精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
12.
 
 
 

News 1
Huang Heshan,a boy from Xinghua,has moved many people all over the country.Thanks to Huang Heshan,Yang Kangshao can go to school every day.Yang is disabled,but Huang Heshan carries him to school on his back.It's eight years since he started to do that.They help each other.At school,Yang helps Huang with his study,too.Huang says that he feels happy when he can do something to help disabled people.
News 2
    In Jinan,Xiaoqing River is a good place for families to have fun.There are many green trees and the air is fresh.People can have different activities along the river.However,we can also find the waste bags and other rubbish everywhere.How can we get such bad environment?Now we are supposed to keep the park clean if we want to have a nice field trip.
 News 3
    On March 25,more than four thousand people started to run along Quancheng Park.All the runners ran about 4.7 kilometers.They took part in the activity to lead a healthy life and show the spirit of the people in our city.After running,many runners signed their names on the flags.They called on all the people,old and young,to exercise more.
56.In News 1,we know Huang Heshan has helped Yang Kangshao forD.
A.eighteen years   B.eighty years    C.eight months   D.eight years
57.We shouldD if we want to have a nice field trip along Xiaoqing River.
A.throw the rubbish          B.find some waste bags
C.plant more trees          D.help keep the environment clean
58.To lead a healthy life,over four thousand peopleCon March 25.
A.cleaned the park          B.signed their names on the flags
C.ran about 4.7kilometers     D.started to help disabled people
59.We may know the news above fromA.
A.a newspaper     B.a novel    C.a TV play   D.a poster
60.Which of the following statements is TRUE?B
A.Yang Kangshao has trouble with his eyes.
B.Yang Kangshao is better at study than Huang Heshan.
C.Xiaoqing River is very clean and beautiful.
D.Only young people took part in the running activity.

分析 本题是摘自报纸的三篇报道,分别介绍了一起乐于助人的人物事迹,一起有关环境保护的倡议和一次关于健身运动的报道.
新闻1 黄鹤山,一个来自兴化的男孩,感动了许多全国各地的人.新闻2 在济南,小清河是家庭娱乐的好地方.有许多绿色的树木,空气清新.人们可以开展不同的活动.然而现在受到污染;新闻3 三月二十五日,超过四千人开始沿着泉城公园跑了4.7公里,运动让人更健康.

解答 56.D 细节理解题.根据第一条报道It's eight years since he started to do that.可知他做这件事情已经八年了,故选D.
57.D 细节理解题.根据第二条报道Now we are supposed to keep the park clean if we want to have a nice field trip.可知如果我们想要沿着小清河有美丽的旅行,我们应该保持干净的环境,故选D.
58.C 细节理解题.根据第三条报道On March 25,more than four thousand people started to run along Taishan Park.All the runners ran about 4.7 kilometers.可知四千多人沿着公园跑了4.7 公里,故选C.
59.A 细节理解题.通过短文内容,可知这是摘自报纸的三篇报道,故选A.
60.B 细节理解题.根据第一条报道At school,Yang helps Huang with his study,too.可知杨比黄学习好,故选B.

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.-Look!____________ an old lady lying on the road.-Let's go and help her up.(  )
A.HaveB.HasC.There isD.There are

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.I was reading a book at 10:00last night.(改为一般疑问句)
Were youreading a book at 10:00 last last night?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Several hours later,with the help of the police,the tourists managed to get away from the dangerous place,_______.(  )
A.hungrily and frighteningB.hungry and frightened
C.hungry and frighteningD.hungrily and frightened

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

7.If you are cycling in foreign countries,you will need to know what these traffic signs and signals mean.
1A sign like this one means that there is a bike lane(车道).If there is such a sign,you are required to use the bike lane.
If there is not such a sign,you should ride with traffic as far to the right side of the road as possible.
2This signal means you can cross the street along with pedestrians(行人).It has a green picture of a person walking instead of using the word"walk".
3This signal is the"don't walk"sign.It is a picture of a red hand,meaning you should stop.You should wait to cross the street until the green picture of the person walking is showing.
4Car drivers and bikers must come to a complete stop at"STOP"signs.
5A"YIELD"sign means to slow down and be ready to stop.
If there are pedestrians or vehicles in or near the crossroad,you must stop.If there is no traffic in or near the crossroad and it is safe,you may go through.
6This signal means you are coming to a zebra crossing.Car drivers and bikers must stop to allow people in the zebra crossing to cross the street.
7When people are working on the roads,parts of the road are often dug up or rough(不平整的).Be careful when you are cycling.Rough roads could make you fall off your bike.
8A detour is a way of getting around a roadway that is closed.Roads are usually closed because of road work or dangerous conditions.If you must take a detour,be careful about the roads you aren't used to.
21.What are cyclists required to do when they see the sign ?C
A.To ride against traffic.
B.To ride on the left side of the road.
C.To ride on the bike lane.
D.To ride on the right side of the road.
22.Which of the following signs has the same meaning as the sign ?B

23.What should cyclists do when they see the sign ?A
A.They should be careful when they cycle on the rough road.
B.They should take the rough road and fall off their bikes.
C.They should move into the road to go around a work area.
D.They should take another route instead of the closed roadway.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

17.A restaurant has received rave reviews (热情好评) from people for its service in Changchun in north-east China's Jilin Province.
The restaurant appears similar to other restaurants after you enter it.However,you will notice that the restaurant staff (工作人员) use sign language to communicate with customers soon.It is described as a"silent"restaurant because all the waiters and waitresses there are deaf or mute(哑的).
How do people order meals if the restaurant staff can't speak or hear?In this restaurant you can"talk"to them by writing or by learning some simple sign language gestures.When ordering dishes,you can tick off (在…旁边做记号) the items on the list.12pictures with sign language are on each table.After learning them,you can use the sign language to tell them that you want more water,another bowl of soup,beer and so on.When you need service during the meal,you can press the bell at the table and waiters soon arrive to help.
It's not the country's first restaurant with deaf and mute waiters and waitresses.Several other cities in China have also opened similar restaurants.All of them are opened to provide job opportunities(机会) for the disabled.

阅读以上信息,用恰当的词完成下面的表格,每空一词.
The"silent"restaurant in Changchun
Restaurant staffDisabled people who can (56)neither hear nor speak.
(57)Ways of ordering meals in it Put a mark"√"next to the dish you want on the list.
Learn to use the sign language from (58)pictures on each table.
Press the bell at the table if you want to be (59)served by the staff.
The aim to open itTo make it (60)possible for the disabled to have jobs.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

4.One silly question I simply can't stand is"How do you feel?".Usually the question is asked of a man in action-a man on the go,walking along the street,or busily working at his desk.So what do you expect him to say?He'll probably say,"Fine,I'm all right."But you've put a bug in his ear一maybe now he's not sure.If you are a good friend,you may have seen something in his face,or his walk,that he did not realize that morning.It starts worrying him a little.First thing you know,he looks in a mirror to see if everything is all right,while you go merrily(愉快的) on your way asking someone else"How do you feel?".
Every question has its time and place.It's perfectly acceptable,for example,to ask"How do you feel?"if you're visiting a close friend in the hospital.But if the fellow(家伙)is walking on both legs,hurrying to take a train,or sitting at his desk working,it's no time to ask him that silly question.
When George Bernard Shaw,the famous writer of plays was in his eighties,someone asked him"How do you feel",Shaw put him in his place."When you reach my age",he said,"either you feel all right or you're dead."

28.According to the writer,greetings,such as"How do you feel?"D.
A.show one's consideration for others  
B.are a good way to make friends
C.are proper to ask a man in action  
D.generally make one feel uneasy
29.George Bernard Shaw's reply in the passage shows hisB.
A.cheerfulness   
B.cleverness  
C.ability  
D.politeness
30."You've put a bug in his ear"means that you'veD.
A.made him laugh   
B.shown concern(关心)for him
C.made fun of him
D.given him some kind of warning.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.There were two McDonald's-Mac and Dick-and they were brothers.In 1948they owned a restaurant in California.They liked working in the restaurant,but they got tired of the customers(顾客) ordering so many different things to eat.
"If we gave customers a smaller menu(菜单),we could make some of the food before they came,and they wouldn't have to wait so long for their meals,"said one of the brothers.The other brother agreed and said,"If we made the customers come to the counter(柜台),we wouldn't need any waiters and waitresses(女服务员).We could also use plastic plates so there wouldn't be any washing-up."
These were such good ideas that the McDonald's brothers used them,and the customers were very pleased.They got their meals very quickly-in less than a minute-and they paid only 15cents(分) for hamburgers and 10cents for fries(油炸食品).The first McDonald's restaurant had no seats for customers to sit on.This meant that people had to take their food away,and that no one had to clean up any tables after them.
Then a man called Ray Kroc came to the brothers and asked to buy their business.They agreed to sell it to him for $27million.After that,people paid Ray Kroc to open their own restaurants using the McDonald's name and menu.Before long,there were McDonald's restaurants all over the United States,and nowadays,they are all over the world-even in China and Russia.The most successful McDonald's business is in Hong Kong of China.The Hong Kong McDonald's sells more hamburgers every day than any other McDonald's anywhere else in the world.
McDonald's restaurants are so successful because children love going to them.They like the food,and they like the toys and games they can get at McDonald's.

47.The McDonald's brothers offered customers fewer kinds of foods so thatC.
A.they didn't need waiters and waitresses
B.they could use plastic plates
C.customers would get their meals quickly
D.customers would pay less money
48.The first McDonald's customers took their food away becauseC.
A.no waiters and waitresses serve them
B.the brothers did not need to clean tables
C.there were no seats in the restaurant
D.they wanted to eat at home
49.This story mainly tells usD.
A.a very famous McDonald's in California in 1948
B.how Ray Kroc made money for the McDonald's brothers
C.where McDonald's restaurants are in the world
D.how the McDonald's business started and developed.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

2.She ____soap operas.She thinks they're OK.(  )
A.doesn't likeB.can't standC.doesn't mind

查看答案和解析>>

同步练习册答案