精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
14.Frank is my friend.His family is rich.His parents always give him lots of pocket money.But Frank thinks his parents work very hard and it's not easy for them,so he always tries his best to save money.He has some good ways to do it.
Frank likes reading.He has lots of books.He tells me he often buys books online,because they're cheaper.And when he has free time,he often goes to bookstores or libraries to do some reading.
Frank has a bike.He usually goes to school by bike.Sometimes when it rains or snows,he walks.These two ways help Frank keep healthy and save money.
Frank brings a bottle of water to school every day.When other students drink juice,he enjoys his water.He thinks water is the cheapest but the best drink.
Some students think Frank is mean.But I don't think so.I think he is right.What do you think of him?
46..Does Frank  awalys try his best to save money?A
A.Yes,he does
B.No,he does
C.I don't know.
47..How does Frank usually go to school?B
A.By bus
B.By bike
C.By train
48..Why does Frank usually buy books online?C
A.Because they're usually
B.Because they're more interesting
C.Because they're cheaper.
49.What does Frank bring to school everyday?A
A.Water
B.Juice
C.Cola
50.What does the writer think of Frank?B
A.He is mean
B.He is right
C.He is wrong.

分析 本文是一篇人物故事类短文.主要介绍了弗兰克是我的朋友,他的家庭很富有,父母总是给他很多零花钱,但是弗兰克认为父母工作都很辛苦,对于他们来说不容易.他就想办法节约花钱,他有很多好的方法节约钱.弗兰克喜欢读书,他经常从网上购书,因为网上的书便宜,一旦有时间他就去书店或图书馆读书.弗兰克平时骑自行车去上学,下雨下雪的时候就步行,这两种方式可以让弗兰克保持健康,并能节约钱.弗兰克每天带一杯水到学校去,其他同学喝果汁,而他喝水,他认为水是最便宜的最好的饮料.一些学生认为他很吝啬,但我不这么看,我认为他是正确的.

解答 46.A.细节理解题.根据"he always tries his best to save money"可知他总是想方设法节约钱,所以这个问题的答案是肯定的,故选A.

47.B.细节理解题.根据"He usually goes to school by bike"可知他通常是骑自行车去上学,故选B.

48.C.细节理解题.根据"He tells me he often buys books online,because they're cheaper."他告诉我他经常从网上购书,是因为便宜,故选C.

49.A.细节理解题.根据"Frank brings a bottle of water to school every day."可知弗兰克每天带到学校的是水,故选A.

50.B.细节理解题.根据"I think he is right."可知作者认为弗兰克是正确的,故选B.

点评 首先仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的题目再读短文,从中找出相关信息,就可以确定正确答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2016-2017学年河南禹州夏都学校八年级上期第一次月考英语卷(解析版) 题型:阅读理解

Last summer Jenny and her friends had a bus trip to New York. She felt very relaxing on the way. They visited a museum. But it’s really crowded there and the display(展览) were not interesting at all. They went to different restaurants to have dinner. Some food was quite delicious, but Jenny thought the fast food was terrible. When the weather was fine, they went to the beach to swim. The sea was beautiful and they had a good time.

1. Jenny had a bus trip to ______.

A. Japan B. the U.S. C. Australia D. New Zealand

2.They visited ______.

A. a museum B. a Beijing Hutong

C. the White House D. a library

3.They thought the display was ______.

A. interestingB. cheapC. crowded D. boring

4.They ate dinner ______.

A. at home B. in the museum

C. in a restaurant D. in their friend's house

5.They _____ when it was fine.

A. went to swim

B. went home

C. visited a museum

D. went to their friend's house

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:句型转换

5."Have you checked the test paper?"The teacher asked them.(变为间接引语)
The teacher asked themif theyhad checked the test paper.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

2.A:Sanday did her homework last Sunday.Sandy didn't watch TV last Sunday.
B:Sandy did her homeworkinsteadofwatching TV last Sunday.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-Would you like some______.
-Oh,yes,just a little.(  )
A.milkB.appleC.pearsD.oranges

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

1.
21.A
A.used to thinkB.C.thinksD.will think
22.B
A.askedB.would askC.is askingD.has asked
23.C
A.triedB.is tryingC.has triedD.will try.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.The teacher told the students        any food into the computer room.(  )
A.not to bringB.not bringC.don't bringD.bring not

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

5.Will you please pass me acup (杯) of tea?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.一Jim                your sweater right now!It looks so dirty.
----Yes,mum.(  )
A.take offB.put offC.put on

查看答案和解析>>

同步练习册答案