精英家教网 > 初中英语 > 题目详情
1.Swimming in the water of Hawaii's Big Island is a fun experience.And it can be more exciting if there are dolphins swimming around and jumping out of the sea too.For many people,it would be a wonderful dream to swim with these lovely animals!However,this may not be good for dolphins.They may get hurt because of human interaction (互动).
Dolphins are active and usually look for food at night.In the day,they like to rest in shallow bays(浅湾).Many people think the dolphins are awake during the day as they swim.But when they sleep they rest half of their brain and keep the other half awake to breathe,so they may be sleeping even when they're swimming in the water.
From 2010to 2013,spinner dolphins (飞旋海豚) of Hawaii's Big Island appeared to human activities more than 82percent of the time,according to Julian Tyne,a researcher at Australia's Murdoch University.
The National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) says disturbing the animals in their near-shore habitat could force them to swim to less pleasant places where they may be attacked by sharks and other animals.
Moreover,when people are around,dolphins become more active.Thus,they can't get enough sleep."Disturbing their resting behaviors can actually affect their long term health and the health of the dolphin population."Ann Garrett of NOAA's National Marine Fisheries Service said.
As a result,the NOAA wants to make rules to help protect the dolphins.For example,people  may not be allowed to swim with the Hawaii spinner dolphins.Or they may stop people from swimming in shallow bays when the dolphins are resting.Tour operators must also be taught to watch for signs to know when the dolphins are in their resting state.

29.Which of the following about dolphins is NOT true?C
A.They keep half of their brain awake while sleeping
B.They like to stay in shallow bays during the day
C.They spend most of their time sleeping at night
D.They may be sleeping even when they're swimming
30.When dolphins are disturbed in their near-shore habitat,theyD.
A.would swim to you
B.could likely sleep longer
C.could become less active
D.could move closer to danger
31.The writer of the article mainly wants toD.
A.introduce spinner dolphins
B.tell you different types of dolphins
C.ask you to swim with dolphins
D.advise you not to disturb dolphins.

分析 【文章大意】这篇文章介绍了海豚的生活习性,以及与人类的相处,作者建议人们应该要保护海豚,使其免受危害.

解答 29.C.细节理解题.根据文章第二段:Dolphins are active and usually look for food at night.可知海豚通常在晚上寻找食物,而不是睡觉.故选C.
30.D.细节理解题.根据文章第四段:The National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA) says disturbing the animals in their near-shore habitat could force them to swim to less pleasant places where they may be attacked by sharks and other animals.可知妨碍动物在近岸栖息可能迫使他们游向不好的地方,他们可能会遭受鲨鱼和其他动物的攻击.故选D.
31.D.主旨大意题.根据文章最后一段:As a result,the NOAA wants to make rules to help protect the dolphins.可知通过介绍制定规则保护海豚,作者主要建议人们不要打扰海豚.故选D.

点评 快速阅读全文,掌握文章大意,并认真阅读题目,把握好相应的文章细节,做出正确解答.

练习册系列答案
相关习题

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

11.The scientist alwaystriedout(尝试)his new ideas when he was young.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

12.---What did your teacher say this morning?
--She asked me                 this morning.(  )
A.how did Tom come to schoolB.why was Tom late for school
C.when Tom would get to schoolD.what will Tom do at school

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

9.Wang Hui hopes ________ a scientist in the future.(  )
A.beB.beingC.to beD.been

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

16.English __________ all over the world.(  )
A.speaksB.is speakingC.is spokenD.has spoken

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:补全对话

6.
A.This way,please.
B.What can I do for you?
C.Do you live here?
D.5yuan each.
E.What time is the last one?
F.You're welcome.
G.It takes forty minutes.
A:Excuse me,sir?
B:Yes?(51)B 
A:I want to go to the train station,but I don't know how to get the ticket from the TVM(自动售票机).
B:(52)AWell,just pass here.
A:How much is the ticket?
B:(53)D 
A:All right.By the way,how often do the trains come?
B:About every six minutes.
A:(54)E
B:At 11:00pm.
A:OK.Got it.Thanks for your help.
B:(55)F
A:Goodbye!
B:Bye-bye!

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:词汇应用

13."Let's be friends,tuhao!"It's a popular sayingamong(在…中间) Chinese young people.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:填空题

10.Happiness is for everyone.You don't need to care about those people who have beautiful houses with large gardens and swimming pools or those who have nice cars and a lot of money and so on.(66)Why?Because people who have big houses may often feel(67)lonely (alone) and people who have cars may want to walk on the country roads at their free time.
In fact,happiness is always around you if you put your heart into(68)it.When you are in trouble at school,your friends will help you; when you study hard at your lessons,your parents are always taking good care of your life and your(69)health(health); when you(70)succeed (success),your friends will say congratulations(71)to you; when you do something wrong,people around you will help you correct it.And when you do something good to others,you will feel happy,too.
Happiness is not the same(72)as money.It is a feeling of your heart.When you are poor,you can also say you are very happy,because happiness can't(73)be bought (buy) with money.As the saying(74)goes (go),life is like a revolving(旋转) door.When it closes,it also opens.If you take every chance you get,you can be(75)ahappy and lucky person.

查看答案和解析>>

科目:初中英语 来源: 题型:选择题

13.The first class _______ when I entered the classroom this morning.(  )
A.had begunB.has begunC.beganD.begins

查看答案和解析>>

同步练习册答案