精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.Singapore's public transport system (公共交通系统) is one of the best in the world,so you should have no problem finding your way around like a local.There are three main forms of public transport here that you would find in any other big city--trains,buses and taxis.
TRAINS
Trains run from 6a.m.to midnight.Single trip tickets start at 80cents.If you buy an EZ-Link card for﹩15,you can take the trains and buses as you like.If you need more information,just call Transit Link at 18007674333.
BUSES
There are several bus services in Singapore and fares(车费)start at 80cents.Be sure to always ask the driver the cost of your ticket as he cannot give you changes.If you need help,just call Transit Link at 18007674333.
TAXIS
There are three main taxi companies--City Cab(65522222),Comfort(65521111)and Tibs(65528888).Booking can also be made easily by calling the number above.
RENTAL(租)CARS
Driving in Singapore is a pleasure and if you like to travel as you like,renting a car is a good choice.Renting takes away the trouble of getting to places around Singapore.Just sit back and enjoy the city.It also means you'll get to see a lot more than a train or a bus won't let you see.For car rental,call Avis on 6567371668.
根据短文内容,选择最佳答案,并在答题卡上按要求作答.

56.Buy an EZ-Link card,and you can takeA.
A.both buses and trains             
B.only trains
C.both buses and taxis               
D.only rental cars
57.What is a good choice if you want to travel freely in Singapore?C
A.To take a bus.
B.To take a train.
C.To rent a car.
D.To take a taxi.
58.If you need to rent a car,you may callB.
A.65528888
B.6567371668
C.18007674333
D.65522222
59.The passage mainly talks aboutD in Singapore.
A.how to rent a car                    
B.how to take a bus
C.3taxi companies              
D.public transport system
60.From the passage,which sentence is true?D
A.A local has some trouble finding his way around.
B.It's much cheaper to go around by bus than by train.
C.You can see a lot more in Singapore only by renting a car.
D.It's easy and convenient for visitors to travel in Singapore.

分析 本文介绍了新加坡三个主要的公共交通工具,它们是火车,公共汽车和出租车.在图表中还介绍了相关的票价和选择出方式的建议.

解答 56.A 细节理解题.根据If you buy an EZ-Link card for $15,you can take the trains and buses as you like.可知如果你购买了15美元的易通卡,你可以乘火车和公共汽车.明确乘坐的是火车和公共汽车.故选A
57.C 细节理解题.根据Driving in Singapore is a pleasure and if you like to travel as you like,renting a car is a good choice.可知驾车行走在新加坡是一件令人愉快的事,如果你喜欢游行,租一辆车是最好的选择.故选C
58.B 细节理解题.根据For car rental,call Avis on 6567371668.可知汽车租赁服务,给Avis打电话,号码是6567371668.如果你想租一辆车,你可以拨打6567371668.故选B
59.D 细节理解题.根据Singapore's public transport system (公共交通系统) is one of the best in the world,so you should have no problem finding your way around like a local.可知新加坡的公共交通系统在世界上是最好的,所以,你找到你选择的出行方式是容易的.通过短文的中心句得出是描述相关的交通信息.故选D
60.D 细节理解题.A:在当地找到它的路是很难的.不正确,根据you should have no problem finding your way around like a local可知是容易的.B:乘公交车比乘火车更便宜.不正确,原文提出汽车票与火车票都是80分.C:在新加坡,只有租车才能看到更多的风景.不正确,每一个交通方式都可以看到更多的风景.D,在新加坡,旅游者可以很容易、很方便的旅行.正确.故选D

点评 做题时要在理解好文意的基础上,与题目有机的结合,从文章中找到相关细节性的句子与选项细细比对,进行选择或推理判断,选出符合文章内容的正确选项.做题注意灵活,有时可采用排除法或直选法确定出最终答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.Jim often get up very early every day and study hard.He is an early bird.We should learn from him.(  )
A.早起的人B.勤奋的人C.坚强的人D.早起的鸟

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.-Is this your book,Alice?
-No,it is not ____book.It is .(  )
A.his,hersB.her,mineC.hers,hisD.my,his

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-I often play with my classmates after school.-_________(  )
A.I,too.B.Me,too.C.Me,either.D.I also do.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.
only    sale    notebook   clothes    she   at   is    seven   buy    school
It's December 20th.Class 2is having a (56)sale.They sell some things at school.Dave sells apples,oranges and pears.Many people (57)buy his fruit.He makes (赚得)ten dollars a day.Lucy sells (58)clothes.She has T-shirts on sale.How much are (59)her T-shirts,do you know?Oh,her T-shirts are (60)ata good price.Each of them (61)is five dollars.Jane sells(62)school things.She has pens and (63)notabookson sale.They're very nice.Her pens are (64)only one dollar each.Her notebooks are two dollars each.Jane makes (65)seven dollars in the morning and five dollars in the afternoon.She makes twelve dollars a day.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

12.post office邮局.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

19.If we agree that education is used to prepare us for life,then there is very little time to waste.So,while we can,we should teach children something really useful.Here is what our school should teach.
Politeness is a mark of civilization(文明).The sooner children learn this,the better.In any case,a lot can be achieved by a smile and good manners.
Like it or not,our adults work hard for money,but we don't make an effort to teach children how to manage it.So our schools have a duty to teach them this ability from the beginning.
We're likely to accept something we are told,but that's not what educated people do.Educated people are reasonable(理性的) and they look at facts.If our schools teach nothing else,they should at least teach critical(批判性的)thinking.
Children should learn to take care of their health.They should know that if they eat junk food(垃圾食品),thy will become fat and unhealthy.They should be very clear about what happens to their bodies when they drink or smoke.
All of us are part of society.We have rights and duties.We should understand what they are.We have to know a little bit of history and geography,because we need to have an environment in which to communicate with the people around us.
In a word,our schools should spend every moment they have telling this to our children:"This is life,this is what you are going to face,and this is how you deal with it."
TitleVery Useful Education
IntroductionEducation should help children get ready for life.
AdviceImportant things should be tauht in schools.


What to teach
How to behave (1)politely/properly/well
The basic skill of (2)managing money
How to (3)think in a critical way
How to keep (4)healthy/fit
The rights and duties one has in society
ConclusionChildren should be taught what (5)life is and how to deal with it.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.(  )
A.phoneB.soccerC.thoseD.go

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2016-2017学年江苏仪征第三中学八年级12月考英语试卷(解析版) 题型:完形填空

阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。

One day, a little monkey was having a sleep in a tree.Suddenly, he was awakened(被惊醒) by a kind of cry for help.Opening his , the monkey found a mantis(螳螂).A black bird was preparing to attack him. thinking, the monkey jumped over and frightened away the bird.

“Thank you very much for my life, Mr.Monkey,” the mantis said.“If you didn’t

in time, the bird would kill me.”

“It is my ,” the monkey replied, and then jumped to another tree to look for fun.“Saving a small animal's life is wonderful,” the monkey said to

At this moment, he suddenly another cry.The monkey quickly found four small birds in a nest.They cried because they we’re .“I think I’ll die if Mum does not food home soon,” one baby bird cried to the other ones.

Then, the mother bird flew .“Sorry, my dear children, I did not bring you any food.A moment ago, I was almost sure to a big mantis.If the naughty monkey didn’t interfere(介入), that mantis would be a good for you.”

Hearing this, the monkey was .He went to talk with the most knowledgeable elephant.“You didn’t do wrong,” the elephant replied.“In the world, nobody can take care of everyone.”

1.A.hands B.ears C.eyes D.mouth

2.A.With B.Without C.About D.For

3.A.saving B.helping C.making D.giving

4.A.go B.come C.jump D.run

5.A.luck B.change C.time D.pleasure

6.A.itself B.herself C.himself D.myself

7.A.made B.heard C.saw D.felt

8.A.crying B.singing C.jumping D.dancing

9.A.excited B.bored C.thirsty D.hungry

10.A.carry B.l have C.bring D.make

11.A.back B.away C.high D.low

12.A.eat B.catch C.put D.drink

13.A.breakfast B.lunch C.dinner D.meal

14.A.happy B.kind C.upset D.angry

15.A.anything B.something C.nothing D.everything

查看答案和解析>>

同步练习册答案