精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
3.
I am Alice.I like We chat.It is fast,convenient and fashionable.And you can use it for free.It can be used in my mobile phone.It has hold-to-talk voice messaging function.I am a fan of Leehom Wang.Through We chat,Leehom Wang often says something to me.It's amazing.
                I am David.I love Micro blog.I update my Micro blog when I am free.We can share instant(即时的) messages with each other.I often look through Yao Chen's Micro blog.She has many followers.I make many friends with them.I often write something on my Micro blog,for example,"I'm in blue today.I didn't pass the exam."Then many friends comfort me.I share my birthday party,my new phone,my new coat,etc.with my friends.It is fun.
               I'm Lily.I don't like We chat or Micro blog.I don't believe them.There are so many crimes(愚蠢行为) on We chat.Many people are cheated(欺骗) because they believe in other people they meet on We chat easily.It is not a real world.As to Micro blog,I don't think it is a good way to make friends.And you should write something no more than 140words.I like keeping diaries.I don't want my secrets known by others.I am a low-key(低调的) girl.
51.Who loves Micro blog?B
A.Alice.      
B.David.        
C.Lily.         
D.Leehom Wang.
52.What does Alice think about We chat?A
A.It's fast and convenient.
B.It's fashionable but slow.
C.It's safe and useful.
D.It's fun but expensive.
53.Why doesn't Lily believe We chat?A
A.Because many people are cheated on We chat easily.
B.Because she doesn't like to say anything to her friends.
C.Because she doesn't think it is a good way to make friends.
D.Because she prefers keeping diaries to showing secrets to others.
54.Which of the following statements is NOT mentioned in the passage?C
A.We chat has hold-to-talk voice messaging function.
B.David can share his feelings instantly on Micro blog.
C.Lily prefers reading to writing.
D.There is a word limit on Micro blog.
55.From the passage we can learn David isB.
A.a low-key boy   
B.an open-minded boy
C.a stupid boy    
D.a lazy boy.

分析 短文大意:这篇短文主要介绍了三个人对于微信和微博的一些观点,看法.其中爱丽丝喜欢微信,她认为微信方便快捷.莉莉不喜欢微信,她认为人们容易上当.戴维德喜欢微博,因为他可以和朋友们在此分享信息.

解答 51.B 细节理解题.根据I am David.I love Micro blog.描述,可知戴维德喜欢博客.故选B.
52.A 细节理解题.根据I am Alice.I like We chat.It is fast,convenient and fashionable.可知爱丽丝认为微信方便快捷.故选A.
53.A 细节理解题.根据I'm Lily.…There are so many crimes(愚蠢行为) on We chat.Many people are cheated(欺骗) because they believe in other people they meet on We chat easily.可知莉莉认为很多人容易在微信上受骗.故选A.
54.C 细节理解题.根据"I like We chat…It has hold-to-talk voice messaging function."可知A选项文中提到了.根据"I am David…We can share instant(即时的) messages with each other."可知B选项在文中也提到了.根据"you should write something no more than 140words."可知博客是有字数限制的.故D也被提到.故选C.
55.B 判断推理题.根据"I make many friends with them.I often write something on my Micro blog,"可知David喜欢交朋友,在微博上分享心情等,故可知他是思想开放的人.故选B.

点评 本文的理解不会出现大的问题,学生在解答此类题目时,首先把握好每段的第一句,尤其是第一段的第一句话,要对其进行仔细的理解,把握中心.本文中细节题在文章找到相对应的地方结合题目进行阅读,对于推断题要联系上下文结合作者的写作意图,在题目中选择最符合的答案.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.If it doesn't rain tomorrow,we _____ swimming.(  )
A.goB.will goC.went

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

14.-            fine weather!Let's go hiking.
-That's a good idea.(  )
A.What aB.WhatC.How aD.How

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

11.Yesterday afternoon,it was very hot.Mr.Green,with his family,decided to go swimming.There was a new and large swimming pool near their house.It was free for the first week.So they wanted to have a try there.When they got to the swimming pool,they were told to read the notice first.

After reading the notice,the Greens were all very clear about what they should do and how they could keep themselves safe in the swimming pool.They enjoyed themselves there all the afternoon.

54.The greens were told toB first when they got to the pool.
A.go swimming
B.read the notice
C.fill in the from
D.buy the tickets
55.According to the rules,Mr.Greens shouldA before entering the pool.
A.take a shower            
B.move to the sun chairs
C.smoke a lot                
D.send the children back
56.The rules tell the Greens NOT toD when they swim in the pool.
A.watch the children all the time
B.wear a swimming suit
C.carry umbrellas with them     
D.dive into the pool
57.From the passage,we know thatD.
A.the swimming pool is open from 7:00to 20:00
B.people can stay in the deep sea area if they can't swim
C.people who have skin diseases can enter the pool
D.the Greens family spent the whole afternoon in the pool.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:阅读理解

18.
Trip 1 One Week In The Mountains
Bring your strong shoes and warm clothes for this walk in a beautiful area of the Green Mountains.You may go hiking or have a try of rock climbing.This is also a protection area for wild animals.You can find many kinds of animals in this area.
Time:July 8-July 15                  Tel:865396168
Adult 120dollars                         Child:60 dollars
Trip2Three Days In The Country
There are many beautiful gardens.Take your camera and enjoy the wonderful sights in Hunter Valley.It is a good place for fishing and horse riding.You can also find different kinds of flowers here.This is also a great walk for bird lovers.
Time:July 20-July 22                Tel:865339174 
Adult:60 dollars                           Child:30 dollars
Trip 3 Flashlight(手电筒)Adventure(冒险)
Put on your warm clothes,bring a flashlight and come for a night walk along the Dungog Valley.It is a trip full of adventure.A guide will lead the tour.Many of the plants on this trip can only be seen at night.
Time:July 16-July 18                Tel:865373172
Adult:35 dollars                         Children for free
Trip 4 Five Days By The Sea
Wear your sun hat and enjoy wonderful sunshine all the time from morning to evening.Our hotel is next to the sea.We have our own boats,too.You can swim in the sea or in the swimming pool.Every day our boat will take you to different places for swimming.
Time:July 23-July 27                Tel:865380887  
Adult:85 dollars                        Child:45 dollars
56.What number can you call if you want to enjoy the sunshine at the seaside?B
A.865396168
B.865380887
C.865373172
D.865339174.
57.Sam wants to stay in Hunter Valley with his wife,his five-year-old daughter and his seven-year-old son.How much will it cost?D
A.60
B.120
C.240
D.180
58.David loves sports.He will take his holiday from July 7to July 15.What activity will be probably take part in?A
A.Hiking in the mountains.
B.Watching plants at night.
C.Fishing in the country.
D.Swimming in the sea.
59.Lucy wante to know something about the life of plants at night.Which trip will she chose?C
A.Trip 1          
B.Trip 2            
C.Trip 3           
D.Trip 4
60.Which of the following is NOT mentioned according to the four advertisement?C.
A.帽子    B衣服    C.雨伞     D.相机.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Excuse me.Could you tell me ______ get to the nearest post office?
-Sorry,I am new here.(  )
A.how can IB.how I couldC.how toD.what I can

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:完形填空

15.阅读下面的短文,根据短文内容,回答71-75小题.并将答案用0.5毫米黑色签字笔写在答题卡相应的位置上
The clock struck(敲)eight,but I was still on the bed.I could hear it was blowing strongly.“It must be windy outside,”I thought.
I came to the small town a week ago.I sold some clothes to a shop.Christmas was coming and I hoped to buy some presents for my family and friends.So I tried to meet the manager and ask him to pay for the clothes.I was out of luck.He went to London and I had to wait far him here.There was no theatre here but a cinema.The films were all too old.I preferred staying in the small hotel to sitting in the cold cinema.
Half an hour later,I felt hungry.I had to get up.It was white everywhere and some children were skiing dawn the hill.On my way to the small restaurant.I saw a boy fall an to a rock,I ran to him quickly Half an hour later I felt hungry.I had to get up.It was white everywhere and some children were skiing down the hill.On my way to the small restaurant.I saw a boy fall on to a rock.I ran to him quickly and carried him to a hospital.Soon his parents came here.Now 1knew the boy was just the manager's son.He thanked me very much and gave me the money after we had a dinner.

7l.What was the weather like today?It was windy.
72.What did the writer carne to the town for?The writer came to the town to ask the manager to pay for the clothes.
73.Did the writer prefer sitting in the cinema?No,he didn't.
74.When did the writer get up?The writer got up at half past eight.
75.Why did the manager thank the writer?Because the writer sent the manager's son to the hospital..

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---May I have your name please,sir?.
---       .(  )
A.Just call me JackB.I'm Lucy
C.That's all rightD.Oh,no

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.-Jane.I can't find Mike in the playground.
-Oh.He ______ the piano in the music room.(  )
A.is playingB.was playingC.has playedD.will play

查看答案和解析>>

同步练习册答案