精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Computers are useful machines.They can help people a lot in their everyday life.For example,they can help people save much time,and they can help people work out many problems they can't do easily.Our country asks everyone to learn to use computers except the old people.
Today more and more families own computers.Parents buy computers for their children.
They hope computers can help them improve (提高) their studies in school.Yet many of the children use computers to play games,to watch video or to sing Karaoke,instead of studying.So many teachers and parents complain (抱怨) that computers can not help children to study but make them fall behind.So computers are locked by parents in the boxes.
In some other countries,even some scientists hate computers.They say computers let millions of people lose their jobs or bring them a lot of trouble.
Will computers really bring trouble to people or can they bring people happiness?It will be decided by people themselves.
35.Why do we say the computer is a useful machine?BecauseB.
A.our country asks us to learn it       
B.it can help us a lot
C.we can use it to play games            
D.it can help us to find jobs
36.What do many teachers and parents complain about?C.
A.Their students and children use computers to play games.
B.Computers let them lose their jobs.
C.Computers make the students and children fall behind.
D.Computers bring people a lot of trouble.
37.In this passage we know computersA.
A.also bring us trouble         
B.bring us happiness only
C.are hated by people          
D.are bad for people's health
38.Can computers really help children to study?B.
A.Yes,they can.
B.It's hard to say.
C.No,they can't.
D.Of course not.

分析 本文主要介绍了电脑是十分有用的,它在人们的生活中有很多的作用,同时也带来了一些麻烦.到底是有用还是麻烦,主要取决于人们怎么使用它.

解答 35-38 BCAB
35题答案:B 细节理解题.根据第一段They can help people a lot in their everyday life(在人们的日常生活中,它帮了人们许多)可知,本题选B.
36题答案:C 细节理解题.根据第三段So many teachers and parents complain that computers can not help children to study but make them fall behind(所以许多老师和父母抱怨电脑不能帮助孩子们学习反而使他们落后)可知,本题选C.
37题答案:A 细节理解题.根据最后一段Will computers really bring trouble to people or can they bring people happiness?(电脑真的是带给人们麻烦还是给人们带来幸福?)可知,本题选A.
38题答案:B 推理判断题.根据文章大意很多家庭买电脑给孩子希望提高 成绩,但有些孩子玩游戏等,所以是否有助于学习很难说,故选择B.

点评 本文是一篇日常生活类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13.看音标,写单词
[?d'vaiz]advise.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.Ann likes ________,but she can't ________.(  )
A.draw,drawingB.drawing,drawingC.draw,drawingD.drawing,draw

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.在万圣节,美国孩子们喜欢穿上戏服装扮自己,然后去玩"不请吃就捣蛋"
On Halloween,Americanchildren love todress themselves in costumes and go"trick-or-treating"

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.Mr.Black talked about his son with the teacher____ the phone.(  )
A..onB.inC.with

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.他每天用半个小时洗碗.
It takes  him half an hourto do the dishes every day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.看到他们的时候我就忍不住发笑.
Ican't help laughingwhen I watch them.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.Tom is really careless!
 Be        .He is a 3-year-old kid after all.(  )
A.secretB.activeC.patientD.careful

查看答案和解析>>

同步练习册答案