精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.Most of us probably live without vegetables,but how about a world without chocolate?Now that would be possible!According to chocolate makers it could happen if we don't act soon.
There are two main causes of the chocolate shortage(短缺)-chocolate's growing popularity and less production of cocoa(可可豆),the plant from which chocolate is made.With more and more people in India and China loving chocolate,not much can be done about the first cause.
Therefore,the only thing we can do is to increase cocoa production.However,new plant diseases and little rain in Ivory Coast and Ghana,the world's largest producers,have reduced cocoa production by 40percent in the past 10years.What's worse,many cocoa farmers in Africa and other cocoa producing countries like Indonesia and Venezuela are changing to easier-to-grow crops such as corn or rubber(橡胶).This way,the farmers can make more money.
To prevent more farmers from changing,researchers at the newly opened International Cocoa Control Center,in the UK,are trying to create new cocoa plants that are stronger and faster growing.But first they must make sure the new plants are safe to grow.This takes a long time.
First,each new plant is stored at the Control Center for six months to make sure it is healthy.It is then planted in the Center's fields,studied and tested for another two years.Only after scientists are certain that they're disease free,will the plants be sent to farmers in West Africa or wherever else they are needed.
To create new stronger types of cocoa,scientists at the Control Center are combining(结合) the best parts from different cocoa plants.Though the world is facing a serious chocolate shortage,there is now hope!
41.The first paragraph tells us that the world could soon be without vegetables.B
42.Chocolate has become more popular in China and India.A
43.Cocoa farmers are choosing to grow rubber,corn and bananas because these crops can make them more money.B
44.It takes scientists at the Control Center 3years to make sure a cocoa plant is safe to grow.B
45.One of the purposes of the Cocoa Control Center is to produce stronger types of cocoa plants.A.

分析 没有蔬菜我们大多数可能可以生活,但是如果这个世界没有巧克力会怎么样?现在这将会成为可能.根据巧克力制造商的说法,如果我们不很快采取行动,那么这会成为现实.巧克力短缺有两大主要原因-巧克力越来越受欢迎,可可豆产量越来越少.科学家们正努力使用科学技术提高可可豆的产量.

解答 41.B  推理判断题  根据句意"Most of us probably live without vegetables,but how about a world without chocolate?Now that would be possible!"可知,世界上将很快没有巧克力,故这句话错误,答案为B
42.A  细节理解题  根据"With more and more people in India and China loving chocolate,not much can be done about the first cause."可知,巧克力在印度和中国越来越受欢迎,故这句话正确,答案为A
43.B  细节理解题  根据"many cocoa farmers in Africa and other cocoa producing countries like Indonesia and Venezuela are changing to easier-to-grow crops such as corn or rubber"可知,他们改种玉米和橡胶,并没有香蕉.故这句话错误,答案为B
44.B  细节理解题  根据"First,each new plant is stored at the Control Center for six months to make sure it is healthy.It is then planted in the Center's fields,studied and tested for another two years"可知,一共需要2年6个月,而不是三年.故这句话错误,答案为B
45.A  细节理解题  根据"To create new stronger types of cocoa,scientists at the Control Center are combining(结合) the best parts from different cocoa plants"可知,研究院的一个目的就是为了开发新品种.故这句话正确,答案为A

点评 这是一篇阅读判断题,做这道题时要先通读短文,弄清楚短文大意,然后在文中找出相关句子,根据句子判断所做小题描述是否正确.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

13."Don't play football here."The policeman shouted at the childrenangrily(angry).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

14.After taking the food in the form of pills,I felt evenworse(ill).

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Language changes all the time.New words and phrases appear and develop.The words and pronunciations used by young people in the UK can be very different to those used by adults.Living in a multicultural (多元文化的) society has an effect on language,especially on young people,whose friends are often from a mix of backgrounds.TV and music also have big influence on the language of the young.Often UK singers sing in American accents (口音) without realizing.
Young British people use lots of language that you usually can't find in most dictionaries.These informal words and expressions are known as‘slang'.It is not possible to make a complete list of modern British slang.By the time the list was finished,it would be out of date!New words come and go like fashions.However,here are a few examples:
•Safe,sorted,sound,cool or wicked all mean"That's good"or"I understand".
•Instead of using different tag questions like …isn't it?,can't you?or don't they?,people use innit.
•Instead of saying very,really or completely,people use well.
•Whatever means I don't care.
•‘He's fine'or‘He's fit'both mean‘He's good-looking'.Fine and fit can describe a boy or a girl.
Not everybody uses slang and not everybody likes it.A school in Sheffield,in the north of England,recently stopped its pupils using slang words such as hiya (hello),cheers and ta (both mean thank you).The head teacher says that if young people learn to speak‘correctly'this will help them get a place at university and a good job.
When British people use language like this,it's no surprise that some students say they can't understand native (本土的) speakers.But perhaps learners don't need to worry about communicating with native speakers so much.Research shows that most of the English spoken in the world today is spoken between non-native speakers of the language.In fact,when we think about"International English",there is no such thing as a native or non-native speaker.
36.In the UK,you can find little slang inC.
A.pop songs 
B.TV programmes
C.most dictionaries   
D.young people's language
37.The writer uses the example of a school in Sheffield to support thatD.
A.slang is out of date  
B.slang is changing quickly
C.slang words can be used easily  
D.some people don't like slang
38.Which slang can be used in the following dialogue?
-But the teacher says we can't leave until we've finished.
-D.I'm going.
A.Sound   
B.Fine  
C.Cheers   
D.Whatever
39.If you want to learn more about the subject of the passage,you can search the Internet with the key words"B".
A.British people   
B.English slang   
C.language changes   
D.English cultures
40.This passage would most likely be found in a book ofB.
A.novel    
B.culture    
C.travel   
D.history.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

18.-I think everyone should play a part in saving the earth.
-I can't agree more.I always take a cloth bag to go shopping.I never use plastic ____.(  )
A.itB.themC.oneD.ones

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

5.In April,2007,Donald Tsang became Chief Executive(行政首长) of Hong Kong for the second time.Tsang was (36)Belected in June,2005.He comes from a simple background.When he was a young boy,he had to work in his spare time to pay for(37)A.In high School,Tsang wasn't the head at first.But one day,he was(38)Cat by his English teacher for making a mistake.The teacher (39)Dhis exercise book on the ground,making him feel  (40)B.He decided to study hard,(41)A was finally put up from class D to A."That was a good lesson for(42)D.I learned what the saying'no pain no gain'means.'"Tsang said many years later.
His family couldn't pay for him to go to university.So he started work (43)Ca salesman for a drug company.During the next 40years,Tsang (44)Afrom being a junior officer to a top official.
"To be a leader you have to be able to face troubles and not be(45)Cof hard work."T sang said again.

36.A.secondB.first.C.thirdD.last
37.A.schoolB.workC.classD.book
38.A.drivenB.smiledC.shoutedD.greeted
39.A.putB.boughtC.gaveD.threw
40.A.gladB.terribleC.excitedD.angry
41.A.andB.butC.orD.however
42.A.themB.usC.himD.me
43.A.onB.likeC.asD.with
44.A.roseB.droppedC.hopedD.failed
45.A.carefulB.braveC.afraidD.careless.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

12.A:Who is your best friend,Holly?
B:Victor.
A:(66)A
B:Because he likes to do the same things as I do.He's also popular.(67)B
A:Are you good at basketball,too?
B:Yes,I am.We play basketball every afternoon.
A:(68)B
B:For about forty minutes.Would you like to join us this afternoon?
A:(69)A What time shall we meet?
B:At five o'clock.(70)B
A:That's great!See you then!
B:See you!

66.A.Why is he a good friend?B.Where is he from?
C.Why do you like animals?D.How can we get there?
67.A.I'm not a player.B.And he's good at basketball.
C.We like Chinese.D.Let's read English.
68.A.How often does he watch TV?B.How long do you play?
C.What can you do?D.How far is your school?
69.A.I'd love to.B.They like to play soccer.
C.No,thanks.D.It's time for lunch.
70.A.You're playing soccer.B.And let's meet in the playground.
C.I have a toothache.D.It's too difficult.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.---You are quite different from your sister.
---Yes.We are both short.But my eyes are ________ than ________.(  )
A.much bigger,hisB.more big,hersC.bigger,hersD.much bigger,him

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

10.A:Hello,Sally.Are you free this weekend?
B:Yes,I think so.
A:I've got two tickets for the concert.Would you like to go with me?
B:(86)Yes,I'd love to.Who is going to sing at the concert?
A:(87)Gong Lina.
B:She is my favorite singer.Where is she going to give the concert?
A:(88)At the People's Theatre.
B:Wonderful!What time will it begin?
A:(89)At 7:30 p.m.Let's make it 7o'clock at the gate of the theatre then.
B:OK!See you then.
A:(90)See you.

查看答案和解析>>

同步练习册答案