Hello, I’m Jack. I live in Sydney, Australia. And I want an e-friend in China. I think China is a very interesting place. I am 14 years old and my birthday is in October. I can speak English and some French. I have a brother, Paul, and a sister, Sarah. They have e-friends in England and America. I like going shopping with my friends and doing exercises. My favorite subject is Art. It’s funny. But I don’t like Maths. It’s too difficult.
1. Jack is from __________.
A. EnglandB. America
C. LondonD. Australia
2. ______ is Jack’s favorite subject at school.
A. EnglishB. Art
C. MathsD. French
3. How many children are there in Jack’s family?
A. Two.B. Three.
C. Four.D. Five.
4. What does Jack want?
A. To go shopping.B. A pen friend.
C. To play football.D. An e-friend.
5. He thinks art is __________
A. difficult.B. funny
C. easyD. hard (难)
1.D
2.B
3.B
4.D
5.B
【解析】
试题分析:这篇短文中Jack告诉我们他想在中国找一个可以相互发送电子邮件的朋友。Jack来自澳大利亚, 他今年14岁了,他有一个哥哥和姐姐,他最喜欢美术,但是不喜欢数学。他会说英语和一些法语。
1.细节理解题。根据短文的开头Hello, I’m Jack. I live in Sydney, Australia.可知,Jack来自于澳大利亚的悉尼。故选D。A是英国;B是美国;C是伦敦。这三项都不符合文意。
2.细节理解题。根据短文中My favorite subject is Art.可知,Jack最喜欢的科目是美术。故选B。A是英语;C是数学;D是法语。这三项都不符合文意。
3.细节理解题。根据短文中I have a brother, Paul, and a sister, Sarah.可知,Jack有一个哥哥叫Paul,还有一个姐姐Sarah。因此他的家里一共有三个孩子。故选B。
4.细节理解题。根据短文中And I want an e-friend in China可知,Jack想找一个中国的可以互相发电子邮件的朋友。故选D。B选项是笔友,不符合文意。
5.细节理解题。根据短文中My favorite subject is Art. It’s funny.可知,Jack最喜欢的科目是美术,他觉得美术很有趣。故选B。A是困难的;C是容易的;D也是困难的。
考点:日常生活类短文阅读。
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏南京南信大附中七年级上期中学情分析英语试卷(解析版) 题型:单项填空
—Is your cousin good at drawing?
—Yes, he also ________ well in singing.
A. does B. do C. is D. are
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
More than anything else in the world, Lion liked being King of the jungle. He walked around, showing off his power and pride.
Each day Lion took a long lazy sleep under the shade of his favourite tree. He always dreamed of weaker animals bowing(鞠躬) before him.
One day Mouse ran through the jungle and tripped over Lion’s huge paws. Lion woke up with a start. “How dare you wake me up!” he shouted angrily. Lion grabbed(抓住) Mouse with one paw. “On the second thought, I’m in the mood for the snack, and you’ll make a delicious meal.” he said.
Mouse cried out, “King Lion, please spare(饶恕) me! If you let me live, I’ll always remember your kindness. And, some day, I might be able to help you.”
“How could such a powerless little mouse ever help me?” That thought made Lion laugh so much that he decided to let Mouse go. A week later, Lion was walking through the jungle on the way to his favourite tree when he stepped onto a hunter’s net. The net scooped him up. No matter how he twisted (扭动) and turned, he couldn’t escape.
When Mouse heard Lion’s frightened shouts, he raced to help. Mouse quickly chewed(咬)through the ropes to make a hole in the net. Soon, Lion moved out and was free. Lion looked down at the little mouse. “Thank you for saving my life,” said Lion, smiling his widest smile. “I was mistaken. You are not a powerless little mouse. You are a great friend!”
1.What did Lion do each day?
A. He stepped onto a hunter’s net.
B. He bowed before weaker animals.
C. He showed kindness to animals in the jungle.
D. He had a good sleep under his favourite tree.
2.How did Mouse wake up Lion?
A. He made a hole in the net.
B. He shouted at Lion angrily.
C. He tripped over Lion’s paws.
D. He prepared a delicious meal for Lion.
3. Why did Lion let Mouse go?
A. Because he was trapped in the net.
B. Because he took Mouse as his good friend.
C. Because he believed Mouse could save him.
D. Because he doubted if Mouse could be of any help.
4. What do you think of Mouse?
A. Clever and honest. B. Silly and lazy
C. Humorous and stubborn D. Proud and selfish.
5. What can we learn from the passage?
A. Pride makes you lose what you have.
B. Don’t put all your eggs in one basket.
C. Even the small can show great strength.
D. When the cat’s away, the mice will play.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
These photos_____ me_____ the old days when I was young.
A. let, think B. remind, of
C. make, think D. take, to
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:其他题
Dear Alice,
How are you? I’m in a new school this term. This school is big and nice. There are about 300 students in my school. I like the teachers. They’re all kind to me. My classmates are polite and helpful. They teach me Chinese and I teach them English.
There are trees, flowers and grass in my school. It’s very beautiful. Behind my school, there’s a small river. We often go fishing there.
We have no classes at the weekend. Sometimes I go to play football or basketball with my classmates. Sometimes I stay at home and read some interesting books. Sometimes I go shopping with my parents. We all like China.
Please e-mail me soon.
Yours Kate
1. Is This an e-mail from Kate to Alice?
2. Where is Kate this term.?
3. What does Kate’s classmates teach her?
4.What does Kate do sometimes at the weekend?
5. What’s behind Kate’s school?
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
---Hi, kitty. This is my cousin Andy. Andy this is my new classmate. ---_________
A. Glad to meet youB. What’s your name?
C. Where are you?D. Excuse me
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化顾庄等三校七年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空
Can I your new watch? Sure.
A.have a look atB. look after
C. look forD. look like
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化沈伦中心校八年级上学情调查英语试卷(解析版) 题型:阅读理解
One day, Jack came to Mike’s house and said , “Mike, you have so many good books. Can you lend me a book to read?” Mike didn’t want to lend a book to his friend, and he said, “Why do you want to take my book home? You can read it here in my house.”
Jack found that his friend was very selfish, but he said nothing. The next day, Mike came to Jack’s house and said, “ Jack , you have a good garden-knife, I want to work in my garden tomorrow. Can I use it for two days?”
Jack answered, “Why do you want to take my garden knife home? You can work with it in my garden.”
1.What did Jack want to do in Mike’s Home? He wanted to _________
A. come to Mike’s house B. lend him a book
C. borrow a book from Mike D. buy him a book
2. How did Jack feel when Mike refused to lend a book to him?
A. Happy B. Excited C. Angry D. Interested
3.What did Mike come to Jack’s house for the next day? He came ________
A to borrow a garden knife
B. to work in his own garden
C. to work in Jack’s garden
D. to teach Jack a lesson
4.Did Jack lend the garden knife to Mike?
A. Yes, she did . B. No, he didn’t.
C. Yes, he did. D. No, she didn’t.
5. Mike is ________.
A. a kind boy B. Jack’s girlfriend
C. a selfish girl D. selfish(吝啬)
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源:2014-2015学年江苏兴化沈伦中心校九年级上学情调查英语试卷(解析版) 题型:单项填空
.At last he had no choice but _____ the job.
A.take B. to take
C.taking D.took
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com