精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
7.A young man went to a farm and asked for a job.When the old farmer asked what the young man could do to help the farm,he just said,"I can sleep when the wind blows."
(71)E.Although he was a little angry,he liked the young man and hired (雇用) him.
Everything went well until one night,a few days later,when there was a strong storm.(72)DThey went out to see if all was safe.They found that the doors of the farmhouse had been closed.The farmer and his wife then checked their property (财产).They found that the farm tools had been put safely in the storehouse (仓库).(73)B.Even the animals were calm.All was well.
After checking everything,they came to the young man's room and found he was sleeping.(74)A:"I can sleep when the wind blows."
Because the young man did his work very well when the skies were clear,he was prepared for the storm when it blew.
(75)C.He could sleep in space.

A.The farmer than understood the meaning of young man's words
B.The barn (谷仓) was properly locked
C.So when the wind broke,he was not afraid
D.The old farmer and his wife quickly woke up
E.This short answer puzzled the farmer.

分析 全文大意:
一个年轻人去农场找工作.当一位老农夫问这个年轻人能做什么帮到农场,他只是说"刮风时我能睡觉."这个简短的回答使这个农夫不解.尽管他有点生气,但是他喜欢这个年轻人于是雇佣了他.一切顺利直到一天晚上的一场暴风雨.老农夫和妻子很快醒来,他们去看看是否一切安全.他们发现农舍的大门关着.农夫和妻子检查他们的财务.他们发现农具被安全地放在仓库里.谷仓被妥善地锁好了.甚至动物们都很平静.一切都好.在检查完一切之后,他们来到年轻人的房间发现他在睡觉.那时农夫才理解年轻人"刮风时我能睡觉"这句话的意思.因为年轻人在天气好的时候把工作都做好了,当刮风时他已做好一切准备.所以当刮风时,他不害怕.他能安心睡觉.

解答 答案:
71、E         推理判断题          根据上文A young man went to a farm and asked for a job.When the old farmer asked what the young man could do to help the farm,he just said,"I can sleep when the wind blows."可知一个年轻人去农场找工作.当一位老农夫问这个年轻人能做什么帮到农场,他只是说"刮风时我能睡觉."以及下文Although he was a little angry"尽管他有点生气…"可推知这个简短的回答使这个农夫不解,故选E
72、D           推理判断题        根据上文Everything went well until one night,a few days later,when there was a strong storm可知一天晚上来了一场暴风雨,以及下文They went out to see if all was safe"他们去看看是否一切安全"可推知夫妻俩很快醒了,故选D
73、B            推理判断题        根据上文The farmer and his wife then checked their property (财产).They found that the farm tools had been put safely in the storehouse (仓库)可知农夫和妻子检查他们的财务.他们发现农具被安全地放在仓库里以及下文Even the animals were calm可知动物们都很平静,可推知他们还检查了谷仓,结合选项B的意思"谷仓被妥善地锁好了",符合逻辑,故选B
74、A            推理判断题         根据上文After checking everything,they came to the young man's room and found he was sleeping可知他们来到年轻人的房间发现他在睡觉,结合下文年轻人一开始说过的话I can sleep when the wind blows."刮风时我能睡觉"可推知时农夫这才理解年轻人"刮风时我能睡觉"这句话的意思,故选A
75、C              推理判断题        根据上文Because the young man did his work very well when the skies were clear,he was prepared for the storm when it blew.可知因为年轻人在天气好的时候把工作都做好了,当刮风时他已做好一切准备,可推知所以当刮风时,他不害怕,故选C

点评 这是一篇配对阅读.做题前先把文章不带答案读一遍,了解文章的大意,并初步判断所缺句子的内容与什么有关.再结合选项的句子,联系文章的前后语境,并抓住与选项内容相关的关键句子,尤其要注意与选项有关的前后内容相呼应的句子.最后再根据答案复读文章看填入的句子前后衔接是否连贯,过渡是否自然,完成校正.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-How long have you________?
-Since two years ago.(  )
A.bought the cameraB.got married
C.left homeD.been away from home

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.-What is the instrument used for?
-It's used for ____________ steel.(  )
A.to cutB.cuttingC.cutD.to cutting

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

6.---We often find it hard to drive a car in the rush hour.
---That's ________many people would rather ride bikes in our city.(  )
A.becauseB.whyC.whenD.how

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

2.A:Excuse me!Can you tell me how to get to the nearest supermarket?
B:Just go along this road and turn left at the second crossing.Then you can see a bank.The supermarket is across from it.(1)D.
A:Is it far from here?
B:No.(2)C Are you new here?
A:Yes.But I have come to Xichang before.
B:(3)A
A:It's beautiful.Great changes have taken place.The food is delicious and the people are friendly.
B:(4)B
A:Thank you.
B:You are welcome.
A:What do you think of Xichang?
B:Have a good trip!
C:It's about 10minutes'walk
D:It's between a post office and a hospital

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.It's quite warm in the room.Why not ________ your coat?(  )
A.pick upB.take offC.put offD.give away

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

19.Which do you like better,milk or tea?
I prefer milk ________sugar.(  )
A.toB.withC.ofD.and

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

16.It is said that a cow has fourstomaches.(胃)

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

1.-Shall I tell him about the change of the timetable right now?
-I am afraid you        ,so that he will not come late for the meeting.(  )
A.willB.mustC.mayD.can

查看答案和解析>>

同步练习册答案