精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
9.Katy Marsh is seventy years old now.She stopped working five years ago.Last year she decided to make her dream come true.
When she was young,she hoped to travel along a river of Scotland(苏格兰) in a small boat.She took her small CD player,her hot water bottle and a bag of books to make her life in the boat wasn't too uncomfortable.We asked her if she was afraid of(害怕) being on the river for so long.She said,"Well,I'm going to take a good compass.When I'm losing my way during my trip,it can help me a lot.Anyway I'm not afraid of death(死亡) because I love rivers-I just hope it loves me too."Katy certainly had lots of energy (精力).In her free time,she enjoyed playing the piano,swimming,hiking,and dancing.She had a wonderful trip in the small boat last year.
She is seventy,but she doesn't want to have a quiet and peaceful life.She hopes to have fun in the rest(剩余部分) of her life.
56.Katy Marsh stopped working at the age ofB.
A.60        
B.65           
C.69           
D.70
57.What's Katy's dream?A
A.To have a trip along a river of Scotland in a boat.
B.To travel to Scotland by boat.
C.To have a trip at sea in a boat.
D.To have a great dream at night.
58.What does the underlined word"compass"mean in Chinese?C
A.字典     
B.绳子        
C.指南针      
D.钟表
59.What kind of life does Katy want to have?B
A.Quiet.
B.Exciting.
C.Rich.
D.Peaceful.
60.What did Katy mean by the sentence (句子)"I just hope it loves me."?D
A.She knew the river very well and they were good friends.
B.She hoped to play with the river.
C.She hoped the river would be very kind to people.
D.She hoped she would be safe(安全的) during her trip on the river.

分析 文章大意:凯蒂沼泽现在已经七十岁了.她五年前就停止了工作.去年,她决定让自己的梦想成真.
她年轻的时候,她希望坐着一个小点的船沿着苏格兰河旅游.她把小的CD播放器,热水瓶和一包书放在船上使她的生活不至于太不舒服.我们问她是否害怕这么长时间在河里.说,"好吧,我要带一个好的指南针,当我在旅途中失去了我的方向,它可以帮助我很多.反正我不害怕死亡,因为我爱河.我只是希望它也爱我."Katy当然有很多的精力.在她的空闲时间,她喜欢弹钢琴,游泳,爬山,跳舞.去年她在小船上度过了一个愉快的旅行.
她七十岁了,但她不想过平静安宁的生活,她希望在以后的生活中过得开心.

解答 56-60:BACBD
56题答案:B考查细节题解,根据文中的Katy Marsh is seventy years old now.She stopped working five years ago凯蒂沼泽现在已经七十岁了.她五年前就停止了工作可知 是65岁,故答案是B.
57题答案:A考查细节题解,根据文中的When she was young,she hoped to travel along a river of Scotland(苏格兰) in a small boat她年轻的时候,她希望坐着一个小点的船沿着苏格兰河旅游,故答案是A.
58题答案:C考查细节题解,根据文中的"Well,I'm going to take a good compass.When I'm losing my way during my trip,it can help me a lot.可知,"好吧,我要带一个好的指南针,当我在旅途中失去了我的方向,它可以帮助我很多,故答案是C指南针.
59题答案:B考查细节题解,根据文中的she doesn't want to have a quiet and peaceful life她不想过平静安宁的生活可知 她想过兴奋,刺激的生活,故答案是B.
60题答案:D考查细节题解,根据文中的Anyway I'm not afraid of death(死亡) because I love rivers-I just hope it loves me too反正我不害怕死亡,因为我爱河.我只是希望它也爱我可知她希望她在河上旅行时安全.,故答案是D.

点评 本文是一篇人物故事类阅读,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对 性找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.---Could I  ___ a dictionary from you.David?
---Sorry,I ______ it to my cousin yesterday.(  )
A.lend; borrowedB.borrow; lendC.borrow:lentD.borrowed; lend

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

20.eighty,for,over,he,has,popular,years,been.He has been popular for over eighty years..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.We always wear the schooluniforms(制服,校服).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

4.Could you tell me      ?(  )
A.what your mother doesB.what does your mother do
C.your mother doesD.what your mother do

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-May I ask an English-speaking person ___________,Dad?
-You'd better not.It's a private question.(  )
A.how old is he
B.if he likes pets
C.how big his flat is
D.what the weather will be like soon

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

1.I think our chemistry teacher is quitehumorous (幽默).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.Be quick,or you will be late for school.(同义句)
If youaren't quick,you will be late for school.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Our English teacher,Tom Jackson,has some good neighbors.They are Carl,Ann,Joe and Mary.Here's some information about them.
Carl is a train conductor.He works on the railway for 28years.It is always a good job for him because he likes meeting people.Carl is very helpful and tries to make the passengers comfortable.He often stops to talk with the passengers.He likes his work because he can travel to many different places.
Ann is a kind woman in a small town.In a hospital,she works as a nurse for four years.She likes her work very much.This month she is helping mothers with their new babies.
Joe is a taxi driver.He drives a taxi for 22years.Most of the time Joe likes his work.He takes many film stars to the airport.He is cheerful and smiles a lot and his passengers like him.He makes a good living and supports a family of four.
Mary is a teacher in a high school.She teaches French.She has 33students in her class,15boys and 18girls.She likes her students,and her students like her.She is very kind and helps them a lot.She is always happy to be a teacher.
4.Carl likes his job becauseD.
A.he can meet many film stars         
B.he makes a good living
C.he works on the railway for 28years.
D.he can go to lots of different places
5.Which of the following is true?B
A.Ann helps mothers with their new babies for four years.
B.Ann works as a nurse for four years.
C.There are eighteen students in Mary's class.
D.With Joe's help,the passengers can feel comfortable on the train.
6.From the passage,we learn thatB always enjoy their work.
A.Carl,Ann and Joe         
B.Mary,Carl and Ann
C.All of Tom's four friends              
D.Joe,Ann and Mary.

查看答案和解析>>

同步练习册答案