精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
8.Useful Information in Australia
●Useful Numbers 
    All the telephone numbers are useful and free
?Fire/Police/ambulance-000?Telephone information-12455
?Medical Care-1300369359?Taxi-1800421113
●Surfing the Internet 
    With so many Internet tearooms and public libraries,it's easy to surf the Internet in Australia. Also it's very cheap for you to surf the Internet.
?Public libraries offer free Internet every day even during public holidays.
●Post Service 
    All post offices around the country offer post services so you can receive mails as you travel around the whole country.
?Post offices are usually open from Monday to Friday from 9am to 5pm.
?It costs 50cents to send a letter in Australia.
●Public Holidays 
    On public holidays all shops are closed across Australia,so are banks and post offices.
?New Year's Day-1st January
?Australia Day-26th January
?Christmas Day-25th December
36.If there's a car accident,you can call 12455 in Australia.B
37.You can surf the Internet in public libraries for free.A
38.Post services are provided everywhere in Australia.A
39.Post offices are open only in the morning on the weekends.B
40.Banks and shops are open on public holidays in Australia.B.

分析 本文介绍了在澳大利亚一些有用的信息和有用的号码.首先是全国有用的和免费的电话号码;接下来是网络的应用地点介绍;邮局服务方面的说明,邮局工作的时间和收费标准;最后介绍了公共假期的时间.

解答 答案:36.B   细节判断题.根据第四行句子Fire/Police/ambulance-000火警/警察/救护车-000.可知在澳大利亚如果发生车祸的时候,你可以拨打12455是错误的.故答案为B.
37.A   细节判断题.根据第八行句子Public libraries offer free Internet every day even during public holidays.每天公共图书馆提供免费的互联网即使在公共假期期间.可知你可以在公共图书馆免费上网是正确的.故答案为A.
38.A   细节判断题.根据倒数第八行句子All post offices around the country offer post services so you can receive mails as you travel around the whole country.全国各地的邮局都提供邮政服务,这样在全国各地旅行时你都可以收到邮件.可知澳大利亚各地都提供邮政服务是正确的.故选A.
39.B   细节判断题.根据倒数第七行句子Post offices are usually open from Monday to Friday from 9am to 5pm.邮局通常营业时间为星期一至星期五的上午9点到下午5点.可知邮局只在周末的早上营业是错误的.故答案为B.
40.B   细节判断题.根据倒数第四行句子On public holidays all shops are closed across Australia,so are banks and post offices.在公众假期,澳大利亚的所有商店都关门了,银行和邮局也关门了.可知银行和商店在澳大利亚的公共假期营业是错误的.故答案为B.

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

18.little,cause,when,fat,habits,without,smoke,are,other,breakfast

Healthy eating is important for us.(91)Breakfastgives you enough energy for the morning.So don't go to school(92)withoutit.Fruit and vegetables (93)aregood for your health,but fast food will make you (94)and unhealthy.So eat the right food to keep you healthy.We should eat more fruit and vegetables and(95)lessmeat.A glass of milk and an egg a day can help make us strong.It's necessary for us to have healthy eating (96)habits
Playing sports can also help you keep fit.But sometimes it may(97)causeaccidents,so stay safe (98)whenyou are playing sports.It's necessary to learn about first aid.Then you can help yourselves or (99)othersif an accident happens.
You must avoid(100)smokingand drinking.Many students think it's cool to smoke and drink.But they don't know they can cause many illnesses.They are bad for our health.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.The  meat ________delicious.I can't wait  to  eat  it.(  )
A.tastesB.sounds

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.-What a heavy snow outside!
-We should stay here      it stops.(  )
A.whenB.beforeC.after

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

3.我儿子既不会游泳也不会滑冰.
My soncan neither swim nor skate.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:改错

13.You should practise to speak English as much as possible.
                         A          B                            C            D.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

20.Of all the teams in NBA,I think the Los Angeles Lakers played          this year.(  )
A.most successfullyB.the more successfully
C.very successfullyD.much more successfully

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

17.We often take part in after class activities (活动).I  like to play_____basketball,but my brother  likes  to play _____ guitar.(  )
A.a;theB.the;theC.不填;不填D.不填;the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

3.Every country has its favorite food.Italians like to eat pizza.Indians like to eat hot food.Japanese like to eat fish.Often they don't cook it.
In England,one of the most popular kinds of food is fish and chips.People usually buy it in a fish and chip shop.They put it in paper bags,and take it home,or to their workplace.Sometimes they eat it in the park or on the road.The world's favorite food is American fast food.If you go to some important cities in the world,you can find people eating hamburgers and chips.
Fish and chips,and Chinese take-away food are very popular in England.But they are less popular in the USA,they eat take-away food,too,like chicken.But the most popular kind of take-away food is the hamburger.It looks like bread with meat in it.Ham is a kind of pork,but the hamburger does not have any pork in it.The beef is inside a kind of cake,hamburgers are delicious.They are also popular in England and Australia.

81.Italians like to eatB.
A.dumplings      
B.pizza        
C.hot food       
D.fish
82.Fish and chips are very popular inA.
A.England        
B.Australia     
C.the USA       
D.Canada
83.In different countries people eatA food.
A.different       
B.the same      
C.the different    
D.same
84.The hamburger does not have anyB in it.
A.beef          
B.pork          
C.fish           
D.chips
85.Hamburger is a kind ofC.
A.meat          
B.drink          
C.food         
D.vegetable.

查看答案和解析>>

同步练习册答案