精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Yesterday I received a letter from Bruce Farrer,my junior school teacher in Canada.It was written by my 15-year-old self in 1995.Back in junior school,the teacher asked us students to write a letter to our future selves.Twenty years later,he gave the letters back to us.This is what my letter said:
Dear Sherri,
By the time you read this,you will be 35.At the age of 15,I had many hopes and dreams about you.Right now I hope you have traveled and seen everything you've always wanted to,both in Canada and abroad,maybe you have even settled (定居) down somewhere in China,and maybe you are working as an art teacher.I hope you're married to Gwynn--the man of your dreams.You'll probably have two children-a girl and a boy.
If everything goes OK,you'll be living in China in a big house in a small town with Gwynn and your two children.Gwynn will be a computer programmer and you will be doing all right for yourselves.
However,if things don't go according to plan,I wish you love,happiness and joy.
Love,
Sherri"15"
When I read this,I was surprised.So much of what I wanted has come true.
I did travel to a few more places in Canada.I've traveled to the UK,Australia and Egypt. ①I have lived in China for nearly 4 years in a big house,in a small suburb (郊区) of a big city.I am an art teacher in a university.I have two lovely kids.
②But not everything went as what I hoped.I married an excellent artist named Tom Rees.We are living a happy life.
I find it cool how the dreams of a young girl can become a grown woman's reality (现实).Do you want to write a letter to yourself in 20years?What would you like to write to your future self?

A.根据短文内容简要回答问题.
77.Who sent the letter to Sherri?
Bruce Farrer
78.How many hopes and dreams did the 15-year-old Sherri have?
5./Five./She had five hopes and dreams
B.将短文中划线的句子译成汉语.
79. ①我在中国的一所大房子里住了近四年了
80. ②但并非一切都像我所希望的一样发展.
C.请给短文拟一个适当的英文标题.
81.A letter to my future self./A letter to myself in the future.

分析 本文主要介绍了给未来的我的一封信.初中时老师要求我们学生给未来的自己写一封信.二十年后,他把信还给我们.信中描述了自己的梦想,现在读到这封信,我觉得很酷,你想20年给自己写封信吗?你想给未来的自己写些什么?

解答 77. Bruce Farrer 细节理解题,根据Yesterday I received a letter from Bruce Farrer可知这封信是来自Bruce Farrer,故答案为:Bruce Farrer.
78.5./Five./She had five hopes and dreams.细节理解题,根据.Right now I hope you have traveled and seen everything you've always wanted to,both in Canada and abroad,maybe you have even settled (定居) down somewhere in China,and maybe you are working as an art teacher.I hope you're married to Gwynn--the man of your dreams.You'll probably have two children-a girl and a boy.可知她有五个梦想,故答案为:5./Five./She had five hopes and dreams.
79.我在中国的一所大房子里住了近四年了.句子翻译题,这是一个现在完成时态的句子,for nearly 4 years 将近四年了,表示居住这个动作四年前开始并且一直持续达到现在,故答案为:我在中国的一所大房子里住了近四年了.
80.但并非一切都像我所希望的一样发展.此处went是go的一般过去时,可以理解为:发展,as what I hoped像我所希望的一样句子翻译题,故答案为:但并非一切都像我所希望的一样发展.
81.A letter to my future self./A letter to myself in the future.主旨大意题.根据可知本文主要介绍了给未来的我的一封信,故答案为:A letter to my future self./A letter to myself in the future.

点评 这是一篇任务型阅读,做题时要看清要求,做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子,得出答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

17.It'sunfair  (不公平的) for the students to do too much homework.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.He can'tfight(fight) wih his classmates.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

15.These postcards are Millie's.(对划线部分提问)
Whoseare these postcards?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.恐怕有很多上班族在离家很远的公司工作.
I'm afraidmany office workerswork in companiesfar from their homes.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.The question is quite difficult,so _______ students can work it out.(  )
A.fewB.littleC.muchD.many

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

19.Children are natural scientists,very interested in the world  around  them.Helping them enjoy science can be easy.There's no need for a lot of scientific terms(科学俗 语)or modern labs.You only have to share your children's interest.
Firstly,listen to their questions.I once visited a classroom of seven-year-old Children to talk about science as a job.The children asked me"textbook questions"about schooling,the money I got and whether I liked my job.When  I finished answering,we sat facing each other silently.Finally I said,"Now that we've finished with your lists,do you have questions of your own about science?"
After a long walk,a boy put up his hand,"Have you ever seen a grasshopper(蚱
蜢)eat?When I try eating leaves like that,I get a stomachache.Why?"This began a lot of questions that lasted nearly two hours.
Secondly,give them time to think.Studies over the past 30years have shown that,after asking a question,many teachers usually wait only one second or less for an answer,no time for a child to think.When teachers increase their"wait time"to three seconds or more,children give better answers.
But in taking about science,these words make a child think that the discussion is over.Instead,keep things going by saying,"That's interesting"or"I've never thought of it that way before,"or coming up with more questions or ideas.
Lastly,show; don't tell.Let children look at their hands through a microscope(显微
镜),and they'll understand why you want to wash before dinner.
56.How can we help children enjoy science?B
A..Tell them the terms
B.share their interest
C.Let them study in labs
D.let them see the world around
57.In the second paragraph,the word"your list"mean.C
A.your answer to the questions
B.your own questions about science 
C.your question from textbook
D.all the questions of your own
58.What's the best way for teachers to get children's better answers?D
A.Ask them to answer quickly.
B.Wait for one or two seconds.
C.Tell them to watch their language.
D.Wait at least three seconds.
59.Which of the following ways are NOT mentioned in the passage?A
A.Tell children to remember facts.
B.Give children time to think.
C..Let children see things for themselves.
D..Encourage children to ask question of their own.
60.The writer of the passage is probablyB.
A.a teachers
B.a scientist
C.a boy's father
D.a reporter.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

14.The most important thing isto learn(learn)something new.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

15.How's the weather tomorrow(明天)?----It'ssunny.(sun)

查看答案和解析>>

同步练习册答案