精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
17.How do you message your friends,by writing or typing?And how do you take notes in class,with a pen or on a keyboard?We all know that typing is fast and writing is slow.We type to  save time.And in the classroom,we can write more notes on a computer or laptop.But the slow process of writing is actually good to help us learn,according to a new study.
Two psychologists(心理学家) of two world-famous universities found out that laptops are terrible for taking notes in class.
So what was their main discovery?It turns out that handwriting is better because it slows the learner down.By slowing down the process of taking notes,learning becomes faster.
It works like this:in the classroom,a typist is able to write down almost every word that the teacher said.But this process doesn't need any critical thinking(批判思考能力).
If you are taking notes by hand,you won't be able to write down every word the speaker says.You must think of summaries and ask questions about what you don't understand.At this time,you are sending a signal to your brain that it is worth(值得) remembering.
Many scientists have found that handwriting is good for the brain areas connected with memory formation(形成).That may explain why some kids come up with more ideas when they are writing compared to typing.
Do you agree with the new research?If so,will it change the way you studying in the future?

50.What does the new study find out?C
A.It's better to message a friend by typing.
B.Taking notes on a keyboard saves time.
C.Writing notes can help students learn better.
D.Laptop are no better than computer.
51.While students are writing on the computerC.
A.they can't write down every word.
B.They can understand what they have put down.
C.They can't do any critical thinking.
D.They have more time to think and summarize.
52.Some kids often have more ideas when writing becauseB
A.their brains are different from those who type.
B.Writing helps them remember things quickly.
C.They like asking question more than others.
D.They are usually smarter than others.

分析 文章大意:主要通过事例证明,学生在课堂应该用笔记而不是用电脑或笔记本打字记.许多科学家发现,书写对记忆形成的大脑区域是有好处的,这也许可以解释为什么有些孩子在写字的时候会想出更多的想法,而不是打字.

解答 50-52:CCB
50题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第一段But the slow process of writing is actually good to help us learn,according to a new study.可知但根据一项新的研究,写字缓慢的过程实际上有助于我们学习,故答案C
51题答案:C 考查细节理解题,根据文中的第三段a typist is able to write down almost every word that the teacher said.But this process doesn't need any critical thinking打字这个过程不需要任何批判性思维可知他们不能做任何批判性思考,故答案C
52题答案:B 考查细节理解题,根据文中的第四段speaker says.You must think of summaries and ask questions about what you don't understand.At this time,you are sending a signal to your brain that it is worth  remembering.可知写字帮助我们更快的记住事情,故答案B

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

7.
explain,take part in,not mean,know,miss,invite,discuss
51.I am sorry youhave missed the last train.It left thirty minutes ago.
52.The young teacher thought it easyto explainthe project to the students.
53.The volunteers from our citywill take part insome training before they go to Tibet.
54.-As a well-known actor,are you feeling happy?
-Not really.Sometimes I have a hard timeknowingwho my real friends are.
55.A famous inventorwas invitedto our school last summer vacation.
56.Don't bother your brother while heis discussingsomething with his classmates.
57.Singing English songs welldoesn't mean you can speak English well.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-__________,Jack.We're late.
-OK.Let's go.(  )
A.I seeB.Good morningC.Come onD.Have a good day

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

5.Now if you go out or surf the Internet,one word is very popular among young people.That is the word"fashion".But lots of young people don't know what it really means.They just think an iPhone 6is fashionable,new hair style is fashionable,a new kind of clothes is fashionable,and even smoking or drinking is fashionable.So they just try to do something to make themselves look fashionable.
These young people often do something wrong.Some children buy cigarettes (烟) and smoke them without letting their teachers or parents know.Some students learn to drink and it costs them a lot of money.Some children want their parents to buy them mobile phones,but they just use their phones to play games and chat with their friends.Some young students like to run after"fashionable"stars.They often do their best to see music stars and sometimes they have to go far away to see the stars face to face.They often have to look everywhere for the information(信息) of the"fashionable"stars.
But many other people don't think so.They think fashion means everything modern and useful things to people around us.Children should try to be really fashionable.

46.What does this passage mainly(主要地) tell us?C
A.Smoking is wrong.
B.We shouldn't drink.
C.What is real fashion.
D.We can't play games.
47.What do some children want their parents to buy for them?A
A.Mobile phones.
B.Cigarettes.
C.Clothes.
D.Computer games.
48.What does the writer(作者) think of the children's actions(行为) in the second paragraph(段)?A
A.They're wrong.
B.They're fashionable.
C.They're right.
D.They're cool.
49.How do some young students do for their stars in the passage?C
A.Buy their CDs.
B.Collect photos of them.
C.Go far away to see the stars face to face.
D.Sing their songs.
50.Fashion means somethingD according to(根据) the 3rd paragraph.
A.new       
B.loved by many people
C.expensive    
D.modem and useful.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.My name is Cathy.I'm English,but I'm in Shandong with my family now.Look!This is a photo of my family.This is my father.He is a manager of a theatre.He likes running.My mother is a nurse.She likes listening to music.The boy is my brother,Sam.His favourite sport is basketball.Who is the girl next to him?It's me.I like table tennis very much.

34.Where is Cathy now?C
A.In Beijing.
B.In Shantou.
C.In Shandong.
D.In Wuhan.
35.What's Cathy's father's job?B
A.An actor.
B.A manager.
C.A teacher.
D.A driver.
36.Who likes listening to music?D
A.Cathy.
B.Sam.
C.Cathy's father.
D.Cathy's mother.
37.How many people are there in Cathy's family?D
A.Two.
B.Three.
C.Five.
D.Four.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.___ John_____ a football?(  )
A.Does;hasB.Do; haveC.Does; have

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.Your family name is Moore,and what's yourfirst (第一)name?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.
Dear Kim,
Do you like English?Do you want to make friends?Come to my school next week.We have an English Day on November 25th.You can learn a lot here!
Grace
Dear Alice,
I know you like to read books.Come to my school next week.We have a book sale in the school library.It is from March 4th to March 7th.Meet you there!
Sam
Dear Brian,
Do you want to have an exciting weekend?Come to my school this week.We have some ball games---basketball,soccer and ping-pong.The basketball game is on Saturday,and the soccer and ping-pong games are on Sunday.
Lisa
51.When is English Day in Grace's school?C
A.On November 15th.
B.On December 15th.
C.On November 25th.
D.On December 25th.
52.What activity does Sam have next week in his school?A
A.A book sale.
B.A basketball game.
C.An English Day.
D.A soccer game.
53.How long does the activity in Sam's school last?B
A.For three days.
B.For four days.
C.For five days.
D.For six days.
54.How many ball games does Lisa's school have this weekend?C
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
55.Which of the following is NOT true?D
A.The book sale is in the school library.
B.Alice likes to read books.
C.The ping-pong and the soccer games are on the same day.
D.The basketball game in Lisa's school is on Sunday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.We all know that smoking is bad for people's health.But not many people know about the danger of secondhand smoke.
Secondhand smoke is the smoke that comes from the smoker's breath(呼吸).If people breathe in secondhand smoke from time to time,they could get sick from it.
But how serious is the problem of the secondhand smoke?The World Health Organization(WHO) did a study of 194countries.They found that secondhand smoke causes about 600,000deaths every year.That is about 1% of the world's deaths.
Secondhand smoke is especially bad for children because their bodies are still growing.According to the study,around 165,000children under the age of 5die each year because of secondhand smoke.Most of these deaths happen in Africa and southern Asia.
You can do something to keep yourself and other people away from secondhand smoke.You can ask the smokers,such as your parents,to smoke outside.And,if someone smokes close to you,you'd better hold your breath or just walk away.

58.Children can easily get sick from secondhand smoke becauseB.
A.they are from Africa                 
B.their bodies are still growing
C.secondhand smoke is very dangerous    
D.they are all under the age of 5
59.According to the study,children who die from secondhand smoke most come fromC.
A.Africa and Australia                  
B.Africa and eastern Asia
C.southern Asia and Africa              
D.southern Africa and India
60.You can't keep yourself away from the secondhand smoke byD.
A.asking the smokers to smoke outside     
B.walking away
C.holding your breath                   
D.smoking with them
61.The best title of this article may beB.
A.Smoking                           
B.Secondhand Smoke
C.Giving up Smoking                   
D.Children Are Dying.

查看答案和解析>>

同步练习册答案