),high ideals(崇高理想)
As we know,most of us are the only child in our families now.Our parents love us very much and they try their best to do everything for us,which make us become selfish.Usually we are so concentrate on the Internet that we have less time to communicate with others.
There is no doubt that we have our own advantages as well.
We teenagers have high ideals.We always believe in ourselves and never say"die".Meanwhile we are in style.New ideas can be easily accepted by us.You can find out that creative thinking is full of our life.We also know how to respectour parents and teachers.
We are growing up.We are sure to do better.

查看答案和解析>>

同步练习册答案