精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.In the days following the first anniversary(周年纪念) of my dad's death,I felt sad.I still missed him so much.I would walk over to his old house where my daughter now live and still expect to see him sitting out on his front porch(走廊).I would see him in my dreams,looking young and strong again.
I felt bad too because I regretted not spending more time with him while he was here.I wished I had visited him more,talked with him more,and listened to him more.I wished I had asked the questions that I never did.I wished I had given him more hugs and told him I loved him more often.I wished I had cherished the time I had with him here.I was angry at the destiny(命运) because Dad and Mum had both passed away before I was 50,and I was angry with myself because I hadn't made the most of time I had with them.
Today,I found myself walking under a cloudy sky,staring at the leafless trees.As I walked along,one of the last golden maple leaves fell from its tree and sailed in the wind until it landed in front of me.I picked it up and smiled.At the moment of peace I felt a sound in my heart and mind:"death is momentary(瞬间的),but love is eternal(永久的)."I knew at that moment that my relationships with Mum and Dad were not over.We would see each other again in a place of love,joy and light.We would spend our days in learning,laughter and love.

34.What is the main idea of this passage?B
A.The writer's parents had both died before he was50.
B.Life is limited but love is forever.
C.The writer regretted that he had no more time to stay with his parents.
D.The writer felt sad because he couldn't stay with his dad any more.
35.According to the passage,we know thatA.
A.the writer's dad died a year ago
B.the writer's dad died ten years ago
C.the writer's dad still lived with him 
D.the writer's dad lived with his daughter
36.In this passage the writer expressed his following emotions to his parents EXCEPTD.
A.missing  
B.regrets          
C.love   
D.gratefulness
37.According to the passage,which of the following is TRUE?C
A.The writer asked many questions.
B.The writer didn't give his dad any hugs.
C.The writer told his dad he loved him sometimes but not very often.
D.The writer visited his dad very often.

分析 【文章大意】这篇文章的主要思想是生命有限但爱永恒.主要讲述了作者的父亲一年前去世了,作者告诉父亲有时候他爱他但不是很经常,作者感到想念父亲,很遗憾没有花更多的时间和父亲在一起.

解答 34  B 主旨大意题.根据全文可知,这篇文章主要讲述了作者的父亲一年前去世了,作者感到想念父亲,很遗憾没有花更多的时间和父亲在一起.主要思想是生命有限但爱永恒.故选B.
35  A 细节理解题.根据文章:In the days following the first anniversary(周年纪念) of my dad's death,I felt sad.可知作者的父亲一年前去世了.故选A.
36  D 细节理解题.根据文章:I still missed him so much.以及I felt bad too because I regretted not spending more time with him while he was here.可知作者对父亲表达了想念、遗憾和爱.除了感激.故选D.
37  C 细节理解题.根据文章:I wished I had given him more hugs and told him I loved him more often.可知作者告诉父亲有时候他爱他但不是很经常.故选C.

点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

10.Our team will playagainst the Rockets this weekend.I'm sure we will win.(对抗)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

11.A:Excuse me,(76)Is there a Home-in hotel near here?
B:Yes,there is.
A:How can I get there?
B:(77)Walk along the road and turn left at the third traffic lights.And then you can see a KFC.
The Home-in hotel is across from the KFC.
A:(78)How far is it?
B:It's about 25minutes'walk.With so many things,you'd better take a bus.
A:(79)Which bus can I take?
B:You can take a No.6bus.The bus stop is on the other side of the street.
A:(80)Thank you.
B:You are welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

8.She walks a long way every day to help(to)control (控制)her weight.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

15.Many people like watching the Legend of Miyuedirected(direct) by Zheng Xiaolong.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

5.Jim:Hey,Tina!I didn't see you last weekend.(16)F 
Tina:I stayed at home.I had lots of things to do.
Jim:Like what?
Tina:Well,I washed my clothes and cleaned the room.(17)D
Jim:You did?Huh,not fun.
Tina:Well,not too bad.I watch a cartoon.(18)E
Jim:I went to the zoo on Saturdays.On Sunday morning,I played    
football with some friends.Then in the afternoon,we went to a friend's birthday party.
Tina:Wow,(19)A
Jim:Yeah,I had fun,(20)BSo Monday isn't so fun.
A.You really enjoyed yourself.
B.But I didn't do my homework.
C.You are so busy.
D.And I did my home work.
E.What about you?
F.What did you do
G.Sounds did you do?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.When I was in the U.S,my host family always _____ to make me feel at home.(  )
A.got in the wayB.were on their way
C.went out of their wayD.were by the way

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Mike decided_______ the museum this Sunday.(  )
A.visitB.visitsC.visitingD.to visit

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

15.There were already signs that Michael Jordan was very talented (有才能的)as a young boy.Harvest Smith,a good friend,played basketball with him every day then,and thought he was the best player on their ninth-grade team.
The summer after ninth grade,Jordan and Smith both went to the Pop Herring's basketball camp to run for(竞选)the high school team.All the other students looked much stronger than Jordan,because they were two or three years older than him.
To Smith,it was quite clear that Jordan was better than him.But on the day the results were announced (宣布),Smith's name was on the list.Jordan's was not.
It was the worst day of Jordan's young life.He kept reading the list,hoping that he had missed it,or that there was something wrong with the list.That day he went home and cried.
"We knew Jordan was good,"Fred Lynch,a coach said later."But we thought the jayvee(学校运动队第二队)was much better for him."Jordan became the best player on the jayvee that year.There were matches in which he could get forty scores.He was so good that the jayvee matches became quite popular.
Smith found that Jordan had been very competitive(-心求胜的)before he was cut,and after that he seemed even more competitive than ever.His coaches found it,too."One day,the jayvee had a match.When I came into the gym,the match was just ending up.Their scores fell behind a lot.All the other nine players had given up,but one kid still played very hard.It was Jordan,and I quickly learned he was always like that."
Some time later,Laney High School had a very good basketball team,and its rising star was Michael Jordan.
31.Jordan went to the Pop Herring's basketball camp in order toB.
A.stay with his best friendB.join the high school team
C.prove he was the best player D.be a rising basketball star
32.Jordan cried after he went home from the camp becauseA.
A.his name wasn't on the list of the high school team
B.his friend was chosen by the high school team
C.he was badly hurt when he played basketball
D.there was something wrong with the name list
33.What happened when Jordan was on the jayvee that year?C
A.Everyone on the team liked Jordan.
B.There were not any matches that year.
C.The jayvee matches became quite popular.
D.Jordan got all the scores in the matches.
34.From the last sentence of the passage,we can infer(推断)that JordanD.
A.got an overnight success
B.was still on the jayvee some time later
C.became a basketball star in the world
D.was one of the members on the high school team
35.The writer wrote this passage mainly to tell usC.
A.Jordan once played basketball on the jayvee
B.Jordan played basketball best when he was young
C.Jordan became a star because of his spirit of never giving up
D.Smith always thought Jordan was the best basketball player.

查看答案和解析>>

同步练习册答案