精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
4.根据下面对话内容,从方框内的选项 (A、B、C、D、E、F)中选出最佳选项.
A.Which do you prefer?
B.Shall we prepare for the picnic?
C.We can stay longer outside.
D.What would you like to listen to?
E.What do you like best?
F.But I guess Dad would like a bike riding.
Mom:Bella,turn on the radio,please.
Bella:(56)D
Mom:I want to know the weather this weekend.
Bella:Oh.Are we going for a picnic or a bike riding?
Mom:(57)A
Bella:I don't mind.(58)F
Mom:How about both of them?(59)C
Bella:Prefect.(60)B
Mom:If you're free,you may help to buy some food.
Bella:And fruits.

分析 全文大意:
Mom:Bella,请打开收音机.
Bella:你想听什么?
Mom:我想知道这个周末的天气.
Bella:哦.我们去野餐还是骑自行车出游?
Mom:你更喜欢哪一种?
Bella:我不介意.但是我猜爸爸愿意骑车出游.
Mom:两项活动都包括怎么样?我们可以在外面待的时间更长一些.
Bella:太好了.我们准备野餐的食物吗?
Mom:如果你有空,可以帮着买些食物.
Bella:和一些水果.

解答 答案:
56、D      推理判断题     根据下文妈妈的回答I want to know the weather this weekend"我想知道这个周末的天气"可推知上文Bella询问妈妈想听什么"What would you like to listen to?"故选D
57、A       推理判断题     根据下文Bella回答他不介意野餐还是骑自行车,可推知上文妈妈问他这两者他更喜欢哪一种?故询问"Which do you prefer?"prefer意为"更喜欢"故选A
58、F        推理判断题      根据上文Bella回答他不介意野餐还是骑自行车,可推知猜爸爸愿意骑车出游,故回答"But I guess Dad would like a bike riding."故选F
59、C        推理判断题       根据上文妈妈建议两项活动都包括,可推知这样可以在外面待的时间更长一些,故回答"We can stay longer outside."故选C
60、B        推理判断题       根据下文妈妈让Bella如果有空,可以帮着买些食物,可推知上文Bella询问妈妈准备野餐的食物吗?故询问"Shall we prepare for the picnic?"故选B

点评 本题为"选句"型补全对话题,做题时应注意上下文的背景提示,这些背景提示是确定话题内容的重要依据,不可疏忽带过.在选择过程中可将已选出的选项划去,避免重复选择同一项的错误.就本题而言选项中A、Which do you prefer?询问两者你更喜欢哪一个?E.What do you like best?询问三者或三者以上你最喜欢什么?注意这两项意思的区别.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.--You'd better not stay up too late.It's not good for your health.--_______(  )
A.Thank you all the same.B.I'll take your advice.
C.Of course not.D.It doesn't matter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.When you go across the road,you must becareful (小心的).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.I used to get up early       the morning.(  )
A.ofB.atC.inD.on

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Many green parks      in our city last year.(  )
A.buildB.builtC.were builtD.are built

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

9.阅读短文,从方框中选择适当的动词,并用其适当形式填空.有的需要加助动词或不定式符号(每词限用一次)
come tell make feel be

Dear Brain,
How time flies!We (91)have beenfriends for three years.I'm writing to thank you
for your help.
Three years ago,when I came to a new class,everything was strange to me.I had no  friends and (92)felt very lonely.It was you who helped me a lot.
During these three years,you wrote to me many times and always encouraged me (93)to makeas many friends as possible.When I had trouble with my English,many good
ways (94)were toldto me by you to improve it Thanks to your help,l have become more
confident.
These years,great changes bave taken place in Jinan and I bope you (95)will come
to Jinan to experience the new changes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.Photography can be a great hobby for kids.Kids can use photography strictly for fun.They also can make a (81)lot of the fun things of their lives.Or they can keep one of the photos (82)as an art form.Either way,photography can be a great hobby for kids.
The digital camera has really made photography (83)becomea hobby of kids.They don't need to worry about taking a bad picture or making(84)mistakes.Kids can do experiments and try (85)taking all kinds of pictures to see what they like and what they enjoy recording.
Kids can (86)learn about the science of light,learn how to tell a story,how to express emotion in art,and much more,Photography can be easy (87)at the beginning and kids can grow with the hobby.To those who really come to love photography,it can be a hobby for life and can even be a (88)job later on in his life.
You can take photographs for whatever you are (89)interested in.Be sure to keep the hobby fun and enjoyable.You don't need to always take a great photo.Even the best photographers take hundreds of photos to (90)getthat one great shot.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-When were you born,Betty?
-I was born ___________May 10th,2000.(  )
A.inB.onC.atD.to

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.They are considering to put off the trip to the seaside because it ________ rain tomorrow.(  )
A.mayB.canC.mustD.need

查看答案和解析>>

同步练习册答案