【题目】
We always look forward to World Book Day-it's a chance to share our love of books and reading with even more people! Here are some of the activities in different countries and places to celebrate the World Book Day, April 23rd every year. |
School Children's Books School Children's Books are happy that best-selling writer Holly Webb is their World Book Day writer for 2012. Holly has written a large number of books for children and she has written a special Magic Molly story just for this year's World Book Day! |
Reading Package On the World Book Day, every primary school student in Britain will receive a package from their school. Inside, there is a story book, a beautiful card and a reading list. Besides these three things, they will also receive a special note, which is worth one pound. Children can use it to buy their favorite books. And they can also enjoy a special price-20% cheaper. |
Share of Reading It is an interesting on-line activity which is for one week. People can share their opinions of a book on line. There are also many reading-aloud activities in libraries. For example, in 2010's World book Day, the former US first lady Michelle Obama read aloud a book called The Cat in The Hat for more than 200 children in a library. |
Information Card
The date of World Book Day | 【1】. |
The name of the writer who wrote a special Magic Molly story | 【2】. |
The thing that every primary school student in Britain receives on the World Book Day | 【3】. |
The year when Michelle Obama read aloud a book for children on the World Book Day | 【4】. |
The number of activities mentioned to celebrate the World Book Day | 【5】. |
【答案】
【1】April 23rd
【2】Holly Webb
【3】A story book, a beautiful card ,a reading list and a special note.
【4】In 2010's World book Day.
【5】Two
【解析】
本文主要讲述了不同国家和地方庆祝世界读书日的不同方式。
【1】细节理解题。根据第1个表格“April 23rd every year.”每年的4月23号。可知,世界读书日是4月23号。故答案填April 23rd。
【2】细节理解题。根据第2个表格“Holly has written a large number of books for children and she has written a special Magic Molly story just for this year's World Book Day!”霍莉为孩子们写了很多书,她还专门为今年的世界读书日写了一个关于魔法莫莉的故事。可知,是Holly Webb。故答案填Holly Webb。
【3】细节理解题。根据第3个表格“Inside, there is a story book, a beautiful card and a reading list.”里面有一本故事书,一张漂亮的卡片和读书清单。再根据第3个表格“Besides these three things, they will also receive a special note, which is worth one pound.”除了包裹里的东西,还有一张特殊的纸条。可知,是一本故事书,一张漂亮的卡片和读书清单和一张特殊纸条。故答案填A story book, a beautiful card , a reading list and a special note。
【4】细节理解题。根据第4个表格“in 2010's World book Day, the former US first lady Michelle Obama read aloud a book called The Cat in The Hat for more than 200 children in a library.”在2010年的世界读书日,Michelle Obama为孩子们在图书馆读了书。可知,是2010年的世界读书日。故答案填In 2010's World book Day。
【5】细节理解题。根据第4个表格“It is an interesting on-line activity which is for one week. There are also many reading-aloud activities in libraries.”有1个礼拜的线上活动和图书馆的大声朗读活动。可知,一共是2个活动。故答案填Two。
表格阅读文章一般采用寻读的做题方法,根据题干的关键单词或者词句在文章对应的段落里找答案,但是一定要注意信息的完整性。如第3题,题干中问的是英国的小学生在世界读书日能收到什么?根据关键词英国快速定位到第3个表格中,找到关键词句there is a story book, a beautiful card and a reading list,但是不要急着写答案,还要往下阅读,便知道还有一张特殊的纸条,这样答案才能完整又准确,也能节省阅读时间。
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】There is lots of wonderful English _______ in this movie, and we can learn English by watching it.
A. value B. dialogue C. script D. instrument
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 The shock of the earthquake in Pakistan has brought another shock: the rise of a mysterious island, coming out from the water.
In the aftershock of the earthquake, people living in Grabian Sea and saw a mountain-like shape coming out of the water. “It looked like a huge whale,” Bahram Baloch, a local reporter, told the BBC. “Lots of people gathered to watch it. ”
So what happened? The force of the earthquake was so strong that it moved the sea floor, releasing gas(释放气体). This gas pushed the seabed, mostly rock and sand, out of the water. This was how the mud volcano (泥火山) was formed. The island which is about 20 meters high, 30 meters long and 90 meters wide is actually the top of the mud volcano.
Is it safe? Although people have visited this new island, scientists have found dangerous gas coming from the newly formed island. “It will catch fire, when a match was lit,” said Mohammad Danish, a scientist, to Universe Today.
The mud volcano is strange because mud volcanoes seldom appeared in an area where people often live, and not far out in the sea. It is a special one. However, it’s not expected to last very long. Most of these mud volcanoes are swept back under the sea within one year.
【1】What does the island look like ?
A.A dogB.A catC.A whaleD.A dolphin
【2】Which of the following can be filled in the box to show how mud volcanoes are formed?
![]()
A.The sea floor was moved.
B.Rock and sand were mixed.
C.The storm blew up the sea.
D.A huge mountain appeared.
【3】According to Mohammad Danish, _______.
A.it is safe to visit mud volcanoes
B.it is a bad time to do research
C.some places on the island were on fire
D.gas from the newly formed island was dangerous.
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】![]()
Norman Bethune is one of China’s most famous heroes. But he wasn’t Chinese, he was Canadian. He gave his life to helping the Chinese people.
Norman Bethune was born in 1890. He saw a lot of soldiers die in the war, and later he invented new treatments to help soldiers, and medical tools to use outside hospitals. He’s remembered for his work as a doctor treating soldiers in different countries.
In 1938, he came to China to look after the Chinese soldiers in the mountains, north of Yan’an. There were few doctors, so he had to work very hard. He opened hospitals to give treatment to local people and soldiers and to train doctors and nurses. He also wrote books so that doctors were able to learn about new treatments.
Dr. Bethune worked very hard without stopping to rest. Once, he did operations for 69 hours without stopping, and saved 112 people. He continued working in spite of (不管) cutting his finger during an operation. In the end, he died because he did not stop to take care of his finger.
His work with the Chinese soldiers made him a hero in China. There are books and films about him, and he is still remembered in both Canada and China.
第1小题完成句子;第2~3小题简略回答问题;第4小题找出并写下全文的主题句;第5小题将文中画线句子译成汉语。
【1】Norman Bethune came to China when he was ________ years old.
【2】Why did Dr Bethune open hospitals?
____________________________________________________________________________________________
【3】Is Dr Bethune still remembered by Chinese people?
____________________________________________________________________________________________
【4】__________________________________________________________________________________________
【5】__________________________________________________________________________________________
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】—Where ____your new pants?
— ____ on the bed.
A. is, It’s B. are, They are
C. is, They’re D. are, It’s
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 —________do you go to the movies? —once a month.
A. How often B. How long C. How far
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】I always ________ my friend Tom when I see this photo.
A. think up B. think of C. think over D. think out
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】Do you know how to your e-dog?
A. look at B. look after C. look up D. look over
查看答案和解析>>
科目:初中英语 来源: 题型:
【题目】 Cannes (戛纳) International Film Festival
The end of 1930s Jean Zay, the French Minister(部长)of National Education , decided to create an international cinematographic festival in France. Cannes was chosen to be the place because of the weather. | 1939 The first meeting of the festival ended before it started because of the war against Germany by France and the United Kingdom. |
1946 The festival was restarted again after World War II in 1946, in the old Casino (赌场) of Cannes. It was supported by the French Foreign Affairs Ministry and the City of Cannes.
| 2002 The original (原来的) name of the festival is Festival International de film. The festival officially accepted the name Festival de Cannes. |
Prizes The most honoured prize given out at Cannes is the Palmed' Or ( "Golden Palm" ) for the best film, best short film, best actress, best actor, best director, best screenplayer. |
【1】Why did the meeting of the film festival end in 1939?
A.Because World War II started.B.Because the weather was bad.
C.Because France fought against the GermanyD.Because Cannes was not a good place.
【2】We can learn from the passage that .
A.the idea of the festival was first suggested in 1946.B.Jean Zay was the founder of the festival.
C.Jean Zay was an American.D.Cannes was a name of a French Minister.
【3】Which is NOT TRUE according to the passage?
A.The name Festival de Cannes is formally used in 2002.
B.Best actor and Best actress prizes are given in the festival.
C.The festival was supported by the city.
D.The festival was held in a famous music hall in 1946.
【4】The passage is written in the .
A.picture orderB.story orderC.logic orderD.time order
【5】This passage may come from .
A.a movie posterB.a study reportC.a film magazineD.a story-book
查看答案和解析>>
湖北省互联网违法和不良信息举报平台 | 网上有害信息举报专区 | 电信诈骗举报专区 | 涉历史虚无主义有害信息举报专区 | 涉企侵权举报专区
违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com