精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
5.Have you ever experienced the feeling of falling as you start to fall asleep?Sometimes you may come to realize this feeling.If so,don't worry.Many people have felt the same thing.
In fact,these muscle twitches (肌肉抽搐) in the arms,legs or other parts of the body are called hypnic jerks (入睡抽动) or sleep starts.And they are very common.Up to 70percent of people experience them sometimes,Huffington Post reported.But what causes it?
There are some theories(理论).Some scientists believe that the feeling of falling comes from the body relaxing itself,especially if the person is anxious or unable to get comfortable.As you're about to sleep,your muscles become relaxed.But your brain stays awake.It misunderstands the relaxing of your muscles as a sign that you're falling.Then the brain jerks the body awake as if it's trying to protect you.
Other scientists believe that different phases of sleep might cause the hypnic jerks.When we sleep,we experience two phases:non-rapid eye movement (NREM,非快速眼动睡眠期) and rapid eye movement (REM,快速眼动睡眠期).During REM,our heart rate (心率),breathing and nervous system can act irregularly (不规律地).If the body experiences flashes (一瞬间) of REM while entering sleep,these irregularities could cause twitches.
If you don't want to experience hypnic jerks,scientists have some suggestions.When you become deeply relaxed,you can learn how to reconnect (再联系) slowly by moving your fingers and toes a little bit.Then start to move your head and open your eyes,while being aware of yourself as you get out of the relaxed state.
But experts agree that hypnic jerks,though sometimes scary(吓人的),are harmless.If it wakes you up,simply roll over and go back to sleep.But keep in mind:a caffeinated (含咖啡因的) drink,exciting evening activities or stress may make hypnic jerks happen more often.

39.We know from the passage thatD.
A.they happen as people wake up
B.muscle twitches are only in the arms and legs
C.they can cause people to fall out of bed
D.more than half of people experience them sometimes
40.Some scientists believe that people usually have the feeling of falling whenA.
A.their body tries to relax itself
B.they feel safe
C.their brain needs to rest
D.they feel comfortable
41.From Paragraph 4,we learn thatC.
A.we experience three phases of sleep
B.hypnic jerks take place during NREM
C.our heart rate acts irregularly during REM
D.our nervous system acts regularly during REM
42.Scientists think thatB.
A.there is no way to avoid hypnic jerks
B.hypnic jerks do no harm to your body
C.you'd better not completely relax while sleeping
D.exciting activities can help hypnic jerks happen less often.

分析 你睡觉的时候有过坠落的感觉吗?许多人都有这种感觉.实际上,胳膊上、腿上和身体其他部位的肌肉抽搐被称为入睡抽动.什么引起的呢?一些科学家认为这种感觉来自放松的身体,尤其如果你感觉焦虑不舒服的时候.当你准备睡觉的时候,你的肌肉变得放松,但是大脑还是清醒的.大脑误解了你的肌肉,就像你在坠落.大脑触动,身体就清醒了,就像它在保护你.
另一些科学家相信不同阶段的睡眠会引起肌肉抽搐.我们睡着的时候,有两个阶段非快速眼动睡眠期和快速眼动睡眠期,快速眼动睡眠期我们的心率呼吸和神经系统都是不规律的.如果在进入睡眠时,身体经历了瞬间的快速眼动睡眠期,这些不规律的情况可能会导致抽搐.
如果你不想这样,科学家有一些建议.但是专家说这个无害,醒了,再回去睡觉.但是记住:一杯含咖啡因的饮料,刺激的晚间活动或压力可能使入睡抽搐发生更频繁.

解答 39.答案:D.细节理解题.根据第二段Up to 70percent of people experience them sometimes,可知70%多的人有时候有这种感觉,故选D.
40.答案:A.细节理解题.根据第三段Some scientists believe that the feeling of falling comes from the body relaxing itself一些科学家认为这种感觉来自放松的身体,故选A.
41.答案:C.细节理解题.根据第四段During REM,our heart rate (心率),breathing and nervous system can act irregularly快速眼动睡眠期我们的心率呼吸和神经系统都是不规律的,故选C. 
42.答案:B.细节理解题.根据最后一段experts agree that hypnic jerks,though sometimes scary(吓人的),are harmless可知专家认为这种肌肉抽搐是无害的,故选B.

点评 本题首先要通读全文,了解大意,紧紧抓住上下文语境所提供的信息,然后明确词意和词的搭配,并注意上下连贯,合乎逻辑,最后通读全文,细心检查.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.The traffic police are searching for the people ______ joined in the fighting.(  )
A.whomB./C.whoD.which

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-I don't know which T-shirt was _________,so I took the both.
-Yes,it's really difficult to choose.(  )
A.betterB.the bestC.goodD.well

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.From _____ space,you can see 71% of the earth is water.It looks like ____ blue ball.(  )
A./,aB.the,aC.a,aD./,the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.最近,学生们都忙着复习功课吗?
Have the students been busy going over their homework recently?.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

10.-When did you meet Jack for the first time?
-I met him       the airport       National Day.(  )
A.at; inB.on; onC.on; inD.at; on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.It's necessary       us       blind people cross the street.(  )
A.to; helpingB.of; to helpC.for; to helpD.for; help

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.angry,son

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.What?Jack had his pursestolen (steal) on the bus?How careless he was!

查看答案和解析>>

同步练习册答案