精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.In different countries,people have very different ideas about drinking tea.
In China,for example,people always drink tea when they are getting together.The Chinese drink it at any time of the day at homes or in teahouses.They prefer their tea"plain"with nothing else in it.
Tea is also important in Japan.The Japanese have a special way of serving tea callled tea ceremony(茶道).It is very old and full of meaning.There is even a special room for it in Japanese homes.
In England,the late afternoon is"tea time".Almost every one has a cup of tea then.The English usually make tea in a teapot(茶壶) and drink it with milk and sugar.They also eat cakes,cookies and a little sandwiches (三明治) at tea time.This is so-called"Afternoon Tea"in Britain.
In the United States,people drink tea mostly(主要地) for breakfast or after meals.Americans usually use tea bags to make their tea.Tea bags are faster and easiler than making tea in teapots.In summer,many Americans drink cold tea---"iced tea".Sometimes they drink iced tea from cans(易拉罐),like soda.
 56.Tea is popularA.
A.all over the world     
B.only in English-speaking countries  
C.only in China
 57.The Chinese drink teaC.
A.for breakfast         
B.only in teahouses           
C.at any time of the day
 58.The word"plain"in Chinese isB.
A.浓郁的.          
B.清香的                    
C.香喷喷的
 59The English like to drink their teaC;
A.after meals       
B.in a special room    
C.while they eat cakes and cookies
 60.In this passage,which country's way of drinking tea isn't mentioned(提到)?A
A.Russia             
B..America                   
C.England.

分析 本文描述了,茶叶在中国、日本、英国及美国的情况.这些国家的人都喜欢喝茶,但是饮用的方式有所不同.

解答 56.A细节理解题.结合全文来看,第二段讲述了中国人喜欢茶,第三段是日本,第四段是英国,最后一段是美国,大家都很喜欢喝茶,只是方式有所区别.可见茶叶在全世界范围内都很受欢迎.故选A.
57.C细节理解题.根据文中第二段的原句The Chinese drink it at any time of the day at homes or in teahouses.可以得知,中国人在一天中任何时间都会喝茶.故选C.
58.B细节理解题.根据文中第二段的原句They prefer their tea"plain"with nothing else in it.可以得知,中国人喝茶是不放任何东西的,也就是说plain这一词的意思应该强调的是茶的原来的清香的味道.故选B.
59.C细节理解题.根据文中倒数第二段中的原句They also eat cakes,cookies and a little sandwiches (三明治) at tea time.This is so-called"Afternoon Tea"in Britain.可以得知,在英国,喝茶的时候会搭配一些点心.故选C.
60.A细节理解题.结合全文来看,文中提到了中、日、英、美,并没有提到俄罗斯.故选A.

点评 阅读理解题,需要先读题,理解清楚题目意思,接着带着问题去文章中寻找、推断答案.把握好细节,注意推敲才能保证正确率.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.On my way ____ home,I lost a ticket ____ Titanic.(  )
A.to; toB.to; ofC./; ofD./; to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.---Wow,what a beautiful picture you have drawn!
---Thank you.I havebeen in (参加) the Art Club for two and a half years.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.Have you dreamed about traveling around the worldwithout (没有) any money?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.The lessons he attended were not only funbut also useful. (而且有用).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

8.People in different countries have different hobbies around the world.For example,in America people's favorite hobby is watching TV in their spare time.It is the main entertainment for American to watch TV at least one hour in a day.96% of American see watching TV as their first hobby.The second one is going to the cinema or doing some sports.Next it is reading or gardening.Except these,fishing is also a very popular hobby.
In England,it's quite different.People there like to go to the flea market(跳蚤市场).They like to go there to see if there is something new.In addition,Englishmen like drinking tea.
Russians like reading very much.Wherever you go,you will see the people who are reading carefully.Germans like reading as well.According to a survey,Germans read 11books on average in 2006.
36.How many kinds of hobbies that Americans have are mentioned in this article?C
A.Four   
B.Five.
C.Six.
D.Seven.
37.What is the first hobby for Americans?A
A.Watching TV.
B.Going to the cinema.
C.Doing some sports.
D.Reading.
38.Where do Englishmen like to go in their spare time?B
A.Garden.
B.Flea market.
C.Library.
D.Cinema.
39.The people inB like reading.
A.Russian and German 
B.Russia and Germany
C.America and England 
D.England and German
40.The people inB like drinking tea.
A.America 
B.England 
C.Russia 
D.Germany.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.The visitors fromFrance(法国) are interested in Chinese gardens in Suzhou.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.__________ June 1st,kids __________ 14usually dress up to celebrate Children's Day.(  )
A.In; overB.On; underC.On; overD.In; under

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

8.─Do you know Broadway?
─Of course.It has been famous for its theatres since the earlytwentieth (twenty)century.

查看答案和解析>>

同步练习册答案