My father is seventy-five years old this year. But he looks very young. He looks like a sixty-year-old man. Now he can do everything all by himself. For example, he cooks, washes clothes, does the housework and so on.
Every morning, my father goes out with a radio. He listens to the music or the news and goes to the park to play taijiquan. In the park, he talks and laughs with other old people. After coming back from the park, he begins to have breakfast and then he goes to the university (大学) for the old. He learns drawing there. In the afternoon, he plays on the computer for about one or two hours. After supper he watches TV and learns about the world. He goes to bed at about eight o’clock. He never stays up. He likes to share his ways of keeping healthy with others.
Are you healthy? If not, what do you learn from my father’s secret of keeping healthy?
根据短文内容,选择正确答案。
1.The writer’s father will be years old next year.
A. 60B. 61C. 75D. 76
2.The passage doesn’t tell us whether the writer’s father can .
A. play taijiquanB. swim
C. wash clothesD. cook
3.The writer’s father after breakfast.
A. listens to music B. plays taijiquan
C. talks to other old peopleD. goes to learn drawing
4.Which of the following is TRUE?
A.The writer’s father is a young man.
B.The writer’s father goes to bed early.
C.The writer’s father is a computer fan.
D.No one knows why the writer’s father looks young.
5.The writer’s father goes to to play taijiquan.
A. the schoolB. the university
C. the park D. the zoo
1.D
2.B
3.D
4.B
5.C
【解析】
试题分析:这篇文章主要讲了,作者的父亲是一个75岁的老人,但是他看起来很年轻,他每天的活动都很丰富,他坚持锻炼自己,所以他很健康,他喜欢和人们分享健康。
1.细节理解题。根据第一段,My father is seventy-five years old this year可知 明年我的父亲就76岁了。可知选D。
2.细节理解题。通读全文可知这篇文章并没有说道作者的父亲是否会游泳。可知应选D。
3.细节理解题。根据文中第二段he begins to have breakfast and then he goes to the university (大学) for the old. He learns drawing there.可知作者的父亲吃过早饭去学画画。故选B。
4.细节理解题。通读全文可知只有B是正确的,作者的父亲睡觉很早。故选B。
5.细节理解题。根据文中He listens to the music or the news and goes to the park to play taijiquan.可知作者去公园玩太极拳。故选C。
考点:人物类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建长汀汀西南片八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Does Ann do exercise in the gym much?
—Yes. But she prefers ________. .
A. dance B. dancing C. dances
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建长汀县汀西南片七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
阅读下面短文,根据汉语意思、音标、或首字母提示,在每个空格内填入一个适当的英语单词。
1._______ /h?l?u/! I am Lily. I come from England. Now I’m2.____(九) years old. I have big eyes, a small mouth and small 3._______(脚). Look! The girl next4.t_______ me is Lisa. We don’t look the5.s_______, but we are good friends.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建长汀县汀西南片七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
— _______ is that boy? — He is Tom.
A. Who B. Where C. How
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建连江明智学校八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:其他题
1.He practices _______ (speak) English every day.
2.I felt _______ (excite) about the news.
3.Who _______ (invent) basketball in 1891?
4.He is going away for at _______ (little) a week.
5.Doing morning exercises is a good way to keep _______ (health).
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建连江明智学校八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
We should the school rules as students.
A. break B. catch
C. tell D. follow
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建连江明智学校八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
. —Would you mind _______here?
—I’m sorry about that. I’ll go somewhere else.
A. no smokingB. not smoking
C. no smoke D. not smoke
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建福州文博中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:其他题
口语应用(10分)根据对话内容, 选择恰当的句子补全下列对话(其中2项多余)
(Miss Yu is giving a class. Suddenly some bottles drop out of a student’s desk.)
T: What’s the noise there?
S: Sorry, Miss Yu . 1.
T: ( Walking over to take a look) Oh, so many bottles!
S: I’m collecting bottles.
T: 2.
S: Because I want to make toys out of them.
T: 3. If so, why not put a big paper box at the back of our classroom? Then your classmates can help collect the bottles.
S: Thanks for your advice.
T: 4.
S: Yes, quite a few.
T: 5.
S: Of course. I’ll bring a few here tomorrow.
T: Perfect!
A.That’s an interesting idea. B.We can’t wait to see the toys you’ve made. C.Some bottles dropped onto the floor. D.Can you show some to us one day? E.Could you help us make some toys? F.Have you already made some toys? G.Why do you collect bottles? |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建福安城区初中小片区九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空
China has ______largest population of the world .
A. the B.a C. an
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com