精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

Mrs. Green is going to give a birthday party for Mary. Mary is her daughter. She is going to be ten years old. A lot of friends of Mary’s are going to come to the party. There are twenty girls of them.

Mrs. Green is getting ready for the party. Mrs. White is helping her.

“That’s a big nice cake,” Mrs. White says to Mrs. Green.

“Thank you very much.”

Mrs. Green is going shopping now. She is going to buy fruit for the party.

She buys lots of pears, apples, oranges and bananas. Then she goes home.

It’s five o’clock in the afternoon. Everything is ready. Now the first girl is arriving. The party is going to begin in thirty minutes.

1. What kind of party is Mrs. Green holding?

A. Mr. Green’s birthday party

B. Mrs. Green’s birthday party

C. Mary Green’s birthday party

D. Mr. White’s birthday party

2.Who helped Mrs. Green prepare for the party?

A. Mr. Green B. Mr. White

C. Mary Green D. Mrs. White

3. How many people will come to the party?

A. The twenty girls B. ten girls

C. Twenty girls and Mrs. White D. More than twenty

4. What does Mrs. Green buy these apples for?

A. The twenty girls B. The party

C. Mrs. White D. Mary

5. When will the party start?

A. At six o’clock

B. In thirty minutes

C. At five o’clock in the afternoon

D. At half past five in the afternoon

 

1.C

2.D

3.D

4.B

5.D

【解析】

试题分析:这篇短文讲述的是Green夫人要为自己的女儿Mary举行一个生日晚会,她为晚会准备好的一切,White夫人也来给她帮忙。现在晚会马上就要开始了。

1.细节理解题。根据短文中的开头Mrs. Green is going to give a birthday party for Mary. Mary is her daughter.可知,Green夫人要为自己女儿Mary举行一个生日聚会。故她的女儿应该叫Mary Green,选C。

2.细节理解题。根据短文第二段中Mrs. White is helping her.可知,在Green夫人为女儿准备聚会时,White 夫人来帮忙。故选D。

3.细节理解题。根据短文第一段中A lot of friends of Mary’s are going to come to the party. There are twenty girls of them.可知,Mary的很多朋友都来参加聚会,其中有20个女孩。因此我们可以知道,来参加聚会的人会多于20个。故选D。

4.Mrs. Green is going shopping now. She is going to buy fruit for the party.

She buys lots of pears, apples, oranges and bananas.可知,Green夫人为聚会买了一些水果,有梨、苹果、橘子和香蕉。由此可知选B。

5.细节理解题。根据短文的最后一段It’s five o’clock in the afternoon. Everything is ready. Now the first girl is arriving. The party is going to begin in thirty minutes.可知,现在时间是下午5点,一切都准备好了。聚会将在30分钟之后开始。由此可知,晚会开始的时间是5点半。故选D。

考点:日常生活类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩第一中学分校八年级上月考1英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

Mrs. Green is going to give a birthday party for Mary. Mary is her daughter. She is going to be ten years old. A lot of friends of Mary’s are going to come to the party. There are twenty girls of them.

Mrs. Green is getting ready for the party. Mrs. White is helping her.

“That’s a big nice cake,” Mrs. White says to Mrs. Green.

“Thank you very much.”

Mrs. Green is going shopping now. She is going to buy fruit for the party.

She buys lots of pears, apples, oranges and bananas. Then she goes home.

It’s five o’clock in the afternoon. Everything is ready. Now the first girl is arriving. The party is going to begin in thirty minutes.

1. What kind of party is Mrs. Green holding?

A. Mr. Green’s birthday party

B. Mrs. Green’s birthday party

C. Mary Green’s birthday party

D. Mr. White’s birthday party

2.Who helped Mrs. Green prepare for the party?

A. Mr. Green B. Mr. White

C. Mary Green D. Mrs. White

3.How many people will come to the party?

A. The twenty girls

B. ten girls

C. Twenty girls and Mrs. White

D. More than twenty

4.What does Mrs. White buy these apples for?

A. The twenty girls B. The party

C. Mrs. White D. Mary

5.When will the party start?

A. At six o’clock

B. In thirty minutes

C. At five o’clock in the afternoon

D. At five o’clock in the afternoon

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩第一中学分校七年级上月考1英语试卷(解析版) 题型:单项填空

That is ruler.

A.a her B.she C.her D.hers

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩市九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---Mom, ________ is my MP4?

---I put it in your backpack.

A. what B. how

C. whose D. where

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩市九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

--- Hey! Don’t you remember me?

--- Wow! Paula? You used to ________ curly hair.

A. be B. are C. have D. has

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩小池初级中学八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

Jenny is talking _____ in class. Please tell her to stop.

A. a lot of B. a lot

C. lots of D. a little

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩小池初级中学八年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

That’s ____ nice.

A. much too B. too much

C. very much D. so much

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩小池初级中学七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:其他题

从II 栏中选出与I栏恰当的答语.(

I II

1.Welcome to China ! A. No, I’m Jane.

2. What’s your name ? B. Good evening.

3.Where are you from ? C. It is in the USA.

4.Is he Kangkang ? D. I’m from England.

5.What’s your telephone number ? E. Thank you.

6.Nice to see you. F. My name is Jane.

7.Are you Maria? G. Michael and Maria.

8.Where is New York(纽约)? H. No, he isn’t.

9.Good evening. I. Nice to see you, too.

10. Who are they? J. (010)9267-6929

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建龙岩初级中学九年级上第一次阶段英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—In the old days, most teenagers had to work for the landlord (地主) in the field to help _____ their families, because their families couldn’t _____ an education for them.

—What a pity!

A.afford; support

B.support; afford

C.afford; give

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案