精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
10.
I am Alice.I like Wechat.It is fast,convenient and fashionable.And you can use it for free.It can be used in my mobile phone.It has hold-to-talk voice messaging function.I am a fan of Leehom.Wang.Through Wechat,Leehom Wang often says something to me.It's amazing. 
I am David.I love Microblog.I update my Microblog when I am free.We can share instant(即时的) messages with each other.I often look through Yao Chen's Microblog.She has many followers.I make many friends with them.I often write something on my Microblog,for example,"I'm in blue today.I didn't pass the exam."Then many friends comfort me.I share my birthday party,my new phone,my new coat,etcwith my friends.It is fun. 
    I'm Lily.I don't like Wechat or Microblog.I don't believe them.There are so many crimes(犯罪) on Wechat.Many people are cheated(欺骗) because they believe in other people they meet on Wechat easily.It is not a real world.As to Microblog,I don't think it is a good way to make friends.And you should write something no more than 140words.I like keeping diaries.I don't want to my secrets known by others.I am a low-key(低调的) girl. 
41.Who loves Microblog?B
A.Alice.
B.David.
C.Lily.
D.Leekom Wang.
42.What does Alice think about Wechat?A
A.It's fast and convenient.
B.It's fashionable but slow.
C.It's safe and useful.
D.It's fun but expensive.
43.Why doesn't Lily believe Wechat?A
A.Because many people are cheated on Wechat easily.
B.Because she doesn't like to say anything to her friends.
C.Because she doesn't think it is a good way to make friends.
D.Because she prefers keeping diaries to showing secrets to others.
44.Which of the following statements is NOT mentioned in the passage?C
A.Wechat has hold-to-talk voice messagingfunction
B.David can share his feelings instantly on Microblog.
C.Lily prefers reading to writing.
D.There is a word limit on Microblog.
45.From the passage we can learn David isB.
A.a helpful boy
B.an open-minded boy
C.a stupid boy
D.a lazy boy.

分析 文章大意:
我是大卫,我喜欢微博,在微博上交了很多朋友.
我是Alice,我喜欢微信,它速度快、方便,时尚,有按住说话功能.
我是Lily,我认为微信上有很多罪犯,许多人都被骗了,微博上每次只能发140个文字,我喜欢写日记

解答 41.B,推理判断题,文中提到"I am David.I love Microblog"我是大卫,我喜欢微博,所以选择B.
42.A,推理判断题,文中提到"I am Alice.I like Wechat.It is fast,convenient and fashionable"我是Alice,我喜欢微信,它速度快、方便,时尚,由此可知选择A.
43.A,推理判断题,文中提到"There are so many crimes(犯罪) on Wechat.Many people are cheated(欺骗"不喜欢微信,是因为微信上有很多罪犯,许多人都被骗了,所以选择A.
44.C,推理判断题,文中提到"It has hold-to-talk voice messaging function"微信有按住说话功能,A正确;文中提到"We can share instant(即时的) messages with each other"大卫说在微博上可以分享即时的信息,B正确;文中提到"I like keeping diaries"写日记,所以更喜欢写作,C错误;文中提到"And you should write something no more than 140words"微博上每次只能发140个文字,D正确,所以选择C.
45.B,推理判断题,文中提到"I make many friends with them"大卫在微博上交了很多朋友,所以是很外向,所以选择B.

点评 对于阅读表达题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Yi Jianlian needs a lot of energyto play (play) basketball.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Did you see a man in black pass by just now?
-No,sir.I ___________ a newspaper.(  )
A.readB.was readingC.will readD.am reading

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Wang Fei is coming to Zhengzhou,but it's         difficult to get the tickets.
       ,I got two tickets to the show.Would you like to go with me(  )
A.terrible;LuckyB.terribly;Luckily
C.terribly;LuckyD.terrible;Luckily

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

5.How much is an iPhone 6?(改为同义句)
How muchdoes an iPhone 6cost?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

15.A:What is your favorite subject?
B:(66)C
A:Why do you like science best?
B:(67)B What is your favorite subject?
A:Oh,I like math best.
B:Math?I think it is difficult and boring.(68)A
A:But I think it is interesting though(虽然) it is a little difficult.
B:(69)F
A:My favorite day is Sunday.
B:(70)D
A:Because I can stay(待) at home and have a good rest(休息) on Sunday.
A:I don't like it at all.
B:Because it is interesting.
C:My favorite subject is science.
D:Why do you like Sunday best?
E:Because it is very boring.
F:What day is your favorite day?
G:I like it very much.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.Stop cutting trees,__ the earth will become worse and worse.(  )
A.andB.thenC.butD.or

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---Whose room is over there?---________.(  )
A.Lily and Lucy'sB.Lily's and Lucy's
C.Lily's and LucyD.Lily and Lucy

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.Read the passage and fill in the blanks with proper words.
Kitty lives in a tall building in the Garden City with her parents.Her home is on the nineteenth floor.There are many tall buildings around hers.When Kitty gets up in the morning,she likes watching the coming up from the tall building.
Kitty has a good friend called Lucy.They study in the same class.But Lucy lives on a farm with her grandparents.The farm is near a lake at the foot of the hills.There are many orange trees round her house.Lucy likes watching the sun go down behind the hills.
One day Kitty and Lucy are talking about the sun.Kitty says,"When I see the sun coming up from the tall building,I know a good day begins."But Lucy says,"No,the sun doesn't come up from a tall building.It comes up from some small trees."
Don't you think they are talking about the same sun?

查看答案和解析>>

同步练习册答案