精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Once there was an old man in a town.He always forgot a lot of things.So his wife always had to say to him,"Don''"t"t     t       forget his!"
One day he went on a long trip alone.Before he left home,his wife said,"Now you have all these things.They are what you need for your trip.Take care of your things during the trip."He went to the station,bought a ticket and got on the train with it.
About half an hour later,the conductor began to see the tickets He came to the old man and said,"Will you please show me your ticket?"The old man looked for his ticket in all his pockets,but he could not find it.He was very worried."I can't find my ticket.I really bought a ticket before I got on the train."said the old man.
"I believe you bought a ticket.All right,you don't have to buy another one,"said the conductor(检票员) kindly."But how can I know where I'm going?I can't remember my station!"the old man said sadly.

71.The old man in the story was veryC.
A.kind      
B.poor     
C.forgetful    
D.sad
72.Where is the ticket?B
A.The old man forgot go buy it.
B.The old man coul not remember where it was.
C.The old man showed it to the conductor.
D.The old man's wife took the ticket away.
73.The old man bought the ticketBhe got on the train.
A.after       
B.before       
C.as        
D.when
74.The conductorCthe old man.
A.didn't believe  
B.laughed at   
C.believed(相信)   
D.felt sorry for
75.The old man was sad becauseD
A.he had to buy another ticket.
B.he lost all the things his wife ave him.
C.he did not know where he was.
D.He did not know where he should get off.

分析 文章大意:从前小镇上住着个健忘的老人,所以他老婆总叮嘱他:"别忘了这个!"
一天他要独自出远门,临行前,他老婆说:"旅途中需要的所有东西你都备齐了,在路上要看好东西."他就径直去车站,买了票上了火车.
半个小时后,乘务员开始查票,他走到老人身边说:"出示下您的票好吗?"
老人就在口袋里找那张票,可是没找着.他担心地说:"我找不到我的票,我明明上车时就拿好了那张票啊!"
"我相信你买了票,好吧,你不用补票了!"乘务员亲切地说.
"那我怎么才能知道我要去哪呢?我不记得我要坐到哪站了!"老人伤心地说.

解答 71-75:CBBCD
71题答案:C考查细节理解.根据文中的C 由He always forgot a lot of things得出他总是忘记很多事情,故答案是C.
72题答案:B考查细节理解.根据文中的可知由The old man looked for his ticket in all his pockets,but he could not find it.得出老人在他的口袋里到处找他的票,但他找不到.故答案是B.
73题答案:B考查细节理解.根据文中的 I really bought a ticket before I got on the train,"said the old man.可知在我上火车之前,我真的买了一张票,"老人说.故答案是B.
74题答案:C考查细节理解.根据文中的"I believe you bought a ticket.All right,you don't have to buy another one,"said the conductor kindly.可知"我相信你买了一张票,好吧,你不必再买一张,"售票员和蔼地说.,故答案是C.
75题答案:D考查细节理解.根据文中的But how can I know where I'm going?I can't remember my station!"the old man said sadly可知但我怎么知道我要去哪里?我不记得我的车站了!"老人伤心地说,故答案是D.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.One day a farmer's donkey(驴) fell down a well.The animal cried for hours as the farmer tried to find a way to get it out.Finally,he decided to give up the animal,because it was old,and the well needed to be covered up.
He invited all of his neighbors to come over and help him.They all began to fill the well with dirt(污土).The donkey realized what was happening and began to cry.Then,to everyone's surprise,it became quiet.
A few minutes later,the farmer finally looked down the well.He was surprised at what he saw.With each shovel(铲) of the dirt that hit its back,the donkey shook it off and took a step up.
As the farmer's neighbors went on to shovel dirt on top to the animal,he still shook it off and took a step up.Pretty soon,the donkey happily got out.
Life is going to shovel dirt to you,all kinds of dirt.Each of our troubles is a stepping stone.You can get out of the deepest well just by not stopping and never giving up!Shake it off and take a step up.

31.The farmerD and decided to give up getting the donkey out at last.
A.couldn't get the donkey out             
B.thought the donkey was old
C.knew the well was useless              
D.All of the three
32.The donkey cried again because itB.
A.didn't like the dirt                    
B.knew that it was being killed
C.was hungry                         
D.felt uncomfortable
33.The donkeyA so it became quiet.
A.found a way to save itself              
B.was killed by the farmer
C.felt hopeless                        
D.was too tired to cry
34.The donkey saved itself byA.
A.making the trouble a stepping stone      
B.asking the neighbors for help
C.keeping quiet                        
D.beginning to cry
35.Which of the following is NOT true?C
A.The farmer decided to give up getting the donkey out at last.
B.The donkey saved itself at last.
C.The donkey died at last.
D.The farmer asked the neighbors for help.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.A man made a nice talking machine.It could weigh people's weight.The man wanted to try the machine before he could make a lot of machines.
He put the machine into the waiting room of a station.There were always lots of people in and out.
The first one who used the machine was an Indian woman.She stood on the machine,the machine thought for a few seconds to decide which language to speak."Good morning,Madam."It said in Indian."Your weight is 72kilograms.That's three kilograms more.If you eat more fruit and vegetables,you will be soon all right.Please have a nice day."
The second one to use the machine was a Chinese girl.She stood on the machine and waited to hear her weight."Good morning,Miss."The machine said in Chinese."Your weight is 45kilograms.It's all right for your age.Keep eating what you eat every day.Please have a nice day."
The third one to use the machine was a very fat American woman.She thought for a long time to stand on the machine.The machine spoke quickly in English,"Good morning.Will one of you get off?"

58.The machine in this passage couldA.
A.tell the weight of people    
B.tell people what they should drink
C.sell many kinds of drinks    
D.make people laugh
59.The machine told the Indian womanB.
A.she was a little lighter         
B.she was a little heavier
C.it couldn't speak Indian       
D.to eat what she wanted to eat
60.The machine said to a Chinese girl that sheD.
A.should eat more                    
B.should eat less
C.had to eat more fruit              
D.kept herself healthy
61.How was the American woman?C
A.She was healthy.
B.She liked thinking.
C.She was too heavy.
D.The machine didn't like her.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.翻译语篇.  阅读下面的短文,将文中划线部分译成汉语或英语.
(71)When I first ate in a western restaurant,I didn't know what I should do.Everything was unfamiliar.(72)I used to eat with chopsticks and a spoon,but I had to eat with a dish,a fork and a spoon.And I had,not just one set to use,but two or three of each.(73)我想知道什么我能做或不能做.. (74)Was I supposed to begin with largest ones or the smallest? Was I supposed to start at the outside and work in or the inside and work out?Was I supposed to hold the spoon in my left hand or my right hand?
(75)最后我决定去观察并跟着桌上的其它人做
71.当我第一次在西方餐馆吃饭时,我不知道我应该做什么
72.我故去常常用筷子和勺子吃饭
73.I wonder what I can do or I can't.
74.我应该用最大的开始还是用最小的开始呢?
75.At last l decide to watch and do as others in the desk.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

9.I live with my grandmother in a Beijing yard house.One day last year,I was surprised to see a big foreigner coming out of the house next door to ours.He was very tall with short brown hair and a pair of glasses.
The first time I saw him,I was too shy to speak to him."My English is too bad!"I thought.My grandmother told me that he had just moved into our yard."I don't like it!"she said,"Foreigners aren't like us.Maybe he'll play loud music and parties every night!I'm sure he's going to cause trouble."
Several days later,I met the foreigner as I was walking home after work."Hello!"he said (in Chinese!)."My name's Tony.I've just moved into the house next door to yours."While I was wondering what to say,he continued,"There's a nice bar(酒吧) down the road.Why don't you and your family come and have dinner with me?""Bars are bad places,"said my grandmother when I told her,but we decided to go.
The bar was not at all what I had expected.It was in a beautiful little yard house,with several large bookshelves and pictures of Tibet on the walls.Several Chinese people and foreigners were sitting drinking or reading books.I noticed that some of the foreigners were speaking Chinese in a low voice to each other!"Oh,what a civilized place!"my grandmother exclaimed.
The bar served(提供) special"hutong pizzas".As we ate,Tony told us about himself-he is an English expert(专家) in environment (环境).He always likes to be quiet.My grandmother said to me,"He really seems like a very nice young man."
55.When the writer first saw the foreigners,sheC.
A.was frightened to him         
B.wanted to practice English with him
C.felt too shy to speak to him     
D.hoped to invite the foreigner to the bar
56.From the sentence"Bars are bad places",we can know that the grandmotherC.
A.was very excited
B.didn't go to the bar    
C.didn't like bars    
D.was angry with Tony
57.What's the meaning of the word"civilized"in the passage?A
A.文明的              
B.喧闹的           
C.野蛮的         
D.讨厌的
58.Which of the following sentence is NOT true?A
A.Tony made a lot of noise every night.
B.Tony was an English expert in environment.
C.There were some foreigners speaking Chinese in the bar.
D.The grandmother thought Tony caused some trouble.
59.The best title for this story isB.
A.A Bar in Tibet   
B.A Foreigner in Beijing   
C.Bars are bad places    
D.Foreigners like bars.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.A man and his little son spent their summer vacation walking through the mountains far from their city.One day,the little boy slipped (滑) 20-30meters down the side of the mountain.Finally he was able to catch onto a tree branch (枝干) and hold on.
"Help me!"he cried out.
"Help me!"a voice shouted back.
The boy was very surprised."Who are you?"he shouted.
"Who are you?"the voice shouted back.
"You are a fool!"he said.
"You are a fool!"the voice came back.
At that moment,his father got to him."Someone is talking to me but I can't see who he is,"the boy said to his father.
"Son,that is called an echo (回音),"his father said."But really,it's called life."
"You are a winner!"the father cried.
"You are a winner!"the voice answered.
"You are talented!"the father shouted.
"You are talented!"it came back.
"Son,that's how life is.Whatever you do,it always comes back to you,"the father said."The question is:what are you sending out?Please start sending out:‘I am strong,I am talented,and I am the best.'What you send out is going to come back to you."
If you want more love in the world,create more love in your heart.Life will give you back everything you have given to it.
54.What happened to the boy?C
A.He could not find his father.
B.He fell down from a tall tree.
C.He slipped down the mountain.
D.He got lost in the mountains.
55.When the boy shouted"Who are you?",the voice saidB.
A."Help me."
B."Who are you?"
C."You are a fool."
D."I am the best."
56.The boy thought the voice came fromD
A.himself        
B.his good friend in his city
C.his father    
D.someone in the mountain
57.What's the best title of this story?A
A.Life is like an echo.
B.Have you ever heard an echo?
C.Everybody needs help.
D.Do you like climbing mountains?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.昨天林涛用毯子把火扑灭了.
Lin Taoput out the fire with a blanket yesterday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.在去公园的路上,他听到有人求救.
On his way to the park,he heard someone calling for help.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.昨天几个朋友帮我修理自行车.
Several friends helped me(to)fix up my bike yesterday.

查看答案和解析>>

同步练习册答案