精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.Parents are busy today.Sometimes they have to leave their children at home alone.For children,it is important to know how to keep themselves safe when they are at home alone.If you are one of them,what should you do?Let me give you some advice.
When you arrive at your home,you should check the doors and windows first.If they are broken,it says someone must have entered.If so,wait outside and tell your parents or the police.If everything appears normal,you should go inside and lock the door quickly.If something seems strange inside,you should ask your neighbour for help and call the police.
If someone knocks at the door,you should identify the visitor before you open the door.This can be done by saying,"Yes,who is it?"You can also look through the peephole to see if you know the visitor.If you don't know the person very well,don't open the door.
You should not allow strangers to enter the house or give out any information about your family.You should be polite when you talk with the stranger,but remain behind the closed door.If the visitor wants to speak to your parents,you should say that the parents can't come to the door at the moment and offer to take a message.

26.The passage is written forC.
A.parents.
B.police.
C.children.
D.strangers.
27.What should children do when they find something unusual at home alone?C
A.Lock the door quickly.
B.Tell their parents immediately.
C.Ask their neighbours for help.
D.Remain behind the closed door.
28.What does the underlined word"identify"mean?A
A.find out who the visitor is
B.keep silent with the visitor
C.refuse to let the visitor in
D.look carefully at the visitor
29.What is the passage mainly about?D
A.How to ask for help.
B.How to talk to strangers.
C.How to be a brave child.
D.How to be safe at home.

分析 本文大意,讲述当父母不在家的时候,给儿童的一些建议,他们应该做什么才能保证自己的安全.

解答 26.C;细节题,根据文中For children,it is important to know how to keep themselves safe when they are at home alone.If you are one of them,what should you do?Let me give you some advice.对于孩子们而言,当他们独自在家的时候保证自己的安全是重要的.如果你是他们当中的一个,你应该做什么?让我来给你一些建议.所以这篇文章是写给孩子的,故选C.
27.C; 细节题,根据原文中句子If something seems strange inside,you should ask your neighbour for help and call the police. 所以如果独自在家发现家里有不寻常的事情,应该向邻居或者警察求助,故选C.
28.A; 短语意思猜测题,结合前后句,如果有人敲你的们,你应该…拜访者在你开门之前.你可以这样做通过说"是的,你是谁?"或者浏览电子眼看是否你认识这个拜访者.根据语境猜测这个词的含义确定是谁的意思 所以选A.
29.D; 选出文章主旨大意题,根据整篇文章的内容大意,主要是让儿童知道独自在家的时候怎么样保证自己安全,所以选D.

点评 做阅读题,注意看懂文章大意,注意细节题一定在原文找出出处.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.-Hello,Ann speaking.
-Hello,Ann._______(  )
A.I am Lily.B.This is Lily.C.That is Lily.D.My name's Lily.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.---There are some fashionable shoes forsale[seil],would you like to have a look?
---Sorry,I just bought one yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.He has changed his diet.He wants to be healthier.(合并为一句)
He has changed his dietin order to be healthier.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.-Tony,how do you like the TV show A Bite of China (《舌尖上的中国》)?
-______.Through this program I can learn more about cooking culture in China.(  )
A.Nothing specialB.WonderfulC.It's a pityD.With pleasure

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.We must always keep in mind:try where possible toreuse paper.(use)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.How will Simon do the job next?Simon hasn't told his friends yet.(合并为一句)
Simon hasn't told his friendshow to do the job next.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.Travelincreases(增进) one's knowledge of the world.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.We're proud that China is playing a very importantrole(角色) in the world.

查看答案和解析>>

同步练习册答案