精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
20.    Today sending text messages(短信) through mobile phone(手机) is a part of our lives.According to a survey(调查),a third of the U.S.children send more than 100text messages a day.Sending text messages is becoming more and more popular among young people in China,too.Children prefer text messages to communicate(交流) with friends no matter(不论) where they are,even under the noses of parents and teachers.It seems that some children are“addicted(上瘾)”to sending text messages.In fact,sending too many text messages is bad for their lives,health and study.However,it isn’t all bad.It helps to improve our lives in some ways.Today many children greet(问候) each other on holidays by sending text messages instead of writing paper cards.During the last Spring Festival,more than 15billion(十亿) text messages were sent in China.“Sending text messages helps save my pocket money,”said Wang Cheng,a friend of mine,“and it saves paper,too.”Many parents send their kids text messages instead of giving orders by mouth.It sounds more friendly.And children can accept them easily.

46.SendingB is a part of our lives today.
A.magazines
B.text messages
C.cards
47.A young people like sending text messages,too.
A.Chinese 
B.English
C.Indian
48.Why is sending too many text messages bad for study?A
A.Because it costs much time.
B.Because it costs much money.
C.Because it makes the parents angry.
49.Today many children greet each other on holidays byC.
A.visiting
B.writing paper cards
C.sending text messages
50.Sending text messages canB.
A.make us study well
B.save money and paper
C.make children clever.

分析 今天通过手机发短信是我们生活的一部分.通过一项调查,三分之一的美国儿童每天发送一百多条短信.发短信在中国的年轻人中也变得越来越流行.无论在哪里,即使是在父母和老师的鼻子底下,与同朋友交流相比,孩子们更愿意发短信.似乎一些孩子对发送短信上瘾.事实上,发送太多的短信对他们的生活、健康和学习是有害的.然而,也不总是坏的.它在某个方面帮助提高了我们的生活.今天许多孩子在节日通过发送短信而不是手写的纸质卡片来彼此问候.在去年春节,超过150亿条短信在中国被发送.“发送短信帮助节省了我的零花钱,”王城,我的一个朋友说道,“并且也节约了纸.”许多父母给他们的孩子发短信告知要求而不是通过口头.这样听起来更礼貌.并且孩子们容易接受.

解答 46.B 细节理解题.根据Today sending text messages(短信) through mobile phone(手机) is a part of our lives.可知如今通过手机发短信是我们生活的一部分.故选B.
47.A 细节理解题.根据Sending text messages is becoming more and more popular among young people in China,too.(发短信在中国的年轻人中也变得越来越流行),可知中国的年轻人也喜欢发短信.故选A.
48.A 细节理解题.根据It seems that some children are“addicted(上瘾)”to sending text messages.(似乎一些孩子对发送短信上瘾),可知孩子们花费大量时间来发送短信,故选A.
49.C 细节理解题.根据Today many children greet(问候) each other on holidays by sending text messages instead of writing paper cards(今天许多孩子在节日通过发送短信而不是手写的纸质卡片来彼此问候),可知当今很多孩子在假期通过短信来相互问候.故选C.
50.B 细节理解题.根据“Sending text messages helps save my pocket money,”said Wang Cheng,a friend of mine,“and it saves paper,too.”(“发送短信帮助节省了我的零花钱,”王城,我的一个朋友说道,“并且也节约了纸.”),可知发送短信可以节约纸张和零花钱,故选B.

点评 这是一篇贴近人们生活实际的健康环保的阅读理解题.题型只有细节理解题,文章结构清晰.考生在做题的过程中需要根据题干从文章中找出对应的句子或关键点来作答.此类阅读题也没有同学们想象中的那么难,只要多加训练,就能较好地答题.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.For your next vacation,why not considervisiting(visit) Paris?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

11.与朋友道别时,你应说:"       ".(  )
A.Good-byeB.Excuse meC.How do you do?

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

8.-Did you see a boy in blue pass by just now?
-No,sir.I       a magazine.(  )
A.readB.am readingC.was readingD.would read

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

15.My aunt has two children.But ___________ of them lives with her.(  )
A.eachB.neitherC.eitherD.both

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

5.It's ____ useful book.And ____ book is popular with students.(  )
A.a; aB.an; aC.the; theD.a; the

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.We should give our seats to _______old when they get on the bus.(  )
A.aB.anC.theD./

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Do you know a spaceship flies at about nineteen kilometers ________ second?(  )
A.theB.aC./D.an

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.-Dad,why must I stopplaying(play) computer games?
-For your health,my boy.

查看答案和解析>>

同步练习册答案