精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.In 1834,the clock tower in London was burned down.People planned to build a new clock which would be the biggest and best in the world.So the clock had to be big and keep very good time.The big clock was made in two years.Five more years later the tower was finished.Then people put the big clock in the tower,and made it ring out for the first time on July 11,1859.
In order to give the big clock a good name,people held a meeting.Someone wanted to call it the Queen of Bells,and someone thought Victoria was good.At last,a man named Benjamin Hall stood up.He was a big man.Before he started to speak,someone shouted,"Why not call it Big Ben?"Everybody laughed and agreed with him.From then on,Big Ben became its name.And it also became a famous building of London.People all over the world write to Big Ben.They even send birthday presents-bottles of oil to help keep Big Ben running.Big Ben is not only a clock but also a dear friend of people.

86.Big Ben's birthday isC.
A.July 11,1854
B.1834
C.July 11,1859
D.July 11,1852
87.How did Big Ben get its name?B
A.Benjamin Hall gave it the name.
B.Big Ben got its name because of a joke.
C.Big Ben got its name from the Queen of the UK.
D.Victoria gave it the name.
88.The phrase"keep very good time"meansB.
A.have a good time
B.show people the correct time
C.keep running
D.be made in time
89.Which of the following is NOT true?C
A.People all over the world look upon Big Ben as their friend.
B.People all over the world even send oil to Big Ben.
C.People think Big Ben will reply their letters.
D.People think Big Ben is the biggest and best clock in the world.
90.Benjamin Hall isD.
A.a man who built Big Ben
B.a man who was always very funny
C.the man who burnt down the old clock
D.a man who attended the meeting which was held to make a name for the big clock.

分析 这篇短文主要介绍的是伦敦大本钟的修建以及命名经过.文章还介绍了大本钟是伦敦著名的建筑,人们把大本钟当作是好朋友.

解答 86.C.细节理解题.根据短文第一段"Then people put the big clock in the tower,and made it ring out forthe first time on July 11,1859."的描述可知,Big Ben的生日是1859年6月11日.故选C.
87.B.细节理解题.根据短文第二段"At last,a man named Benjamin Hall stood up.He was a big man.Before he started to speak,someone shouted,"Why not call it Big Ben?"Everybody laughed and agreed with him.."的描述可知,Big Ben的名字来源于一个玩笑.故选B.
88.B.词义猜测题.联系前文"People planned to build a new clock which would be the biggest and best in the world."的描述可知大本钟是世界上最大、最好的时钟,所以短语说的应该是时钟的时间很准.故选B.
89.C.细节理解题.根据短文的描述可知,选项A、B、D的叙述符合原文内容,而人们写信给Big Ben并不是想它能够回信,而是表达他们对它的喜欢.故选C.
90.D.推理判断题.根据In order to give the big clock a good name,people held a meeting和At last,a man named Benjamin Hall stood up,可知 Benjamin Hall 是参加给大本钟命名会议的一名成员.故选D.

点评 根据不同的题目采取不同的做题方法.比如细节理解方面的题目那就要从文章中找出相应的句子去判断和选择;而对于推理题和归纳总结题则需要把握好文章的中心思想去选择.还要注意审题,注意细节,由此选出正确的还是错误的表述,例如89题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.
along,impolite,set up,south,the first,took care of
43.Some parents dinosaurstook care of their babies; some didn't.
44.Taiwan is in thesouth of China.
45.Every morning the old man takes a walkalong the river.
46.It isimpolite to shout at your grandfather like that.'
47.January isthe first month of the year.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.由于时间有限,他没有别的办法只能缩短了他的演讲.
He had no choice butto cut his speech short because of the limited time.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.英语比起其他语言有很多优势,所以它被广泛说.
English isspoken widely because ithas many advantages over other languages.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.The mother often felt unhappy because her sonwasn't as/so tall as her neighbor's. (不像邻居家的那样高).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.-Can I help you,sir?
-_____________.I want a pair of sunglasses.(  )
A.Yes,pleaseB.No,thank you
C.You are welcomeD.No,you don't have to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.A:Hello!
B:Hello!(66)CWho's that?
A:Good afternoon,Mrs.Brown.This is Tony here.(67)E 
B:Hold on,please.Let me see if he is in his room.
A:All right.
B:(68)B Maybe he is swimming.
A:Oh!When will he come back?
B:I'm not sure.(69)G
A:Of course,thank you.We are going to see our math teacher tomorrow afternoon.We will wait for him at the school gate at 2:30.
B:OK.I'll tell him when he is back.(70)D A:No,thanks.Bye-bye.
B:Bye.

A.I am Mrs.Brown.
B.Sorry,he is not in.
C.This is Mrs.Brown.
D.Anything else?
E.May I speak to John?
F.Could I invite you to havea drink?
G.Can I take a message?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.这种特殊的车用于清扫街道.
This special car isused to clean up the street.(use)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.-______ do you like koala bears?
-Because they are cute.(  )
A.WhyB.WhereC.How

查看答案和解析>>

同步练习册答案