Mr Brown was going away for a week. Before he left, he said to his son, "if anyone asks for me, you can tell him that your father has been out for doing something, and will be back in a week, then be sure to ask him to sit down for a cup of tea."
"OK, Dad," said his son. But he was afraid his son couldn't remember this, he wrote these words down on a piece of paper and gave it to him. His son put it into his small pocket, took it out and looked at it every now and then.
Four days passed, but no one came to see his father. The boy thought that there was no man to come and that the piece of paper was of no more use for him, so he burnt it that evening.
The next afternoon, someone knocked at the door. The boy opened it. A man was standing at the door and said, "Where is your father?" The boy put his hand into his pocket at once and looked for the piece of paper. He could not find it. He suddenly remembered he had burnt it, so he shouted, "No more."
The man was very surprised. He asked, "No more? I met your father last week. When did it happen?" "Burnt yesterday evening."
1. Mr Brown told his son that _____.
A. he would be away from home for four days
B. he would be back in seven days
C. he would be back in a month
D. he liked a cup of tea
2. Mr Brown wrote the words down on ________.
A. the wall B. the door
C. a piece of paper D. his son's pocket
3. A man came to visit the boy's father on ________.
A. the second day B. the third day
C. the fourth day D. the fifth day
4. The man was very surprised because _________.
A. he thought the child's father was dead
B. the child didn't ask him to sit down
C. the child gave him a cup of tea
D. he couldn't find that piece of paper
5. What was burnt? ___________.
A. The piece of paper B. Mr Smith
C. The visitor D. The boy
1.B
2.C
3.D
4.A
5.A
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲了一个故事关于父亲出门,怕儿子不能明白写了一张纸条告诉他如果别人找他就告诉别人他一周之后回来,但是好多天也没人来儿子就烧掉了纸条,这是有人找他父亲了,他说不在了,别人以为他的父亲死了。
1.细节理解题。根据文中第一段if anyone asks for me, you can tell him that your father has been out for doing something, and will be back in a week可知他的父亲一周之后才会回来。可知选B。
2.细节理解题。根据文中第二段But he was afraid his son couldn't remember this, he wrote these words down on a piece of paper and gave it to him.可知布朗先生把那些话写在了一张纸上。故选C。
3.细节理解题。根据文中Four days passed, but no one came to see his father.和The next afternoon, someone knocked at the door. The boy opened it,可知是五天有人来拜访他的父亲。故选D
4.细节理解题。通读全文可知这个人很吃惊是因为他认为孩子的父亲已近去世了,故选A
5.细节理解题。根据文中第三段The boy thought that there was no man to come and that the piece of paper was of no more use for him, so he burnt it that evening可知烧毁的是那纸条,故选A。
考点:故事类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014年山东省日照市业水平模拟测试(一)英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
A blind boy sat there with a hat by his feet. He held up a sign which said, “I am blind, please help.”
There were only a few coins in the hat. A man was walking by. He took out a few coins and dropped them into the hat .He then turned the sign around and wrote something on it. He put the sign back and walked away.
Soon the hat began to fill up. A lot more people were giving money to the blind boy. That afternoon the man who had changed the sign came to see how things were. The boy recognized his footsteps and ask, “Are you the one who changed my sign in the morning? What did you do?”
The man said, “I only wrote the truth in a different way.”
What he had written was, “Today is a beautiful day, but I can’t see it.”
Of course both signs told people the boy was blind. But the first sign simply told people to help by putting some money in the hat. The second one told people that they were able to enjoy the beauty of the day, but the boy could not enjoy it because he was blind.
The first sign simply said the boy was blind, while the second one told people they were so lucky that they were not blind.
There are at least two lessons we can learn from this simple story.
Treasure (珍惜) what you have. Someone else has less. Try your best to help those who need your help.
Be creative. Think differently. There is always a better way.
1.From the passage we know that________.
A. the boy is the man’s son.
B. the man is one of the boy’s neighbors.
C. the boy is blind and needs help.
D. the boy works for the man.
2.On the sign what the man wrote was, “________”
A. Treasure what we have already had.
B. Today is a beautiful day, but I can’t see it.
C. We are so lucky that we are not blind.
D. Try your best to help those who need your help.
3.According to the passage, which of the following is TRUE?
A. The hat began to fill up after the man wrote some words on the sign.
B. The man took away all the few coins from the hat.
C. The boy wanted to get enough money to go to school.
D. Nobody wanted to give any coins to the blind boy.
4.The word “recognized” here in Chinese means________.
A.承认 B.接受
C.表扬 D.辨认出
5. The best title for this story is _________.
A. Giving makes receiving! B. Be kind and creative!
C. Be kind to the blind! D. Do not always get, but offer!
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东省德州市九年级第一次模拟英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Once when I was a teenager, my father and I were standing in line to buy tickets for the circus(马戏表演)._______1._____.This family made a big impression(印象) on me.
There were eight children, all probably under the age of 12. ______2._____.Their clothes were not expensive, but they were clean.The children talked excitedly about the clowns(小丑).It was clearly a very important day out for them.The fat her and mother seemed happy as they could be.
The tickets lady asked how many tickets the father wanted, he proudly answered, “Please let me buy eight children’s tickets and two adults’ tickets, so I can take my family to the circus.” The ticket lady told him the price.
The man’s wife lowered her head.There was no longer a smile on the man’s face.He quietly asked, “How much did you say?” ___3.______.The man obviously didn’t have enough money.But how could he tell his kids the bad news? Seeing what was happening, my dad took a $20 note from his pocket and dropped in on the ground.(We were not rich ourselves at all!) He then tapped the man on the shoulder and said, “Excuse me, sir, you dropped this.”
_______4._____.He picked up the money, looked straight into my dad’s eyes, and in tears replied.“Thank you.This really means a lot to me and my family.”
My dad and I went back to our car and drove home. _____5._______.
A.The ticket lady again told him the price B.The man understood my father was helping him C.We didn’t get to see the circus that night, but we didn’t care D.You could tell (分辨出) they didn’t have a lot of money E.Finally, there was only one family between the ticket office and us F.He was thankful for the kindness |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东省德州市九年级第一次模拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Being honest is the first _____________ if you want to make friends with others.
A.step B.time
C.job D.hand
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东省东营市中考考拟英语试卷(解析版) 题型:选词填空
decide,alone,lonely,in,can but,easy, stay,sorry,if,cry,though |
A man was really worried about his son,,who was sixteen years old but had no courage at all.So the father____1.__ to ask a wise man to train his child.
The wise man said to the boy’s father,”You should leave your son___2.___here.I will make him into a real man__3.______ three months.However, you can’t come to see him during this period”.
Three months later the boy’s father returned.The wise man had a boxing match for his son.The father hoped his son__4.______ win the match.
Each time the fighter hit the boy,he fell down,___ 5.___ at once the boy stood up,and each time a punch(击打)knocked him down again,the boy stood up again.Several times later the wise man asked,”What do you think of your child?’What a shame!”the boy’s father said, “I never thought he would be so___6.___knocked down.He needn’t___7.____here any longer.”
“I’m so___8._that this all you see.Don’t you see that each time he falls down,he stands up again instead of____9.___? That’s the kind of courage you want him to have.”
__10.____each time you are knocked down,you’ll have the courage to stand up again,that’s the real courage.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东省东营市中考考拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
_________ his dream he has to study harder than before.
A. Achieving B.A chieve
C. To achieve D. To come true.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东省东营市中考考拟英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Where has your father gone? He has gone to Shanghai.And he’ll ______for three days.
A. go away B. leave
C. be away D. be back
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东省东营市中考仿真模拟英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
Useful Information in Australia
Useful Numbers
All the telephone numbers are useful and free.
。Fire/ Police/ Ambulance(救护车)—000 Telephone information—12455
。Medical(医学的) Care—1300369359 Taxi—1800421113
Surfing the Internet
With so many Internet tearooms and public libraries, it’s easy to surf the Internet in Australia.
Also it’s very cheap for you to surf the Internet.
。Public libraries offer free Internet every day even during public holidays.
。Many travel managers provide connection which is cheap or free.
Post Service
All post offices around the country offer post services(服务) so you can receive mails as you travel around the whole country.
。Post offices are usually open from Monday to Friday from 9 am to 5 pm.
。It costs 50 cents to send a standard(标准的) letter in Australia.
Public Holidays
On public holidays all shops are closed across Australia, so are banks and post offices.
。New Year’s Day—1st January
。Australia Day—26th January
。Christmas Day—25th December
1.If there is a fire, you can call________ in Australia.
A. 1300369359 B. 180042113 C.000 D.12455
2.Which is the right time to send a letter in a post office in Australia?
A. At 8:30 on Tuesday. B. At 9:30 on Sunday.
C. At 8:30 on Saturday. D. At 9:30 on Monday.
3.Mr. Green lives alone in Australia and he isn’t in good health. He needs a nurse to look after him. What should he do?
A. Go to an Internet tearoom.
B. Send a letter to his son.
C. Call 1300369359.
D. Go to a hospital.
4.Which one might be open on public holidays?
A. Public libraries. B. Shops. C. Banks. D. Post offices.
5.Which one is not right according to(根据)the above passage?
A. Surfing the Internet is cheap in Australia.
B. It costs 50 cents to send a standard letter.
C. Australians go to work on 26th January.
D. Australians don't go shopping on public holidays.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014年山东沂水九年级英语二轮考试英语试卷(解析版) 题型:单项填空
This is the school _______ I studied three years ago.
A. where B. when C. that D. which
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com