精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
6.Many people go to school for an education.Some learn languages,history,math and other subjects.Others go to school to learn a skill.School education is very important and useful.Yet,no one can learn everything from school.A teacher can not teach his students everything they want to know.So,much more is to be learned outside school by the students themselves.
Great people before us didn't get everything from school.Their teachers only showed them the way.Edison did not even finish school.But they were all so successful because they knew how to study.They read books that were not taught at school.They would ask many questions as they read.They worked hard all their lives.Above all,they knew how to use their heads.

根据短文内容,判断下列句子的正 (A)与误 (B),并在答题卡的相应位置将其涂黑.
66.Many people go to school only for an education,they don't go there to learn a skill.B
67.People can learn everything from school.B
68.Students can learn much more outside school by themselves.A
69.Edison was successful because he read many books that were taught at school.B
70.Great people knew how to use their heads.A.

分析 很多人去学校接受教育.学习语言、历史、数学和其他科目.其他人去学校学习一种技能.学校教育非常重要和有用.然而,没有人可以从学校学会一切.老师不能教会学生们想要知道的一切.因此,更多是在校外由学生自己学.伟人的老师只告诉他们方法.如爱迪生甚至都没有完成学业.但他们成功了,是因为他们知道如何学习.他们读学校没有教的书,同时会问很多问题.他们一生努力学习,尤其是他们知道如何用脑.

解答 66.B.细节理解题.根据Many people go to school for an education;Others go to school to learn a skill.可知,许多人去学校是接受教育,还有的是学习一项技能.所以Many people go to school only for an education,they don't go there to learn a skill说法错误.故选B.
67.B.细节理解题.根据no one can learn everything from school.可知,人们不可能在学校什么都学.所以People can learn everything from school说法错误.故选B.
68.A.细节理解题.根据much more is to be learned outside school by the students themselves.可知,学生们可以在课外自学更多知识.所以Students can learn much more outside school by themselves说法正确.故选A.
69.B.推理判断题.根据they were all so successful because they knew how to study.可知,人们成功是因为他们知道如何学习,而不是读了很多学校里教的书.所以Edison was successful because he read many books that were taught at school说法错误.故选B.
70.A.细节理解题.根据Above all,they knew how to use their heads.可知,伟人尤其知道如何用脑.所以Great people knew how to use their heads说法正确.故选A.

点评 本篇是一篇社会文化类阅读短文.本题细节理解题较多,做细节理解题时先浏览一遍题目,看清题目要求理解什么细节,然后有选择性地在文中找出相应的段落句子或短语,认真分析理解,选出正确答案.做判断推理题时,需要把握整篇文章大意,透过现象看本质,领悟作者思想倾向、观点、立场及态度等.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

10.56、
Doctor:Hello,Larry.(56)What's the matter/the trouble/the problem(with you)/What's wrong(with you)/What's your trouble/problem/How do you feel/How are you feeling now?
Larry:I feel terrible.I've got a sore throat and a headache.
Doctor:OK.Have you taken any medicine?
Larry:(57)No/No,I haven't/Not yet.I've nothing till now.
Doctor:You haven't had a fever.Well,don't worry!I don't think you've got the flu (流感).I think it's just a cold.
Larry:OK.(58)What should/shall/can I do;How should/shall/can I deal with it?.
Doctor:You should drink lots of water and take some vitamin C.
Larry:All right,Is there (59)anything else/more I can do?
Doctor:Well,you can go to bed early.
Larry:Should I stay off school for a few days?Should I stay in bed?
Doctor:No,you shouldn't.It's nothing serious,so (60)(you should/can)go to school/you should(just) do/(you should)do just/do(the same) as usual.
Larry:Oh dear!1have a math exam tomorrow.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.My aunt is leaving for Hong Kong and I'm going to the airport to ________.(  )
A.pick her upB.see her offC.ring her upD.wake her up

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.--I hear your friend is visiting San Ya again.Is it the second time for him?
--Yes,and he will come for            time next spring.(  )
A.a thirdB.a secondC.the third

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Do you have any plans for this weekend?
-I'm not sure.I____ go climbing Mount Yuntai.(  )
A.mustB.needC.mayD.can

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.Would you like to have dinner with us?(  )
A.have noodlesB.have bread and milk
C.come to the evening mealD.help to cook

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.______ wonderful Yang Liping's dance is!(  )
A.WhatB.What aC.HowD.How a

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-I left my keys in the room yesterday.I had to get in ____ the window.
-It's dangerous to do that.(  )
A.inB.throughC.overD.to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.--Jack is a(n) _______ young man.
--That's true.He always feels nervous when he speaks before people.(  )
A.friendlyB.shyC.honestD.lively

查看答案和解析>>

同步练习册答案