精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
11.A man was looking for things of old times.One day he came to a village and found a blue bowl which looked very old.The bowl was on the ground and a cat was drinking milk from it.A farmer,the owner of the cat,was lying beside the bowl.In order not to draw the farmer's attention to the value(价值) of the bowl,the man said to him in a soft voice."What a nice cat you have!Won't you sell it to me?""How much would you give me for it?"the farmer opened his eyes and asked."Twenty dollars.Would it be enough?"
A few minutes later,the farmer agreed.After he paid the farmer,the man said,"My cat will certainly feel thirsty.May I take the bowl so that the cat can have milk?"
But the farmer answered."I'm sorry I can't give it to you.Thanks to the bowl.I've already sold twenty cats."

54.The man likedA.
A.keeping old things               
B.traveling from village to village
C.meeting farmers                 
D.buying cats
55.The man wanted to buy the cat becauseC.
A.it was very lovely               
B.the cat cost more money than the bowl
C.he thought he could easily got the bowl if he bought the cat
D.he didn't have enough money to buy both the cat and the bowl.
56.The farmer kept the bowl,so he couldB.
A.let another cat use it  
B.sell more cats   
C.sell more bowls   
D.use the bowl himself
57.From the story we can see that the farmerD.
A.had only one bowl   
B.was very poor   
C.didn't like cats    
D.was clever.

分析 本文讲述了一个买古物的人,在一个农村发现了一个古碗,可是他不想让农民知道他想要碗,所以他就先把农民的猫买下,然后想顺便将碗要来.但是农民并没有将碗给他,最后这个人的计划失败了.

解答 54.A根据文章开头的原句A man was looking for things of old times.可以得知主人公喜欢收藏古董.故选A.
55.C根据文章第一段的大意,主人公是想买这只猫不是因为猫可爱,也不是因为猫比碗贵重,更不是因为他没有带够同时买下猫和碗的钱,而是因为想要借买猫进而得到碗.故选C.
56.B根据文末的原句But the farmer answered."I'm sorry I can't give it to you.Thanks to the bowl.I've already sold twenty cats."可以得知农夫留下碗是因为他可以卖掉更多的猫.故选B.
57.D根据文末最后一句话可知,农民不会将碗给这个人,因为他已经用这个碗卖了二十只猫了.说明农民还是比较聪明的.故选D.

点评 本文的意思比较简单明确,在阅读时应注意商人的策略以及农民的睿智.本题是判断正误题,故可以将题目在文中找到相同或相似的句型,进行比较,从而确定相应的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.I always go to school       .(  )
A.by a bikeB.by bikeC.by bikesD.by the bike

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.If you have troublepronouncing(发音)these words,you can repeat them over and over again until you are comfortable with them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.In autumn,leaves turn yellow and        the trees.(  )
A.fall overB.fall downC.fall outD.fall off

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

6.让我们换换口味去饭馆吃饭吧.Let's go to a restaurant for change.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.他哥哥打算自己粉刷房间而不是付钱请人做.His brother is going to paint the room himself instead of paying someone to do it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.他总是具有足够的想象力,能想出很多的方法.He always has enough imagination,and can think of many ways.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.--How is your pet dog?
--It has beendead(died/dead) for a week.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

1.When someone says,"Well,I guess I'll have to face the music",it doesn't mean that he is planning to go to hear a singer or (56)B a concert.It shows you may feel uncomfortable when you are called in by your leader to (57)C why you did this and that or why you did not do this or that.If you"face the music",you are sure to be less unhappy than that.
Every one of us has to"face the music"at some time or another,especially as (58)D.We can all remember father's (59)A words"I want to talk to you".And only because we did not listen to him.What a(an)(60)A thing it was!
In the middle or at the end of every (61)B,we students have to"face the music".The result of the exam will (62)C whether we will face the music or not.If we don't get good(63)B,that means parents'cold faces and contempt (轻视) of the teachers and classmates.
"To face the music"is (64)A to every American,young or old.It is at least 100years old.It really (65)D that you have to do something,no matter how terrible the whole thing might be,because you know you have no choice.

56.A.manageB.attendC.missD.forget
57.A.discoverB.believeC.explainD.encourage
58.A.friendsB.teachersC.leadersD.children
59.A.angryB.magicalC.excitingD.honest
60.A.terribleB.importantC.interestingD.careful
61.A.seasonB.termC.yearD.month
62.A.followB.changeC.decideD.realize
63.A.chancesB.marksC.toolsD.choices
64.A.knownB.strangeC.safeD.harmful
65.A.discussesB.coversC.developsD.means.

查看答案和解析>>

同步练习册答案