精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
16.George and Betty didn't have much money,but they wanted to buy a car.Betty didn't have a job,so she was always finding ways to save money.
She grew vegetables in her garden so that she wouldn't have to buy any.She made sandwiches for George to take to work so that he wouldn't have to buy his lunch.
Every day,George took the bus to go to work and go home.It was not a long trip but the bus was slow because of traffic.
One day,the traffic was even worse than usual."I could run faster than this bus!"thought George.The next day after work he decided to have a try.He went to the bus stop,but didn't get on the bus.He ran along beside it in the sidewalk.He had to run quite fast to catch up with the bus.He arrived home.Betty was surprised to see him painting (气喘).She was worried."What's the matter?""I ran along beside the bus,"said George."I saved two dollars and fifty cents without paying the fare."He thought it would make Betty happy,but it didn't.
"Why didn't you run beside a taxi?"she said,"You would have saved six dollars!"

根据短文内容,判断下列句子正(T)误 (F).
61.George and Betty were very rich.F
62.Betty planted vegetables in her garden.T
63.Every day George took the subway to go to work.F
64.Betty made sandwiches for George to take to work.T
65.Betty was happy to know that George ran along beside the bus.F.

分析 文章大意:
这篇短文讲述的是Betty会想各种方法来省钱,Betty和George想买车,他们应该是需要花钱,Betty没有工作,要用其他方法来节约钱.
为了避免买菜,她自己在院子里种菜.
每天,George乘公共汽车上班.
她为George做三明治,这样就不需要买午餐了.

解答 61.F,推理判断题.文中提到"George and Betty didn't have much money"他们两个人没有太多钱,所以应该是不富裕,此题错误.
62.T,推理判断题.文中提到"She grew vegetables in her garden so that she wouldn't have to buy any"为了避免买菜,她自己在院子里种菜,所以此题正确.
63.F,推理判断题.文中提到"Every day,George took the bus to go to work and go home"每天,George乘公共汽车上班,不是乘坐地铁,所以此题错误.
64.T,推理判断题.文中提到"She made sandwiches for George to take to work so that he wouldn't have to buy his lunch"她为George做三明治,这样就不需要买午餐了,所以此题正确.
65.F,推理判断题.文中提到"He thought it would make Betty happy,but it didn't"他想可能自己省了钱会让Betty高兴,但是并没有,所以此题错误.

点评 对于判断对错题,一定要记得首先通读全文,了解文章大意,然后再根据文章关键词,关键句,掌握细节问题,并进行推理判断,再去回答具体的问题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

6.Frédéric Fran?ois Chopin(弗雷德里克•弗朗索瓦•肖邦) was a world-famous pianist(钢琴家) and composer(作曲家).He was born on 1March or 22February,1810in a village of Poland.His father,Nicolas Chopin,was a Frenchman and his mother,Justyna Krzyzanowska was a Pole.
Chopin received his earliest piano lessons not from his mother but from his sister.When he was six,Chopin played the piano very well and started to compose.At the age of seven,he began giving public concerts and composed two polonaises (波兰舞曲).
When Chopin was 20,he left Poland and finally stayed in Paris.When Chopin left his country,his friends gave him some Polish soil (土壤).He carried it around with him all the time.Chopin loved his country Poland,even though (尽管) he never went back there.
Chopin was not healthy,and he died in Paris in 1849.

31.Chopin's father wasD.
A.Polish             
B.German      
C.American        
D.French
32.Chopin started to compose when he wasB years old.
A.five                  
B.six            
C.seven              
D.eight
33.The underlined word"it"refers to(指)C.
A.the book           
B.the piano    
C.the soil           
D.the water
34.From Paragraph 3we can learn ChopinB.
A.worked hard                   
B.loved his country
C.returned to his village               
D.had no friends
35.Chopin died at the age ofB.
A.30                 
B.39              
C.49                 
D.56.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

7.The English test is difficult ________ interesting.(  )
A.andB.butC.soD.well

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

4.havehas (第三人称单数)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.There is little milk in the fridge,isthere?(反义疑问句)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.Trees are fewer and fewer.We should stop  _________ down trees.(  )
A.to cutB.cutC.cuttingD.cutted

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

8.Susan:The summer holidays are coming.(71)B  Frank:I'm going to visit Beihai.Susan:Fantastic!(72)E.
Frank:Sure.I think swimming in the sea is wonderful.(73)A.
Susan:I'm going to Disneyland in Hong Kong.
Frank:Wow!That sounds like fun!(74)F.
Susan:Seven days.
Frank:(75)C.
Susan:My parents.
Frank:Wish you a good time!
Susan:You,too.

A.How about you,Susan?
B.What are you going to do?
C.Who are you going with?
D.I went there two years ago.
E.Are you going to swim in the sea?
F.How long are you going to stay there?
G.Who are they?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

5.A:Hello,young maa (76)What's wrong with you?
B:I can't sleep well at night.
A:(77)How long have you been like this??
B:Er,two days.
A:Right,two days.Now open your mouth and say"Ah".
B:Ah…And I feel tired all day at work.
A:Well,don't worry.Nothing serious.Now let me give you some medicine to help you
B:(78)How often should I take the medicine??
A:Three times a day.
BOK.Three times a day.
A:(79)Don't drink too much tea at night.,because tea can make people excited,so drink water instead.
B:Anything else,doctor?
A:Try to go to bed early at the same time every night and get enough exercise,and you'll be all right soon.
B:(80)Thank you very much.
A:You're welcome.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.-What's the sweater made of?-It's made of cotton.

查看答案和解析>>

同步练习册答案