| Libraries |
| Public libraries Most towns in Britain have a public library.A library usually has a large selection of books and other resources,which library me mbers can use and borrow for free. |
| Britain's First Public Library The first public library in Britain opened in Manchester in1852.It's first librarian was a man called Edward Edwards,Edwards attended the library's opening ceremony and two famous writers called Charles Dickens and William Thackeray were there too. |
| How to Join aLibrary To join a library,go to your local library and fill in a form.you'll receive a library card which is needed when using library services. |
| Mobile Libraries Not everyone can get a library.Some people live far away from towns and cities.Other people find it difficult to go out because they have an illness or a disability.Thanks to mobile libraries,these people can still borrow books. Unlike most libraries,which store books in buildings,mobile libraries usually keep their books in a mini-bus.The back of the mini-bus has shelves for the books,and it is big enough for borrowers to step inside and look around.A driver takes the mini-bus to a certain place at a certain time,so people know when to expect it. They can then return their books and borrow some more. |
| All Aboard the Library A school in London didn't have space for a library inside the building.However,everybody agreed that it was still important to have a school library.So the head of the school,Graham Blake decided to park an old bus on the school car park and changed it into a library.Pupils helped to paint the bus,and after eight months,the new library was ready. |
分析 短文详细的介绍了英国的图书馆,及其怎样才能使用图书,和移动图书馆的好处.
解答 36.C 细节理解题.根据表格三句子It's first librarian was a man called Edward Edwards,这是第一个图书管理员是一个叫 Edward Edwards.可知 Edward Edwards是第一个图书管理员.故选C.
37.C 细节理解题.根据表格四句子To join a library,go to your local library and fill in a form.you'll receive a library card which is needed when using library services.加入图书馆,到当地图书馆填写一张表格.你将收到图书馆借书证.可知是有借书证的人.故选C.
38.D 细节理解题.根据表格五句子A driver takes the mini-bus to a certain place at a certain time,so people know when to expect it.一个司机在特定的时间把迷你车带到某个地方.所以人们知道什么时候该期待它.可知在某一时间去某地.故选D.
39.D 细节理解题.根据最后一个表格句子A school in London didn't have space for a library inside the building.So the head of the school,Graham Blake decided to park an old bus on the school car park and changed it into a library.在伦敦的一个学校楼内没有空间建筑一个图书馆,学校的校长Graham Blake决定把一辆旧巴士停在学校停车场,并把它改成一个图书馆.可知因为学校没有足够的空间建筑图书馆.故选D.
40.B 细节理解题.根据整篇文章内容及其表格二句子Most towns in Britain have a public library.A library usually has a large selection of books and other resources,which library members can use and borrow for
free.在英国大多数乡镇都有一个公共图书馆.图书馆通常有大量的书籍和其他资源,而我们可以免费使用图书和免费借阅.可知在英国公共图书馆服务都是免费的.故选B.
点评 在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | interesting something | B. | interesting anything | ||
| C. | something interesting | D. | anything interesting |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
| A.They tested six basic personality traits. B.Then they compared the then-and-now test results. C.They wanted to know if people's personality was unchangeable. D.But according to a new study,your personality can change greatly. E.The younger and older self seemed to be totally different for each person. F.The research found almost everyone's personality changed when they grew old. |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | easy; easy | B. | easily; easily | C. | easy; easily | D. | easily; easy |
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:填空题
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:选择题
| A. | seldom | B. | never | C. | usually | D. | always |
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com