精英家教网 > 初中英语 > 题目详情

GIY stands for “grow it yourself” and is about a new fashion for growing your own food.

There are a lot of reasons why growing your own food is a good idea.GIY helps reduce carbon dioxide (CO2) emissions(排放物).Food in supermarkets travels a long way and that produces a lot of CO2.If you grow as many vegetables as you can at home,you can help save the earth.

Vegetables you grow are also good for your health because they have more nutrients than supermarket vegetables and they don’t have chemicals.

How much money can you save? First of all,seeds are a lot of cheaper than vegetables,and secondly,you can save more by planting the most expensive and the most productive(多产的)vegetables.You can give your vegetables to friends and neighbors.It can make you very popular.

Don’t worry if you don’t have much space.To GIY,you don’t even need a garden.You can use pots on your balconies(阳台).And don’t worry if your space doesn’t get much sun.You can plant vegetables that don’t need a lot of sun to grow.

Grow your own vegetables now.You will have both a healthier body and a healthier social life.

 

根据短文内容,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选择最佳答案.(10分)

1.During the course of_______,food in supermarkets produces a lot of CO2.

A. growing B. collection

C. transportation D. producing

2.The underlined word “nutrients” means“_______ ” in Chinese.

A. 抗生素 B. 营养素

C.防腐素 D. 蛋白质

3.What do people mostly need if they want to grow their own vegetables?

A. Some seeds. B. A garden.

C.Some chemicals. D. A pot.

4.From the passage,we can learn that_______.

A .all vegetables need a lot of sun to grow

B. we can plant vegetables on our balconies

C. vegetables from supermarkets must be a little cheaper

D. we need much space to plant vegetables

5.What would be the best title for the passage?

A. Saving Money

B. Saving the Earth

C. Helping Friends and Neighbors

D. Growing Vegetables Yourself

 

1.C

2.B

3.A

4.B

5.D

【解析】

试题分析:这篇文章讲的是GIY这一生活理念,就是鼓励人们自己种蔬菜,这样既让自己有了健康的身体,有使环境得到改善,社会生活更加健康。

1.细节理解题。根据短文Food in supermarkets travels a long way and that produces a lot of CO2.(超市里的食物经过长途运输并产生了很多二氧化碳)的描述可知,在运输过程中会产生CO2。故应选C。

2.句义猜测题。根据前文Vegetables you grow are also good for your health 以及下文and they don’t have chemicals的描述可以推知,对身体有益没有化学成分的应该是营养素。故选B。

3.细节理解题。根据短文描述可知,人们种植自己的蔬菜最需要的是种子,故选A。

4.根据短文You can use pots on your balconies(阳台)的描述可知,种植蔬菜可以用阳台上的一些容器。故选B。

5.标题归纳题。这篇文章讲的是GIY这一生活理念,就是鼓励人们自己种蔬菜,故应选D。

考点:科普环保类短文阅读。

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建长汀县汀西南片七年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

.— What are those? — They are _______ .

A. book B. buses C. box

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建福州文博中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:阅读理解

At school many things happen to us. We may feel excited when we have success in a school play. ____1.____ We want to keep the memory for the rest of our lives.

How to keep the memory? Our English teacher, Miss Wang, has taught us a good way of remembering things. It is to make our own yearbook. What is a yearbook? ____2.______ It’s usually made at the end of the year.

Last December, we began to make our yearbook. _____3._____Then some students interviewed them, some wrote down their stories, others took photos of them. ___4.____ Finally, our teacher helped us to put the things together. We had our first yearbook.

All of us put a lot of love into making the yearbook. It is so wonderful that not only the students but also our parents and teachers will remember the special time for ever.

A. A yearbook is a kind of book which is used to keep the memory of exciting moments.

B. Everyone in our class had something to do to make the yearbook.

C. We may feel sorry if we lose an important game.

D. First, we chose the persons who had done something special.

5. Which of the following is the best title for this passage?

A. Making a yearbook can keep the memory.

B. We can learning English from our teacher.

C. Our parents and teachers will remember the special time for ever

D. Many things happen to the students at school.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建福州文博中学九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

---There people using the Internet in the world. Do you know how many people there are?

--- It’s hard to say, because _______people increasing.

A. is a number of; the number of; is

B. are a number of; a number; is

C. is the number of; a number of; are

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建福安城区初中小片区九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:选词填空

综合填空 。选择方框内所给词的恰当形式填空,使其意思完整。(每小题1分,满分10分)

 

Education is very important. But in China, many families are very poor, they can’t 1. the education for their children. Project Hope is a social service program to help poor students. It started 2. October 30th, 1989. It aims to bring schools into 3. areas of China.

In the past sixteen years, Project Hope 4. about 3 billion yuan from people at 5. and abroad. It has sent 2.3 million students to high schools and paid for the education of 2.5 million poor students. With the money, it has built 6. of schools and libraries and trained 2 300 teachers . Project Hope is the best-known and most 7. education program in China. . Project Hope is a good 8. to improve the education in poor areas, 9. it isn’t enough. There are still 40 million 10. from poor families need help. So Project Hope still has a lot of work to do.

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建福安城区初中小片区九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

It has already succeeded in ________ the 2008 Olympic Games.

A. host B. hosting C. hosted

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建福安城区初中小片区九年级上期中英语试卷(解析版) 题型:单项填空

— How do you like the book?

— It’s too boring._______ of us likes it.

A. None B. Both C. All

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建省龙岩市九年级上第一次月考英语试卷(解析版) 题型:单项填空

—I’m worried about tomorrow’s math exam.

— ______ . I’m sure you will make it.

A. Bad luck B. What a pity

C. Take it easy D. Don’t mention it

 

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源:2014-2015学年福建省长汀河田片八年级上期中英语试卷(解析版) 题型:书面表达

根据图画内容及所给提示词,写出完整的句子。(共5小题,每小题1分,满分5分)

 

1.be good at _________________________________________________

2.toothache, yesterday _________________________________________________

3.not, sun _________________________________________________

4.Kangkang, now _________________________________________________

5.be going to, in the future _____________________________________________

 

查看答案和解析>>

同步练习册答案