精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Mother's Day is a celebration in memory of mothers.It celebrates the importance of mothers in society.It is celebrated on different days in many parts of the world,mostly in March,April or May.Let's see how different people celebrate their Mother's Day.
Mexico (May 10)
Children make gifts and give them to their mums on Mother's Eve (May 9).On the morning of May 10,families make a special trip to church and eat tamales(玉米饼),sometimes filled with meat,cheese or vegetables.
South Africa (Second Sunday of May)
Besides giving mums Mother's Day cards,people show their thanks for their mothers by wearing red and pink flowers called carnations.If their mothers have passed away,they wear white carnations.
United Kingdom (Fourth Sunday of Lent(大斋期))
Mother's Day is a traditional day for people to visit their hometown and attend their home churches.People also bake(烘焙)special fruitcakes to give to their mums.
Indonesia (December 22)
People throw big parties for their mums,filled with fun activities-such as cooking competitions and 
kebaya-wearing competitions!(A kebaya is a traditional blouse and skirt.)
31.Why do people celebrate Mother's Day according to the passage?D
A.To bake fruitcakes for their mums.
B.To wear red and pink carnations.
C.To take part in wearing competitions.
D.To celebrate the importance of mums.
32.Celebrating Mother's Day has something to do with food in the following countries EXCEPTB.
A.Mexico        B.South Africa      C.United Kingdom      D.Indonesia
33.The underlined word"throw"in the last paragraph meansA.
A.organize       B.send           C.ask    D.move.

分析 短文讲了庆祝母亲节的意义,及其一些国家庆祝母亲节的方式和习俗等.

解答 答案:31.D 细节理解题.根据第一段句子Mother's Day is a celebration in memory of mothers.It celebrates the importance of mothers in society.母亲节是纪念母亲的庆祝活动,它庆祝母亲在社会中的重要性.可知为了庆祝母亲的重要性.故选D.
32.B 细节理解题.根据整篇文章内容及其第三段句子South Africa:Besides giving mums Mother's Day cards,people show their thanks for their mothers by wearing red and pink flowers called carnations.If their mothers have passed away,they wear white carnations.南非:除了给母亲做母亲节贺卡外,人们还佩戴红色和粉色的康乃馨来表达对母亲的感激之情.可知南非没提到食物.故选B.
33.A  词义猜测题.根据下文People throw big parties for their mums,filled with fun activities-such as cooking competitions and kebaya-wearing competitions!人们为他们的母亲…大的活动,充满了有趣的活动,如烹饪比赛和kebaya-wearing 比赛!可知后文说的是活动,结合选项,应说人们为他们的母亲组织大的活动,所以throw意为组织的意思.故选A.

点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.When Daniel woke up yesterday morning,he found he was a bit late for school,so he started running to catch the bus.Moments later,he saw a dog,but not its lead.He tripped over the lead and fell down.He jumped up quickly,went on running and got on the bus.After a while an old coach broke down in the middle of the road,and the driver couldn't move it.It was eight o'clock,the middle of the rush hour,so it soon created a terrible traffic jam.The bus driver tried to go round the coach.Unfortunately a taxi was coming in the opposite direction.The driver tried to stop the taxi,but he couldn't prevent the accident-the taxi crashed into the front of the bus!Luckily nobody was hurt.
When Daniel finally got to school out of breath,the science lesson had been on for five minutes.Daniel said sorry to the teacher and sat at his desk.He reached out for his school bag-no,it was nowhere to be found.
"Where is my school bag?"Daniel was puzzled.Suddenly he realized that he had left it on the bus.Bad luck!
69.What does the underlined word"tripped"mean?C
A.扔掉
B.拣起
C.绊,绊倒
D.跨越
70.What is the order of the accident?D
①A taxi was coming in the opposite direction.
②The bus driver went round the coach.
③An old coach broke down.
④The taxi crashed into the bus.
A.①→④→②→③
B.②→③→①→④
C.③→②→④→①
D.③→②→①→④
71.What is the best title for this passage?A
A.An Unlucky Day
B.A Happy Day Out
C.A Traffic Accident
D.A Strict Teacher.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

12.Have you ever read Alice's Adventures in Wonderland?It was written by Lewis Carroll.He was an English writer,poet,scientist,photographer,and priest.His real name was Charles Lutwidge Dodgson,and Lewis Carroll was his pen name.He was born in 1832and died in 1898.
He is most famous for writing two children's fantasy books about a young girl called Alice.They were titled Alice's Adventures in Wonderland(1865)and through the looking-Glass(1872).
He also wrote two famous poems called"The Hunting of the Snark"and"The Jabberwocky".What is important about these poems is that he made up many new words to use in them.He was an expert at"word play"and used words in many different ways.Some of these ways were quite new.And this has influenced members of the literary elite who are well educated about English.Many people still study his work and his life today.
Although they seem to have been written for children,Lewis Carroll's books and poems have been enjoyed by people of all ages.If you have not read Alice's Adventures in Wonderland,which is also referred to by the short title Alice in Wonderland,you should read it soon.No matter how old you are,you will find it exciting and enjoyable.
41.Who wrote Alice's Adventures in Wonderland?A
A.Charles Lutwidge Dodgson.
B.Santa Claus.
C.Diana Thimblebottom.
D.Jane Fleeb.
42.How many poems did Lewis Carroll write?B
A.One.
B.Two.
C.Three.
D.Four.
43.From the passage,we knowD like reading Alice in Wonderland.
A.only children                  
B.young people
C.only adults                   
D.people of all ages
44.According to the passage,we can infer Lewis Carroll wasD.
A.a woman writer                 
B.a Japanese writer
B.an American writer              
D.an imaginative writer.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

9.请听下面一段对话,回答第13至15小题.
13.Is the man a doctor?
A.Yes,he is.
B.No,he isn't.
C.I don't know.
14.What kind of programs does the man like best?
A.Talk shows.
B.Sports.
C.Music.
15.What does the man think of talk shows?
A.Interesting.
B.Exciting.
C.Boring.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.Daniel is ______ his twin brother.They are both 1.75 metres tall.(  )
A.taller thanB.shorter thanC.as tall asD.so tall as

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.We will report theseheroes(hero).They are the pride of our country.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.The old carwas produced(produce) in Germany in the 1960s.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:听力题

10.A.She will keep a bird as a pet
B.She will get a bird and set it free
C.She will buy a bird for her father.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I didn't believe I could do it ____ I got to the top of Mount Tai.(  )
A.unlessB.untilC.afterD.as

查看答案和解析>>

同步练习册答案