精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
15.(B)阅读下列短文,从每小题的A、B、C、D中选出最佳答案.
One day a farmer's donkey(驴) fell down a well.The animal cried for hours as the farmer tried to find a way to get it out.Finally,he decided to give up animal,because it was old,and the well needed to be covered up.
He invited all of his neighbors to come over and help him.They all began to fill the well with dirt(污土).The donkey realized what was happening and began to cry.Then,to everyone's surprise,it became quiet.
A few minutes later,the farmer finally looked down the well.He was surprised at what he saw.With each shovel(铲) of the dirt that hit its back,the donkey shook it off and took a step up.
As the farmer's neighbors went on to shovel dirt on top to the animal,he still shook it off and took a step up.Pretty soon,the donkey happily got out.
Life is going to shovel dirt on you,all kinds of dirt.Each of our troubles is a stepping stone.You can get out of the deepest well just by not stopping and never giving up!Shake it off and take a step up.

56.The farmerD and decided to give up getting the donkey out at last.
A.couldn't get the donkey out
B.thought the donkey was old
C.knew the well was useless
D.A、B and C
57.The donkey cried again because itB.
A.didn't like the dirt
B.knew that it was being killed
C.was hungry
D.felt uncomfortable
58.The donkeyA so it became quiet.
A.found a way to save itself
B.was killed by the farmer
C.felt hopeless
D.was too tired to cry
59.At last the donkeyC.
A.asked the neighbors for help
B.was filled with dirt
C.was saved by itself        
D.stopped and gave up
60.The story tells us when we meet troubles in our life we shouldA.
A.make the trouble a stepping stone
B.ask the others for help
C.think of something worse
D.learn to forget.

分析 有一天一个农民有头驴掉进井里了,这只驴凄惨的哭了好几个小时,农民试着想出办法把驴救上来,但是这头驴已经老了,这口井要被盖住,挽救这头驴是不值得的,所以他决定把这头驴埋了.他邀请了他所有的邻居来帮他,他们都拿起了铲子然后开始填土进去,刚开始,这头驴认识到到底发生了什么并大哭了起来,然后慢慢的这头驴静了下来直到听不到任何声音.填了一会土农民最后看了看井,他感到很惊讶,这头驴把背上的土抖下去然后踩着土一步步上去.每当农民的邻居把土倒在驴身上,驴就把土抖下去然后踩着上去,很快,驴高兴地从井里跑出来了.生活会将泥沙铲到您身上,各种各样的泥沙,我们每一个麻烦都是往上走的垫脚石,你可以通过不懈努力,永不放弃从最深的井里爬出来.甩掉尘土,向前迈步.

解答 56.答案D 细节理解题 由文中 The animal cried for hours as the farmer tried to find a way to get it out.Finally,he decided to give up animal,because it was old,and the well needed to be covered up 可知 这只驴凄惨的哭了好几个小时,农民试着想出办法把驴救上来,但是这头驴已经老了,这口井要被盖住,挽救这头驴是不值得的,所以他决定把这头驴埋了.故选D
57.答案B 细节理解题 由文中 The donkey realized what was happening and began to cry 可知 这头驴认识到到底发生了什么并大哭了起来,驴知道自己要被埋了,故选B
58.答案A 理解判断题 根据后文 Then,to everyone's surprise,it became quiet.A few minutes later,the farmer finally looked down the well.He was surprised at what he saw.With each shovel(铲) of the dirt that hit its back,the donkey shook it off and took a step up 可知 然后慢慢的这头驴静了下来直到听不到任何声音.填了一会土农民最后看了看井,他感到很惊讶,这头驴把背上的土抖下去然后踩着土一步步上去,驴子知道自救的方法所以变安静了,故选A
59.答案C 细节理解题 由文中 As the farmer's neighbors went on to shovel dirt on top to the animal,he still shook it off and took a step up.Pretty soon,the donkey happily got out 可知 每当农民的邻居把土倒在驴身上,驴就把土抖下去然后踩着上去,很快,驴高兴地从井里跑出来了,故选C
60.答案A 文章理解题 由文中 Life is going to shovel dirt on you,all kinds of dirt.Each of our troubles is a stepping stone.You can get out of the deepest well just by not stopping and never giving up!Shake it off and take a step up 可知 生命总是会往你身上铲各种脏东西.我们每一个麻烦都是往上走的垫脚石,我们可以通过不能努力,永不放弃从最深的井爬出来.抖掉土,爬上来,故选A

点评 本文较为简单,大部分题目都是细节理解题,只要理解文章意思,仔细阅读,从文中寻找答案,即可轻松解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.I'm afraid the food is delicious at this restaurant,but the service seems ______.(  )
A.goodB.wellC.poorD.badly

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.格林一家此刻正在参加时装表演吗?
Are the Greens taking part in the fashion showat the moment?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

3.Be careful,________ you will make few mistakes.(  )
A.soB.andC.orD.but

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Take care of yourself,my mother saidgentlyto me.(gentle)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.I hope my son will be ____ university teacher after in the future.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.---Hurry up.The train starts at 19:30.
---Don't worry.There is still        time to go.(  )
A.noB.anyC.littleD.some

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.Goodcitizens serve their country.(citizen.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.It rained soheavily(heavy) last night that many streets were in water.

查看答案和解析>>

同步练习册答案