精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
2.An owl(猫头鹰) is a bird with very large eyes.Those eyes make the owl look clever.The owl can not move its eyes freely as people can.It can only look straight ahead (朝前).If it wants to look at both sides,it must turn its neck.Owls see better at night than during the day.At night they look for food.They eat mice and insects(昆虫).Owls make a strange noise because the owls sleep most of the day.They usually give their cries at night.The cry sounds like"Whoo!Whoo!".This strange sound sometimes frightens(吓唬) people at night.

判断正误,正确的写(T),错误的写(F).
51.An owl looks clever because it can look straight ahead.F
52.An owl looks for food at night because it sees better at night than during the day.T
53  An owl lives on all kinds of birds.F
54.The cry of an owl is frightening.T
55.Man must not kill owls because they are helpful to people.T.

分析 文章大意:
猫头鹰有一双很大的眼睛,这使它们看起来很机灵,但是它们的眼睛不能像人类一样转动因此想要看两边的东西需要转脖子.
猫头鹰的视力在晚上会比白天好,晚上它们会去觅食,它们吃老鼠和昆虫.
它们奇怪的叫声经常会吓到路人.

解答 51.F,推理判断题,文中提到"An owl(猫头鹰) is a bird with very large eyes.Those eyes make the owl look clever"猫头鹰有一双很大的眼睛,这使它们看起来很机灵,由此判断此题错误.
52.T,推理判断题,文中提到"Owls see better at night than during the day.At night they look for food"猫头鹰的视力在晚上会比白天好,晚上它们会去觅食,由此判断此题正确.
53.F,推理判断题,文中提到"They eat mice and insects"它们吃老鼠和昆虫,由此确定此题错误.
54.T,推理判断题,文中提到"This strange sound sometimes frightens(吓唬) people at night"它们奇怪的叫声经常会吓到路人,由此判断此题正确.
55.T,推理判断题,文中提到"They eat mice and insects"猫头鹰会吃老鼠和昆虫,所以对人类有好处,此题正确.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Taking (take) a bus is much faster than walking.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.--What's this in English?--         .(  )
A.It's a pen.B.It's pen.C.It a pen.D.It is pen.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.大部分动物吃草.
Most animalsfeedongrass.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.Mike used to ____to school by bike in the morning,but now he is used to  _____ to shool.(  )
A.go,walkingB.going,walkC.go,walkD.going,walking

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.Sam and Mike aren't at school.      are they?(  )
A.HowB.WhatC.WhereD.Who

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.This girl is my friend.Her (she) name is Linda.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.根据短文内容判断正(A)误(B)
Tina is an English girl.She is twelve.She is in Class 8,Grade 7.She and I are in the same class.Her telephone number is(010)8256-4325.We are good friends.Her English is good,and she can help me.
26.Tina is from Canada.
27.Tina is 12.
28.I'm in Class 7,Grade 8.
29.My English is good.
30.Her telephone number is(010)8256-4325.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.Myparents(父母) are in Beijng.

查看答案和解析>>

同步练习册答案