20.In the days following the first anniversary(周年纪念) of my dad's death,I felt sad.I still missed him so much.I would walk over to his old house where my daughter now live and still expect to see him sitting out on his front porch(走廊).I would see him in my dreams,looking young and strong again.
I felt bad too because I regretted not spending more time with him while he was here.I wished I had visited him more,talked with him more,and listened to him more.I wished I had asked the questions that I never did.I wished I had given him more hugs and told him I loved him more often.I wished I had cherished the time I had with him here.I was angry at the destiny(命运) because Dad and Mum had both passed away before I was 50,and I was angry with myself because I hadn't made the most of time I had with them.
Today,I found myself walking under a cloudy sky,staring at the leafless trees.As I walked along,one of the last golden maple leaves fell from its tree and sailed in the wind until it landed in front of me.I picked it up and smiled.At the moment of peace I felt a sound in my heart and mind:"death is momentary(瞬间的),but love is eternal(永久的)."I knew at that moment that my relationships with Mum and Dad were not over.We would see each other again in a place of love,joy and light.We would spend our days in learning,laughter and love.
34.What is the main idea of this passage?B
A.The writer's parents had both died before he was50.
B.Life is limited but love is forever.
C.The writer regretted that he had no more time to stay with his parents.
D.The writer felt sad because he couldn't stay with his dad any more.
35.According to the passage,we know thatA.
A.the writer's dad died a year ago
B.the writer's dad died ten years ago
C.the writer's dad still lived with him
D.the writer's dad lived with his daughter
36.In this passage the writer expressed his following emotions to his parents EXCEPTD.
A.missing
B.regrets
C.love
D.gratefulness
37.According to the passage,which of the following is TRUE?C
A.The writer asked many questions.
B.The writer didn't give his dad any hugs.
C.The writer told his dad he loved him sometimes but not very often.
D.The writer visited his dad very often.
分析 【文章大意】这篇文章的主要思想是生命有限但爱永恒.主要讲述了作者的父亲一年前去世了,作者告诉父亲有时候他爱他但不是很经常,作者感到想念父亲,很遗憾没有花更多的时间和父亲在一起.
解答 34 B 主旨大意题.根据全文可知,这篇文章主要讲述了作者的父亲一年前去世了,作者感到想念父亲,很遗憾没有花更多的时间和父亲在一起.主要思想是生命有限但爱永恒.故选B.
35 A 细节理解题.根据文章:In the days following the first anniversary(周年纪念) of my dad's death,I felt sad.可知作者的父亲一年前去世了.故选A.
36 D 细节理解题.根据文章:I still missed him so much.以及I felt bad too because I regretted not spending more time with him while he was here.可知作者对父亲表达了想念、遗憾和爱.除了感激.故选D.
37 C 细节理解题.根据文章:I wished I had given him more hugs and told him I loved him more often.可知作者告诉父亲有时候他爱他但不是很经常.故选C.
点评 首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.