精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

【题目】

If you ever go to the US and eat at a restaurant, there’s a very important difference you should know about. US people have a custom to give money to waiters and waitresses as a tip for their work.

But why is this? Shouldn’t waiters get paid enough by their bosses? Well, many waiters and waitresses get paid below the US minimum wage (最低工资) and work for tips to make up for that. According to the American travel website TripAdvisor, some states pay their servers (服务员) only $2.13 (about 14 yuan) per hour.

While no one makes you tip, if you are at a sit-down restaurant, it is usually expected that you tip your waiter 15 to 20 percent of what your bill is.

It’s not just for waiters either. Hotel maids, hairdressers and taxi drivers also usually work for tips. But it is much more expected to tip waiters.

The US hasn’t always had this tipping culture. In fact, people were mostly against it until the Prohibition Era (禁酒令时代) in the 1920s. The government said no one could sell alcohol (酒). Then, restaurants had trouble making enough money. So they started to ask people to tip their waiters.

This tipping culture has lasted through the years, but most people don’t like it. Some think restaurant bosses use it as an excuse to not pay their workers well. There isn’t much action being taken to make a change yet. So for now, be sure to tip your waiter when in the US.

【1】If a server works eight hours a day, he can get from his boss.

A. $2.13 B. $17.04 C. ¥14

2】Besides waiters and waitresses, also works for tips in the US.

A. customers B. taxi drivers C. restaurant bosses

3】When the restaurants couldn’t sell alcohol, .

A. they were bankrupt (破产的) and closed down

B. the bosses still made much money

C. they started to ask people to tip

4】We can learn from the passage that .

A. the waiters and waitresses aren’t well paid in the US

B. the custom of giving tips only appears in the US

C. all Americans are glad to tip their waiters

5】About American’s tipping culture, foreign visitors think .

A. they need to fight for their own rights

B. they should “do as the Romans do”

C. they can leave it alone

【答案】

【1】B

【2】B

【3】C

【4】A

【5】B

【解析】

试题分析:本文主要告诉人们在美国去饭店吃饭或者乘坐出租等都要有给小费的习惯。

【1】B 细节理解题.根据some states pay their servers (服务员) only $2.13 (about 14 yuan) per hour.可知,1小时是2.31美元,8小时是17。04美元。故选B。

【2】B细节理解题。根据It’s not just for waiters either. Hotel maids, hairdressers and taxi drivers also usually work for tips. But it is much more expected to tip waiters.故选B

【3】C细节理解题。根据The government said no one could sell alcohol (酒). Then, restaurants had trouble making enough money. So they started to ask people to tip their waiters.故选C。

【4】A 细节理解题。根据Well, many waiters and waitresses get paid below the US minimum wage (最低工资) and work for tips to make up for that. According to the American travel website TripAdvisor, some states pay their servers (服务员) only $2.13 (about 14 yuan) per hour.故选A

【5】B细节理解题。根据So for now, be sure to tip your waiter when in the US.可知迄今为止,在美国还是应当入乡随俗,给小费。故选B。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读图表,从每题所给的A、B、C三个选项中,选择出最佳选项。

【1】Where can you see this sign?

A. In a sandwich shop. B. In a college. C. In a hospital.

【2】What did the German boys come to Changsha for?

A. To celebrate Children’s Day.

B. To meet pen pals in Changsha.

C. To learn Chinese in Changsha.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Fill in the blanks according to the phonetic transcriptions.

1I’d like to be an _________ in the future.

2I had a _________ time with my classmate last Sunday.

3It is _________ to go shopping in our neighbourhood.

4We must promise to take care of the _________ pets.

5You can _________ to go by train.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】

Can you imagine( a world without the InternetIt's surprising to think about it. Now China has more than 162 m1Internet users according to the ChinaInternet Network Information Centre. This is the second highest number of user in the world after the United States. Today66%of Chinese netizens (网民)”are teenagers. They s2about thirteen hours every week online,”said Qian Hulinan Internet expert 专家).Doctor Song in BeijingXuanwu Hospital said about 14% of Chinese netizens who are teens often lasted over ten h3to play online games.

The main reasons why teenagers surf the Web are to search for informationto communicate(交流)with others and to have f4. On the Internetteenagers can find out almost anything. And surfing the Web can help students with their homework and widen their knowledge.

Li Donga teacher at No. 41 Middle School in Shijiazhuanglikes her students to use the Internet. When we talk in classstudents who surf the Net usually know more background information than the others,”she said.

In additionpeople can use the Internet to write letters or stories and send emails. Many teens keep in touch with their friends online. It is c 5than phoning somebody far away and also much quicker.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。

Hemingway was one of the most famous writers. He was born in America in 1899. His father was a doctor and loved sports very much, and his mother taught music. Among the six children in the family, 【1】 .

Hemingway had written many books in his life. The Old Man and the Sea is one of the most famous and also my favorite. 2 . The main character in the book is a fisherman. 3 . People think he is a man with bad luck, because he doesn't get a fish in eighty-four days. Every evening, he comes home with his empty boat. 4 . Then on the eighty-fifth day the man takes a big fish. 5 , the old man never gives up.

A. He is an old man and fishes alone

B. Hemingway was the second oldest

C. It came out in 1952

D, Although he meets a lot of trouble

E. But the old man believes himself

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Choose the words or expressions and complete the passage.(选择最恰当的单词或短语完成短文。)

Two small words can bring a smile to someone’s face:thank you. But when do you say these two words? Perhaps when someone holds the door open for you. Or when a friend does you a big favour.

In Britain, people say “thank you” quite often, even at times when there is no_________

Sometimes we say it sarcastically(讽刺地). For example, if a friend throws my food away, thinking I have finished, I may say, “Oh, thank you!” Then my friend would reply, “Sorry.” This can make a situation( 情 况 )_______ confusing(令人困惑的)to foreign people.

However, anyone working in the service sector(服务行业)— waiters, taxi drivers, shop assistants, bus drivers and so on will _______ a “thank you” from British customers. If you’re happy with the driver who got you to school on time, or the waiter who brought you food, say “thank you” to them. You’re really saying ‘Good _______’.

I was first surprised (感到吃惊的) that people_______ say “thank you” here in China.

But I know people can replace(替换)these words with a smile or nod.

Yet I can’t change my British _______________ of saying “thank you”. Even here in China, I know I use these two words too much._________saying “thank you” is free, and I believe the more the better.

1A.needB.useC.goodD.time

2A.lookB.soundC.tasteD.smell

3A.sayB.writeC.sendD.get

4A.jobB.manC.friendD.team

5A.oftenB.alwaysC.don’t oftenD.never

6A.wayB.habitC.historyD.action

7A.ButB.SoC.AndD.Or

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Miss Li is a teacher, Meimei is______________student.

A. his B. my C. her D. she

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】When __________ the Kings __________ to China?

A. was; come B. did; came

C. did; come D. was; came

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:

【题目】Read Martin’s diary and answer the questions (阅读Martin的日记,回答下列问题)

Martin’s Diary

May.21st, 2014, Wednesday, Sunny

Today I paid my first visit in my life to the dentist with my mother, because I had terrible toothache. I have never been to such a frightening place before. The moment I walked into the office, I began to worry. I saw so many people waiting, and they all looked very nervous. I sat beside my mother. To make me relax, she read a funny story to me from a children’s magazine, but it seemed not so interesting any more. Some time later, my turn came. A nurse called us, and led(带领) us into the room. I was told to climb into a very big chair. I could see so many strange things around me and I was very frightened. The dentist asked me to open my mouth, and then he looked into my mouth and examined each tooth carefully. Finally he said one of my teeth looked very bad, so he had to pull it out. Before he did anything to me, I couldn’t help crying(情不自禁地叫) loudly. What a sad day it was! I promise, I will never forget what happened today and I will never forget to brush my teeth after I have something sweet!

1What did Martin do today?

_____________________________________________________________________________

2How did people look when Martin walked into the office?

____________________________________________________________________________

3Why did Martin’s mother read him a funny story?

_____________________________________________________________________________

4What did Martin do before the dentist pulled the bad tooth out?

_____________________________________________________________________________

5What do you think of Martin’s first visit to the dentist?

____________________________________________________________________________

查看答案和解析>>

同步练习册答案