7.Yesterday I received a letter from Bruce Farrer,my junior school teacher in Canada.It was written by my 15-year-old self in 1995.Back in junior school,the teacher asked us students to write a letter to our future selves.Twenty years later,he gave the letters back to us.This is what my letter said:
Dear Sherri,
By the time you read this,you will be 35.At the age of 15,I had many hopes and dreams about you.Right now I hope you have traveled and seen everything you've always wanted to,both in Canada and abroad,maybe you have even settled (定居) down somewhere in China,and maybe you are working as an art teacher.I hope you're married to Gwynn--the man of your dreams.You'll probably have two children-a girl and a boy.
If everything goes OK,you'll be living in China in a big house in a small town with Gwynn and your two children.Gwynn will be a computer programmer and you will be doing all right for yourselves.
However,if things don't go according to plan,I wish you love,happiness and joy.
Love,
Sherri"15"
When I read this,I was surprised.So much of what I wanted has come true.
I did travel to a few more places in Canada.I've traveled to the UK,Australia and Egypt. ①I have lived in China for nearly 4 years in a big house,in a small suburb (郊区) of a big city.I am an art teacher in a university.I have two lovely kids.
②But not everything went as what I hoped.I married an excellent artist named Tom Rees.We are living a happy life.
I find it cool how the dreams of a young girl can become a grown woman's reality (现实).Do you want to write a letter to yourself in 20years?What would you like to write to your future self?
A.根据短文内容简要回答问题.
77.Who sent the letter to Sherri?
Bruce Farrer
78.How many hopes and dreams did the 15-year-old Sherri have?
5./Five./She had five hopes and dreams
B.将短文中划线的句子译成汉语.
79. ①我在中国的一所大房子里住了近四年了
80. ②但并非一切都像我所希望的一样发展.
C.请给短文拟一个适当的英文标题.
81.A letter to my future self./A letter to myself in the future.
分析 本文主要介绍了给未来的我的一封信.初中时老师要求我们学生给未来的自己写一封信.二十年后,他把信还给我们.信中描述了自己的梦想,现在读到这封信,我觉得很酷,你想20年给自己写封信吗?你想给未来的自己写些什么?
解答 77. Bruce Farrer 细节理解题,根据Yesterday I received a letter from Bruce Farrer可知这封信是来自Bruce Farrer,故答案为:Bruce Farrer.
78.5./Five./She had five hopes and dreams.细节理解题,根据.Right now I hope you have traveled and seen everything you've always wanted to,both in Canada and abroad,maybe you have even settled (定居) down somewhere in China,and maybe you are working as an art teacher.I hope you're married to Gwynn--the man of your dreams.You'll probably have two children-a girl and a boy.可知她有五个梦想,故答案为:5./Five./She had five hopes and dreams.
79.我在中国的一所大房子里住了近四年了.句子翻译题,这是一个现在完成时态的句子,for nearly 4 years 将近四年了,表示居住这个动作四年前开始并且一直持续达到现在,故答案为:我在中国的一所大房子里住了近四年了.
80.但并非一切都像我所希望的一样发展.此处went是go的一般过去时,可以理解为:发展,as what I hoped像我所希望的一样句子翻译题,故答案为:但并非一切都像我所希望的一样发展.
81.A letter to my future self./A letter to myself in the future.主旨大意题.根据可知本文主要介绍了给未来的我的一封信,故答案为:A letter to my future self./A letter to myself in the future.
点评 这是一篇任务型阅读,做题时要看清要求,做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子,得出答案.